Mahdollisuutesi vaikuttaa on nyt!

25.3.2020 |

Mitä voimistelukentällä tapahtuu seuraavan neljän vuoden aikana, että suomalainen voimistelu on loistossaan vuonna 2025? Tähän kysymykseen sinä voit vastata ja olla osaltasi vaikuttamassa voimistelun kehityssuuntaan.

Voimisteluliitto järjestää kaikille avoimen Voimistelun tulevaisuus -työpajan verkossa ke 1.4. klo 18.00-19.30. Osallistua voi Zoom-verkkotyökalun kautta. Tervetuloa linjoille keskustelemaan voimistelusta!

”Jokainen voimistelija, valmentaja, seuran ja liiton vastuuhenkilö on viesti. Ei ole yhdentekevää, mitä ja miten tehdään.”

Voit vaikuttaa myös verkkodialogin kautta, joka on auki huhtikuun loppuun saakka. Nyt on sinun mahdollisuutesi osallistua, vastata ja vaikuttaa! Voimisteluliitto kehottaa jäsenseurojaan välittämään viestiä myös seuran nykyisille ja entisille jäsenille, ja aktivoida siten koko seuraa vaikuttamaan verkkodialogin kautta. Vastauksia hyödynnetään valittaessa voimistelutoiminnalle suuntaa, painopisteitä ja kehitystoimenpiteitä seuraavalle olympiadille.

Voimistelumaailmaan mahtuu kaikkea laidasta laitaan. Painotusta erityisesti mihinkään ei ole. En tiedä pitäisikö olla enemmän. ”

Jo saapuneissa verkkodialogin vastauksissa voimistelun tulevaisuuteen suhtaudutaan varsin myönteisesti. Eniten tähän asti puhututtaneet aiheet ovat seuratoiminta ja voimistelun näkyvyys. Myös vastuullisuuteen ja valmentamiseen liittyvät asiat koetaan tärkeinä tulevaisuuden kannalta. Mutta mitä toimenpiteitä tulisi valita, miten toimintaa painottaa, jotta voimistelu kehittyisi voimistelukentän mielestä oikeaan suuntaan?

Vastaamalla verkkodialogiin voit tuoda esille omia ajatuksiasi ja sinusta tärkeitä toimenpiteitä ja asioita entistä kehittyvämmän voimistelukulttuurin edistämiseksi. Voit arvioida muiden vastauksien painoarvoa ja vaikuttaa voimistelun tulevaisuuteen. Verkkodialogiin voi vastata useamman kerran, sillä verkkodialogi elää koko ajan uusien vastauksien myötä.

Voimistelu vaatii rohkeutta harrastajalta, sillä vain niin oppii uutta. Rohkeutta vaaditaan myös seuroilta hypätä kohti entistä vastuullisempaa toimintatapaa.”

Vastaa verkkodialogiin tämän linkin kautta.

 

Kursiivilla otteita jo saapuneista verkkodialogin vastauksista.