Kapakkakimppajumppaa ja 1500 muuta ideaa

27.2.2020 |
Miltä voimistelu näyttää vuonna 2025? Mihin suuntaan voimistelua pitäisi viedä seuraavan neljän vuoden aikana? Mistä voimme voimistelussa olla ylpeitä? Näihin kysymyksiin 848 henkilöä on käynyt jo kertomassa oman mielipiteensä. 


Joulukuussa käynnistyneessä, voimistelun strategiatyössä hyödynnettävässä verkkodialogissa on noussut esille ajatuksia muun muassa seuratoimintaan, valmentamiseen, kilpavoimisteluun ja vastuullisuuteen liittyen. Mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä, jotta voimistelu olisi loistossaan? 

Alle olemme keränneet joitain poimintoja verkkodialogissa esille nousseista teemoista ja ehdotuksista siitä, miltä voimistelu näyttää 2025. Oletko sinä samaa vai eri mieltä? Vaikuta ja vastaa verkkodialogissa.


Seurat profiloituvat enemmän. Liitolta kaivataan tarkempaa valvontaa seuratoimintaa kohtaan.

"Seurojen profiloituminen on suunnitelmallista ja avointa."

 

Kilpaurheilussa fokusoidaan toimintaa enemmän vain tiettyihin lajeihin tai urheilijoihin.

"Menestystavoitteiden keskittäminen harvempiin lajeihin. Jos halutaan menestystä, niin sitä ei ole realistista saada kovin monesta lajista."

Vuoteen 2025 mennessä valmennuskulttuurissa näkyy positiivisuus ja ilo.

"Valmentajan opettamistaitojen lisäksi harrastajan tunnetaitojen tukeminen olisi erittäin tärkeää."

Voimistelu on vastuullisuuden osalta edelläkävijä urheilussa.

"Vuonna 2025 vastuullisuus voimistelussa on osa jokaisen seuran, seuratoimijan, valmentajan, voimistelijan ja voimistelijoiden vanhempien arkea."

Millaista on voimistelun harrastetoiminta tulevaisuudessa? Kenelle, missä ja miksi toimintaa järjestetään?

"Lisää harrastajia. Voimistelua ja seurojen osaamista voisi jalkauttaa kouluihin."

"Viedään voimistelu sinne missä sitä ei ole - voiko olla kapakkakimppajumppaa?"

 

Verkkodialogissa on jo lähes 600 erilaista ideaa voimistelun ylpeyden aiheista. Mistä sinä olet ylpeä? Osallistu ja kerro mielipiteesi voimistelun tulevaisuudesta kaikille avoimessa verkkodialogissa. 

Sinun mielipiteelläsi on merkitystä.

 

Voimisteluliiton käynnistämässä verkkodialogissa voit kertoa omat ajatuksesi sekä arvioida muiden osallistujien vastausten painoarvoa. Saman linkin kautta pääset osallistumaan verkkodialogiin halutessasi uudelleen, joko ideoidaksesi lisää tai arvioidaksesi uuden valikoiman muiden osallistujien vastauksia. Verkkodialogi kehittyy ja elää koko ajan.

Kaikkien verkkodialogiin osallistuvien kesken arvotaan huhtikuussa 2020 Kisakallion lahjakortti.


Olethan jakanut viestiä eteenpäin? 


Voimistelun tulevaisuus tehdään yhdessä. Mahdollisemman monipuolisen näkökulman saadaksemme toivomme kaikkia voimisteluseuroja ja voimistelussa jo toimivia, harrastavia ja lajista kiinnostuneita strategiatyöhön mukaan. 


Voimisteluseuratoimija - olethan itse vastannut verkkodialogiin ja jakanut verkkodialogin linkkiä myös sosiaalisessa mediassa eteenpäin? Kaipaamme myös voimistelun ulkopuolisten näkökulmia verkkodialogiin ja siksi sinun läheistesi ja tuttavapiirisi ääni on enemmän kuin tervetullut verkkodialogin keskusteluihin. 


Ohjaaja / valmentaja - Olethan itse vastannut verkkodialogiin ja jakanut verkkodialogin linkkiä eteenpäin? Valmennettavien ja harrastetoiminnassa mukana olevien lasten ja nuorten vanhempien ääni on tärkeä voimistelun tulevaisuutta luodessamme.  


Voimisteluseura - Olettehan vastanneet hallituksen, ohjaajien ja seuratoimijoiden voimin verkkodialogiin? Voimisteluseurat voivat jakaa verkkodialogin linkkiä seuran sosiaalisen median kanavissa ja viestiä voimistelun tulevaisuustyöstä suoraan nykyisille ja entisille jäsenilleen. Jaa seuroille toimitettua valmista viestipohjaa aktiivisesti jäsenistöllesi innostaen heitä myös osallistumaan tulevaisuustyöhön. 


Voimisteluseuran jäsen ja jäsenten huoltaja - mielipiteesi on tärkeä. Tahdomme kuulla seuran ryhmäliikuntatunneilla käyvien mielipiteitä, voimistelijoiden ja heidän vanhempiensa toiveita ja ajatuksia, oli sitten kyseessä kerran viikossa harrastetunnille osallistuva tai voimistelua tavoitteellisemmin treenaava. Vastaa ja innosta myös ystäviäsi, läheisiäsi vastaamaan verkkodialogiin. 

Sinulla on nyt tilaisuus kertoa ajatuksesi voimistelun menestystarinan rakentamiseksi.


 
Mitä sinun mielestäsi on tehty vuoteen 2025 mennessä, jotta voimistelu on Suomessa loistossaan? Vastaa verkkodialogiin osallistumalla tästä.