Home » Uutiset » Nea Kivelä ylsi EM-kisoissa komeasti 10. sijalle
17.09.2021

Nea Kivelä ylsi EM-kisoissa komeasti 10. sijalle

Suomalaiset ovat aloittaneet kisaurakkansa Italian Pesarossa kilpa-aerobicin EM-kisoissa. Naisten yksilösarjassa suomalaisten kisataival päättyi perjantain alkukarsintaan, mutta nuorten sarjoissa  useampi Suomea edustanut kokoonpano vahvisti paikkansa finaalissa.

Nea Kivelä (Turun Urheiluliitto, kuvassa vasemmalla) ylsi perjantain alkukarsinnoissa komeasti sijalle 10. Pisteitä Kivelä keräsi yhteensä 20.250. Alkukarsinnan voitti Bulgarian Darina Pashova, joka sai pisteitä yhteensä 22.000. Finaaliin selviytyi kaikkiaan kahdeksan urheilijaa. Alkukarsinnoissa kilpaili myös Suomen Fanny Samppa (Turun Urheiluliitto, kuvassa oikealla), joka ylsi sijalle 14. Vaikka finaalipaikka jäi molemmilta suomalaisnaisilta uupumaan, olivat he erittäin tyytyväisiä suorituksiinsa.

–            Fiilis ja kannustus hallissa olivat upeita. Nautin lavalla olemisesta ja sain tehtyä ehjän kokonaisuuden. Olen todella tyytyväinen sekä pisteisiin että sijoitukseen, Kivelä kommentoi suorituksensa jälkeen.

–            Sain tehtyä hyvän tasaisen suorituksen, vaikka muutamassa liikkeessä oli vähän ongelmia. Olen tyytyväinen suoritukseen ja fiilis lavalla oli mahtava. Oli upea päättää yksilöura näin, Samppa sanoo.

Samppa ilmoitti ennen EM-kisoja päättävänsä Italiaan arvokisauransa lajin parissa. Myös maajoukkueen valmentaja Iida Rantanen oli tyytyväinen suomalaisten perjantain suoritukseen.

–             Toukokuun MM-kilpailut jättivät meille hyvän energian päälle ja urheilijat ovat olleet todella motivoituneita koko kesän ajan, Rantanen sanoo.

Finaaliin yltäneet nuorten sarjoissa ovat 15–17-vuotiaiden trio Nelli Paulamäki (Valkeakosken Voimistelijat), Anni Pulkki (Tampereen Sisu) ja Lumi Vahteristo (Tampereen Sisu) sekä Turun Urheiluliiton ryhmä Hilda Laaksonen, Mea Lauroma, Siiri Soininen, Nanne Teinikivi ja Nea Vainio. Aerodance-sarjassa finaaliin ylsivät suomalaisten 12–17-vuotiaiden joukkue, johon kuuluvat Ada Göcmen, Liisi Kolkkanen, Aada Lahdenperä, Camilla Paganus, Siiri Soininen ja Kia Österholm. He kaikki kuuluvat Turun Urheiluliittoon.  EM-kisat jatkuvat huomenna lauantaina naisten joukkue-, ryhmä- ja aerodance-sarjoissa sekä junioreiden yksilö-sarjoissa ja sekaparit-sarjassa. Näin ollen myös suomalaisten kisaurakka jatkuu huomenna.