Vahvoja suorituksia kovassa seurassa

22.11.2019 |

Saksan Cottbusin maailmancupissa karsinnat on voimisteltu päätökseen. Suomalaiset naiset edustivat tyylillä ja tekivät vahvat omat suoritukset kovassa paikassa. Iida Haapala (Voimisteluseura Keski-Uusimaa) aloitti urakkansa jo eilen nojapuilla. Haapala teki ehjän nojapuusarjan ja nappasi pisteet 11,700. Tänään Haapala jatkoi kilpailuaan ehjällä puomisarjalla, johon toki muutamia horjumisia sattui. Haapalan puomipisteet 11,500.

-"Olen tyytyväinen molempiin telineisiin. Nojapuilla oli vähän vajaita kässäreitä, mutta sain ehjän sarjan, johon olen todella tyytyväinen. Puomin pysyin, mutta vähän kyllä horjuin. Puomia ennen ei hirveästi jännittänyt, mutta jännitys kasvoi, kun sarjaa alkoi tekemään. Oli kiva näyttää isolle yleisölle, mitä osaan tehdä sekä yleisö kannusti hyvin kaikkia voimistelijoita. Kisa oli kokemuksena hyvä ja oli kivaa kisata todella hyvien voimistelijoiden kanssa", summasi Iida Haapala suorituksistaan.

Maailmancup noviisi Saara Kokko (Oulun Pyrintö) teki niin ikään vahvat omat suoritukset. Permantosarja oli upea, joskin volttipätkien alastuloissa oli hieman haasteita. Pisteet permannolta komeat 11,733. Puomilla Kokko tippui harmillisesti taaksevoltissa, joka rokotti pisteitä. Puomin pisteet 9,800.

-"Olen tyytyväinen, että näinkin jännittävässä paikassa onnistuin tekemään noinkin hyvät sarjat. Permantoon olen pääosin tyytyväinen, alastulot jäivät vähän hampaankoloon. Puomi hiukan harmittaa. Pysyin itselleni haastavat liikkeet, mutta helppo liike tuli alas. Kokonaisuuteen olen ihan tyytyväinen. Motivaatiota tarttui kisoista mukaan, kisahallissa oli hieno tunnelma, paljon katsojia ja kannustus kohdillaan! Jälleen yhtä kokemusta rikkaampana kotiin", iloitsi Saara Kokko.

Miesten telinevoimistelun edustaja Franz Card (Espoon Telinetaiturit) voimisteli nojapuilla ja rekillä. Molemmilla telineillä mies teki ehjät sarjat, ilman suurempia virheitä.

-"Omat suoritukset meni hyvin, sarjat läpi ilman isompia virheitä. Siihen olen tyytyväinen, nyt on hyvä lähteä rakentamaan uusia vaikeampia sarjoja. Kisa oli tosi kovatasoinen, kun on olympiakarsinta. Oli hienoa olla mukana ja sain motivaatiota seuraaviin kisoihin", tuumasi Card suoritusten jälkeen.

 Tulokset päivitetään, kun kisajärjestäjä julkaisee ne.

Tulokset:

Naiset

Eritasonojapuut:

1. Iliankova Anastasiia RUS 14,533

2. Fan Yilin CHN 14,466

3. Yin Sisi CHN 14,433

...

22. Haapala Iida FIN 11,700

Permanto:

1. Volleman Tisha NED 13,533

2. Mori Lara ITA 13,533

3. Kim Bui GER 13,366

...

27. Kokko Saara FIN 11,733