Verkkokurssilta työkaluja epäasiallista käytöstä vastaan

25.5.2020 |

Väestöliiton Et ole yksin -palveluun on avautunut kaikille avoin ja ilmainen verkkokoulutus epäasiallisen käytöksen ja häirinnän ennaltaehkäisystä ja siihen puuttumisesta. Koulutus on suunnattu erityisesti kaikille seuratoiminnassa mukana oleville.

Koulutus kestää noin tunnin, mutta sen voi suorittaa omassa tahdissa, niin monessa osassa kuin haluaa. Tätä varten koulutukseen tulee kirjautua. Verkkokurssilla käydään läpi aiheita kuten henkinen ja fyysinen väkivalta ja kiusaaminen, seksuaalinen häirintä, seksuaalirikos, lastensuojelu ja itsemääräämisoikeutta vahvistava valmennus. Kurssi on helppokäyttöinen ja suorittaminen onnistuu myös mobiililaitteilla. Verkkokoulutus löytyy osoitteesta www.etoleyksin.fi/verkkokoulutus tai tästä linkistä.

Voimisteluseurat voivat ladata verkkokoulutuksen ja Et ole yksin -kampanjan viestintämateriaalia omaan käyttöönsä Et ole yksin -sivuston Seurat-osiosta.

Voimistelun vastuullisuustyöhön ja mm. eettisiin periaatteisiin voit tutustua täällä.

Et ole yksin on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke ja Suomen ensimmäinen kohdennettu tukipalvelu, johon seksuaalisen hyväksikäytön ja häirinnän, epäasiallisen käytöksen tai kiusaamisen kohteeksi joutunut urheilija voi olla yhteydessä ja saada apua. Verkkokoulutuksen lisäksi palvelulla on matalan kynnyksen ilmainen puhelinja chat-palvelu, jossa voi keskustella Väestöliiton ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti

Häirintävapaa urheilu -webinaarit

Häirintävapaa urheilu – webinaarien tavoitteena on lisätä urheiluseurojen valmiutta ennaltaehkäistä ja puuttua niin häirintään kuin muuhun epäeettiseen käytökseen. Linkit webinaareihin löydät Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:n sivuilta täältä.

Webinaarit liittyvät Häirintävapaa urheilu -koulutuskiertueeseen, jonka kevään tapahtumat peruuntuivat koronatilanteen vuoksi. Koulutuksille etsitään uusia koulutuspäiviä syksyyn. Häirintävapaa urheilu -koulutuskiertue on SUEK:n, Väestöliitton ja Suomen Olympiakomitean yhteistyössä liikunnan aluejärjestöjen kanssa järjestämä koko maan kattava koulutuskiertus urheiluseuroille. Koulutuksessa annetaan erilaisia käytännön toimintamalleja, jotka auttavat häirintävapaan urheilun edistämisessä. Koulutus on suunnattu niin urheiluseurojen hallituksen jäsenille, seuran hallinnon työntekijöille kuin valmentajille.