Terve voimistelija -viikot 5.–18.10.

2.10.2020 |

Terve voimistelija -viikoilla 5.–18.10. tutustutaan lasten ja nuorten terveyttä tukevaan voimisteluun. Mitä sinä olet halunnut tietää terveydestä omaan, lapsen tai valmennettavan voimisteluun liittyen? Teemaviikon aikana pääset esittämään kysymyksiä, joihin vastailemassa ovat niin terveyden asiantuntijat kuin huippu-urheilijatkin! Luvassa on keskustelua ja uutisia muun muassa voimistelijoiden vammojen ennaltaehkäisystä, unen merkityksestä ja ravinnosta.

Osallistu teemaviikkojen viettoon Instagramissa (@voimistelu), jossa pidämme live-tilaisuuksia terveysteemoista joka tiistai ja perjantai 5.–18.10. Livelähetykset kestävät noin 30 minuuttia. Voit esittää omia kysymyksiä teemoihin liittyen maanantaisin ja torstaisin Instagram-stoorissa eli tarinoissa. Kysymyksiä saa halutessa lähettää Instagramin kautta myös pitkin viikkoa.

 

Instagram live -aikataulu

 

Ti 6.10. Voimistelijan uni ja ruutuaika -live klo 15

Miten paljon unta voimisteleva lapsi tai nuori tarvitsee? Mihin nukkuminen vaikuttaa? Keskustelemassa olympialaisiin tähtäävä huippu-urheilija ja telinevoimistelija Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) sekä joukkuevoimistelun huippu ja OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen (Olarin Voimistelijat). Instagram-liveä vetää voimistelun valmennuksen kehittäjä ja Terve voimistelija -asiantuntija Veera Kainulainen.

 

Perjantai 9.10. Puhutaan menkoista -live klo 15

Naisvaltaisessa lajissa kuukautiset koskevat isoa osaa voimistelijoista. Silti niistä keskustelu voi jännittää. Tiesitkö, että menkat voivat vaikuttaa urheilijan loukkaantumisriskiin? Mihin muuhun ne vaikuttavat ja mitä menkkojen puuttuminen voi kertoa urheilijan terveydestä? Menkoista kanssanne keskustelemassa Lunetten toimitusjohtaja Heli Kurjanen sekä Veera Kainulainen, voimistelun valmennuksen kehittäjä ja Terve voimistelija -asiantuntija.

 

Tiistai 13.10. Harrastajan ravinto -live klo 16.30

Päivän livessä pureudutaan erityisesti harrastevoimistelijan ravintoon. Miten ravinto vaikuttaa jaksamiseen ja terveenä pysymiseen sekä urheilijana kehittymiseen? Mitä on riittävä ja monipuolinen ravinto? Vieraana livessä pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean ja Olympiakomitean ravitsemusasiantuntija Laura Manner. Liven vetäjänä Veera Kainulainen, voimistelun valmennuksen kehittäjä ja Terve voimistelija -asiantuntija.

 

Perjantai 16.10. Vammojen ennaltaehkäisy – live klo 15

Viimeisessä IG-livessä puhutaan kokonaisvaltaisesta ja monipuolisesta harjoittelusta ja keskitytään vammojen ennaltaehkäisyyn. Mitä voimistelija tai valmentaja voi tehdä ehkäistäkseen vammoja? Aiheesta keskustelemassa urheilufysioterapeutti ja Suomen urheilufysioterapeuttiyhdistyksen hallituksen jäsen Aino Pitkänen sekä tuttuun tapaan Veera Kainulainen, voimistelun valmennuksen kehittäjä ja Terve voimistelija -asiantuntija.


Ota haaste vastaan

 

Voimistelijan terveydestä huolehtiminen on osa vastuullista voimistelua. Haastamme koko voimisteluyhteisön keskustelemaan kaverin, voimistelijoiden, valmentajien tai muun tahon kanssa lasten ja nuorten terveyttä tukevasta voimistelusta. Miten sinun seurassasi, joukkueessasi, valmennuksessasi, ohjauksessasi tai vaikka voimistelukavereiden kesken varmistetaan terveyttä tukeva harrastus ja kilpailu? Somessa keskustelua voi käydä #tervevoimistelija ja #voimistelu tunnisteiden kera.

 

Terve voimistelija -materiaaleihin voit tutustua verkkosivuillamme.