Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » On aika kiittää ja onnitella
14.11.2020

On aika kiittää ja onnitella

Strategiakauden 2017-2020 onnistumiset ja vuoden 2020 lajien kehittyjät sekä lasten valmentajat palkittiin Voimistelu nyt ja tulevaisuudessa –kiitostilaisuudessa lauantaina 14.11.2020.  

Voimistelun tulevaisuuskuvan painopisteinä olivat kuluvalla strategiakaudella voimisteluyhteisön osaamisen kehittäminen, voimisteluilmiön luominen ja voimisteluolosuhteiden kehittäminen. Tutummin sanottuna osaaminen, ilmiö ja olosuhteet. Seuroissa on tehty kymmeniätuhansia tunteja töitä näiden yhteisten tavoitteiden eteen ja siksi haluammekin nyt jakaa kiitoksen.  

Keräsimme ehdotuksia palkittavista koko voimisteluyhteisöltä strategian painopisteiden (osaaminen, ilmiö, olosuhteet) mukaisesti 14.–28.10. aikana. Saimme yli 120 upeaa ehdotusta. Kiitos kaikille ehdotuksen jättäneille! Valinnat tehtiin näiden ehdotusten perusteella ja palkitut julkaistiin Voimistelu nyt ja tulevaisuudessa –kiitostilaisuudessa 14.11. Kaikille palkituille on ilmoitettu myös henkilökohtaisesti.  

Voimisteluliitto onnittelee kaikkia palkittuja!  

Haluamme lisäksi kiittää ihan jokaista seuraa, seuratoimijaa, voimistelijaa ja voimistelutoiminnassa mukana ollutta henkilöä. Voimistelun tulevaisuus tehdään yhdessä.   

Voimistelun vuosien 2017-2020 palkitut teot ja toimijat 

Osaaminen  

Olarin Voimistelijoiden SM-joukkueiden valmentajien mentorointiprojekti 
Perustelut: Mentorointiprojektissa toteutuu hienosti järjestelmällinen ja suunnitelmallinen seuran sisäinen osaamisen kehittäminen. Mentorointiprojektissa on ollut keskeistä osaamisen jakaminen, positiivisen valmennustavan ja urheilijalähtöisyyden vahvistaminen sekä valmennuksen pitkäjänteisyyden ja valmentajan jaksamisen vaaliminen. 

Erkki Tervo (Keurusjumppa)
Perustelut: Erkki Tervo on tehnyt pitkäjänteistä ja laaja-alaista työtä seurojen ja muiden toimijoiden olosuhdeosaamisen kehittämiseen. Erkki on myös innovatiivinen oman osaamisensa kehittäjä, jonka telinekeksintöjä arvostetaan myös kansainvälisesti. 

Ilmiö 

Akrotaiturit (Tampereen Voimistelijat)  
Perustelut: Akrotaiturit toivat paljon positiivista julkisuutta upeilla esiintymisillään television Talent Suomi -kilpailussa keväällä 2020. Erityistä iloa ryhmä toi poikkeukselliseen korona-aikaan. Koko voimistelu ja lajina erityisesti akrobatiavoimistelu sai runsaasti medianäkyvyyttä ja viihdearvo nousi. Akrotaiturit innostivat paljon uusia harrastajia lajin pariin ja loivat lajilleen myös alueellisesti laajaa näkyvyyttä.  


Kuvassa: Tampereen Voimistelijoiden Akrotaiturit nousivat valtakunnan tietoisuuteen Talent Suomi -televisio-ohjelman voiton myötä.

Oulun alueen voimisteluseurojen yhteistyö 
Mukana seuraavat seurat: Haukiputaan Heitto voimistelujaosto, JumppaOulu, Kellon Työväen Urheilijat voimistelujaosto, Oulun Naisvoimistelijat, Oulun Pyrintö voimistelujaosto, Oulun Tarmo voimistelujaosto, Oulun Voimisteluseura ja Voimistelumaailma Oulu 

Perustelut: Oululaiset voimisteluseurat ovat verkostoituneet aktiivisesti ja yhteistoimin ryhtyneet tekemään alueensa voimistelutoimintaa näkyvämmäksi. Tapaaminen syksyllä 2019 paikallismedia Kalevan urheilutoimituksen kanssa on poikinut useita juttuja voimistelusta. Voimisteluseurat pohtivat hyvässä yhteistyössä toinen toisiansa täydentäen erilaisia juttuideoita toiminnastaan ja seuroissa aktiivisesti toimivista henkilöistä luoden näin monipuolista voimistelukuvaa, palvellen alueensa mediaa ja esimerkillisesti rakentaneet toiminnallaan paikallista ilmiötä. 


Kuva: Oululaisia voimisteluseuroja tapaamassa Kalevan urheilutoimitusta.

Olosuhteet  

Järvenpään Voimistelijat 
Perustelut: Järvenpään voimistelijat rakennuttivat oman harjoitushallin 2019 – 2020 ansiokkaasti sidosryhmien kanssa. Yhteistyössä Keski-Uudenmaan Kristillisen koulun sekä päiväkodin kanssa toteutettu uusi voimisteluolosuhde on lisännyt alueen liikkumismahdollisuuksia. Laajasti erilaisia käyttäjäryhmiä palveleva kokonaisuus on niin toiminnallisesti kuin taloudellisesti järkevällä tavalla toteutettu.  


Kuva: Järvenpään Voimistelijat rakensivat oman hallin yhteistyössä Keski-Uudenmaan Kristillisen koulun ja päiväkodin kanssa. 

Leena Erving (Kyrön Voima, voimistelujaosto) 
Perustelut: Leena Erving on tehnyt Pohjanmaalla upeaa vaikuttamis- ja olosuhdetyötä telinevoimistelun eteen. Leenan inspiroiva ja kehittämishaluinen ote mahdollisti lajin kehittymisen paikallisesti, ja seuran jäsenmäärä onkin kolminkertaistunut lyhyellä aikavälillä. Seuran kestävän kehityksen mukainen olosuhdeprojekti on hieno osoitus siitä, kuinka pitkäjänteisellä työllä voidaan vaikuttaa kunnalliseen liikuntapaikkaverkostoon ja voimistelun olosuhdekehitykseen. 

 

Vuoden 2020 voimistelulajien kehittyjät ja lasten ohjaajat 

Jokaisesta voimistelulajista on lajiasiantuntijaryhmien valintojen perusteella palkittu vuoden kehittyjä ja vuoden lasten valmentaja.  

Alta löydät listattuna kaikkien kilpalajien vuoden 2020 palkitut.  

Akrobatiavoimistelu  
Vuoden kehittyjä: Nea Konga ja Vilma Viljakainen (Brahen voimistelijat)
Vuoden lasten valmentaja: Lotta Nuppola (Tampereen Voimistelijat)

Joukkuevoimistelu 

Vuoden kehittyjä:  Eloisa-joukkue (Porvoon Urheilijat)
Vuoden lasten valmentaja: Anne Tarpio (Seinäjoen Voimistelijat)

Kilpa-aerobic 
Vuoden kehittyjä: Sampo Nousiainen (Valkeakosken Voimistelijat)
Vuoden lasten valmentaja: Kati Säkkinen (Kajaani Gymnastics) 

Miesten telinevoimistelu 
Vuoden kehittyjä: Aleksi Vesala (Jyväskylän Voimistelijat ’79)
Vuoden lasten valmentaja: Semir Daruish (Voimisteluseura Helsinki) 

Naisten telinevoimistelu 
Vuoden kehittyjä: Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat)
Vuoden lasten valmentaja: Marikki Pennanen (Voimisteluseura Kieppi)

Rytminen voimistelu 
Vuoden kehittyjä: Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat, kasvattiseura ESVOLI) 
Vuoden lasten valmentaja: Ege Soidla (Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLI) 

Tanssillinen voimistelu
Vuoden kehittyjä: Rosellat-joukkue (Iisalmen Naisvoimistelijat)
Vuoden lasten valmentaja: Moona Piik (Tikkakosken Voimistelu- ja Liikuntaseura)

TeamGym 
Vuoden kehittyjä: Safine-joukkue (Härmän Siskot)
Vuoden lasten valmentaja: Jenni Palinsaari (Oulun Pyrintö)

Trampoliinivoimistelu 
Vuoden kehittyjä: Tea Ala-Laurila (Espoon Telinetaiturit) 
Vuoden lasten valmentaja: Henna-Riina Nurmi (Tampereen Voimistelijat) 

 

Voimisteluliitto onnittelee kaikkia palkittuja!  

Pääkuva: Kaikki palkitut vuoden 2020 lasten valmentajat. 

Haku