Vastuullisuutta myös tanssitunteihin

22.4.2020 |

Voimisteluliitto ei hyväksy vahingollista vallankäyttöä, jolle tanssin kenttäkään ei ole immuuni. Onneksi voimistelu- ja tanssikentällä on halua olla positiivisia toimijoita yhteiskunnassa. Nyt tarjottavat vastuullisuuskoulutukset pyrkivät antamaan seuroille työkaluja mahdollisiin ristiriitoihin puuttumiseen. 

 

Vastuullisuuskoulutukset

Seuroille suunnatut vastuullisuuskoulutukset järjestetään perjantaina 24.4. ja keskiviikkona 6.5. Kolmen tunnin koulutuksissa käsitellään mm. mitä on epäasiallinen käytös, miten sitä ennaltaehkäistään ja miten siihen puututaan. Koulutuksessa harjoitellaan käytännön esimerkein erilaisia toimintamalleja, jaetaan tietoa sekä perehdytään Voimisteluliiton ja Olympiakomitean vastuullisuusohjelmiin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan koulutuksiin tämän linkin kautta.

 

Positiivisen valmennuksen kautta iloa ja kehitystä

Positiivisen palautteen anto, hyvä ryhmähenki ja energia synnyttävät tuloksia myös tanssitunneilla. Valitettavasti myös tanssimaailmassa on jouduttu keskustelemaan ohjaajien ja koreografien epäasiallisesta käytöksestä. Tässä #metoon jälkeisessä maailmassa toisten tunteiden huomioon ottaminen kuuluu olennaisena osana ihmisenä olemista. Sitä on tärkeää vaatia niin harrastajilta kuin valmentajiltakin. On jo ennustettu, että tulevaisuuden menestyjien tärkeimpiä ominaisuuksia ovat paitsi hyvä käytös sekä kiltteys. Johtajuus ei enää vaadi autoritäärisyyttä, vaan enemmänkin erilaisten yksilöiden kuuntelemista ja ymmärtämistä.

Tanssin ammattiryhmät ja järjestöt turvautuvat nyt mm. työnohjaukseen, jotta vaikeat tilanteet ja dynamiikat saadaan purettua. Mikäli asiat tai ihmissuhteet menevät solmuun omien tuntien tai harrastusten parissa on hyvä ottaa yhteyttä oman seuran johtoon mahdollisimman pian. On paljon helpompaa keskustella ja oikoa asioita, jos ne ovat vasta pienesti suhmuralla. Suurten solmujen purkaminen taas vaatii hurjasti rohkeutta, päättäväisyyttä, taitavia kuuntelijoita ja paljon keskusteluja.

 

Toimitaanhan kaikki vastuullisesti ja käytetään vaikka pientäkin valtaamme hyvään!

 

Tutustu myös muihin Voimisteluliiton vastuullisuus materiaaleihin tämän linkin kautta.