Spotti – uusi työkalu seuratoiminnan kehittämiseen

10.3.2020 |

 

Spotti on web-pohjainen jäsendataa hyödyntävä karttasovellus, joka on ollut Voimisteluliiton käytössä vuodesta 2019 lähtien. Viime vuonna Spottia pilotoi 15 jäsenseuraa ja nyt se on käytössä jo 28 seurassa. Spotti tukee Voimisteluliiton ja sen jäsenseurojen toiminnan kehittämistä. Joko teidän seuranne on kuullut Spotista?  


Mikä on Spotti ja miksi seuran kannattaa sitä hyödyntää?

Tiedolla johtaminen on tiedon hyödyntämistä ja analysoidun tiedon saattamista osaksi päätöksentekoa. Tietoa on saatavilla kaikesta ja kaikkialta, ja olennaista onkin, mitä tällä kaikella tiedolla tehdään. Spotti auttaa seuroja hyödyntämään jäsendataansa entistä paremmin.

Spottiin on tuotu seurojen harrastajatiedot anonyymisti Hoika-jäsenrekisteristä. Harrastajat näkyvät Spotissa postinumeron tarkkuudella. Mikäli seura ei käytä Hoikaa, ei seuran tiedot näy Spotissa. Tällä hetkellä Spottiin on tuotu noin 90 000 harrastajan tiedot ja historiadata aina vuodesta 2016 lähtien.

Spotissa on 13 teemaa, jonka mukaan harrastajatietoja on mahdollista tarkastella. Tiedot päivitetään Spottiin Hoikasta kaksi kertaa vuodessa, joten käytössä on myös harrastajien historiadata. Spotissa on käytössä harrastajatietojen lisäksi avoin väestödata, joten Spotin avulla seura pääsee tarkastelemaan tarkemmin myös toiminta-alueensa väestöä. Väestöennuste yltää jopa seitsemän vuoden päähän.

Spotista näet mm. seuraavia tietoja seuran jäsenistöstä ja toiminta-alueen väestöstä: 

  • seuran harrastajat ikäryhmittäin ja postinumeroalueittain
  • seuran markkinaosuus ikäryhmittäin toiminta-alueellaan
  • aloittaneiden ja lopettaneiden harrastajien määrät ikäryhmittäin
  • seuran harrastajamäärän ennuste 2 tai 7 vuoden päästä

 

Spotin monet käyttömahdollisuudet

Spotti on väline toiminnan kehittämiseen ja suunnitteluun sekä vaikuttamis- ja olosuhdetyöhön. Spotissa on nähtävillä kaikki voimistelun olosuhteet ja se auttaa olosuhdehankkeiden suunnittelussa. Jokainen Spotin käyttäjä pääsee näkemään oman seuran tietojen lisäksi myös muiden seurojen ja liittotason tiedot. Spotti auttaa seuraa myös profiloitumisessa.

Spotti voi auttaa seuraanne vastaamaan mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Missä toimintaa kannattaa tulevaisuudessa järjestää?
  • Mille alueelle markkinointia kannattaa keskittää?
  • Millä alueella harrastajamäärät ovat vähentyneet/kasvaneet vuosien mittaan --> mitä on tehty & mitä meidän kannattaisi tehdä?
  • Onko jollain alueella valtavasti jäseniä muttei olosuhteita?

 

Palvelun on tuottanut Gispositio Oy.

 

Kiinnostuitko? Kysy lisää Spotista Jaanalta tai Janinalta (jaana.hyrkas@voimistelu.fi, janina.makinen@voimistelu.fi).