Osallistu kesäkuun Etästaraan!

15.5.2020 |

Stara-tapahtuma on tilaisuus esiintyä ja näyttää opittuja taitoja muille, nyt se toteutetaan etänä Instagramin välityksellä. Ensimmäistä kertaa huhtikuun lopussa järjestetty tapahtuma keräsi upeat 230 lasta mukaan esiintymään! Voimisteluliitto järjestää toisen Etästaransa lauantaina 13.6.

- Saimme paljon kiitosta ensimmäisestä Etästarasta. Tapahtuma oli mukava järjestää ja näytti, että myös kotikatsomoissa ruudun toisella puolella on ollut hauskaa. Toivomme, että seuraavasta Etästarasta innostuvat yhä useammat lapset, kertoo Voimisteluliiton lasten ja nuorten voimistelun kehittäjä Nea Vallin.

Etästara on tarkoitettu kaikille noin 7-12-vuotiaille. Etästara on maksuton eikä Stara-lisenssiä tarvita eli osallistuminen on täysin ilmaista. Osallistua voi kuka tahansa eikä aikaisempaa kokemusta tarvita.

 

Miten Etästara toimii

Voit osallistua mukaan millä tahansa liikesarjalla, voimisteluohjelmalla tai tanssikoreografialla, joka on 30-60 sekunnin mittainen. Esimerkiksi Freegym-, Ninjagym- ja Rope Skipping-suoritukset ovat myös tervetulleita Etästaraan tanssin ja eri lajien Stara-ohjelmien lisäksi. Voit yhdistää liikesarjan muutamista lempiliikkeistäsi, jotka olet oppinut esimerkiksi välkkäritreenien videoista. Voit osallistua Etästaraan joko yksin tai pienryhmällä, Suomen hallituksen ohjeistukset huomioiden. Osallistu omana itsenäsi tai tee Etästara -ohjelmasi vaikka naamari rekvisiittanasi. Mallia ohjelmman tekoon voit katsoa Instagramista hashtagilla #etästara.

 

Etästara -ohjelman videointi

Etästaraan osallistutaan kuvaamalla 30-60 sekunnin mittainen video sisällä tai ulkona. Videon alussa tulee sanoa lause, joka julkaistaan perjantaina 12.6. klo 12 tämän uutisen lopussa. Videon editointi on kielletty, mutta uusia yrityksiä saat ottaa niin monta kuin haluat, kunnes olet omaan Etästara -ohjelmaasi tyytyväinen.

 

Postaa oma Etästara -ohjelmasi lauantaina 13.6.


Voit postata Etästara -ohjelmasi julkiselle Instagram-tilille. Huomioithan, että Instagram on K13, joten suosittelemme alle 13-vuotiaiden osallistumista huoltajan tai seuran Instagram-tilillä ja aina huoltajan luvalla. Muistathan sopia esimerkiksi oman seurasi yhteyshenkilön kanssa, mikäli haluat osallistua seurasi Instagram-tilin kautta Etästaraan. Käytä postauksessasi hashtagia #etästara ja tägää videoon (ei kuvatekstiin vaan "Merkitse henkilöitä" -kohdan kautta) @voimistelu. Kirjoita tekstikenttään osallistujan nimi tai lempinimi, joka kirjoitetaan kunniakirjaan ja palautteeseen.

 

Huomioithan, että jaamme Arveille Etästara-ohjelmat arvioitaviksi maanantaina, jonka vuoksi emme arvioi ohjelmia, jotka on postattu / joihin on lisätty tägäys tai hashtag myöhässä. Olettehan siis huolellisia tämän suhteen.

Voimisteluliitto voi jakaa #etästara -julkaisuja omassa viestinnässä

 

 

Etästara pähkinänkuoressa

  • Etästara on maksuton, eikä Stara-lisenssiä tarvita
  • Tarkoitettu kaikille noin 7-12-vuotiaille
  • Katso pe 12.6. klo 12 tämän uutisen lopusta lause, joka sinun tulee sanoa videon alussa
  • Kuvaa 30-60 sekunnin mittainen video, jossa esität Etästara -ohjelmasi
  • Julkaise video la 13.6. julkisella Instagram-tilillä hashtagillä #etästara ja tägää videoon (ei kuvatekstiin) @voimistelu sekä kirjoita tekstikenttään osallistujan nimi tai lempinimi
  • Saat Arvilta palautteen viimeistään su 21.6.
  • Kaikki osallistujat palkitaan kunniakirjalla
  • Haasta kaverisikin mukaan! 😊

 

 

Arviointi ja Arvit

Etästarassa ei anneta pisteitä, eikä osallistujia laiteta paremmuusjärjestykseen. Etästarassa jokainen lapsi on tähti! Kaikki halukkaat saavat näyttää omia taitojaan, harjoitella esiintymistä ja saada palautetta. Jokainen osallistuja saa kirjallisen palautteen videostaan Arvien toimesta. Kaikki lapset palkitaan sähköisellä kunniakirjalla.


Keitä Arvit ovat

Arveiksi kutsutaan henkilöitä, jotka ovat käyneet Voimisteluliiton Arvi-koulutuksen. Arvi-koulutukseen voi hakeutua voimistelun tai tanssin parissa toimiva henkilö, joka on kiinnostunut tukemaan lapsia liikunta- ja esiintymistaitojen oppimisessa.

 

Miten arviointi tehdään

Osallistujan tilin tulee olla julkinen, jotta Arvit voivat nähdä Etästara -ohjelman ja antaa siitä palautetta. Etästaran arviointi tehdään perusvoimistelun yleiseen arviointilomakkeeseen, jossa kiinnitetään huomiota mm. kehonhallintaan ja esiintymiseen. Arvit kirjoittavat palautteeseen myös mikä oli heidän mielestään Etästara -ohjelman täysosuma.

 

Arvit käyttävät Etästarassa Voimisteluliiton Instagram-tiliä. Osallistuja saa Arvilta Instagramissa henkilökohtaisella viestillä oman palautteensa sekä Voimisteluliiton Etästara-kunniakirjan sunnuntaihin 21.6. mennessä sille tilille, jolta Etästara-ohjelma on alkuperäisesti julkaistu. Mikäli repostaat esimerkiksi seuran Instagram-tilillä julkaistun postauksen, kirjoitathan selkeästi kuvatekstiin, että kyseessä ei ole Etästara-osallistuminen vaan repostaus. Tällä pyrimme välttämään tupla-arvioinnit.

 

Tähän päivitetään lause pe 12.6. klo 12, jonka Etästaraan osallistuvan tulee sanoa videon alussa.

Kerro videon alkuun oma nimesi / lempinimesi tai joukkueesi nimi ja Etästaran päivämäärä. 

Esim. 

”Mä olen Nekku ja osallistun Etästaraan 13.6.” 

”Me olemme Luminat ja osallistumme Etästaraan 13.6.” 

Tämän jälkeen voit aloittaa Etästara -ohjelman. 

 

Tsemppiä kaikille Etästaraan osallistuville! 

 

Lisätietoa Etästarasta

Nea Vallin

nea.vallin (a) voimistelu.fi