Pavel Titov painaa duunii voimistelun ja musiikin parissa

10.9.2019 |
Voimistelu tuli ensin, sitten tuli musiikki ja nyt mies hallitsee molemmat.

Pavel Titov aloitti voimistelun kuusivuotiaana syntykaupungissaan Venäjällä. Kun perhe muutti Suomeen, Juvalle vuonna 2002, ei pienellä paikkakunnalla ollut tarjota voimistelua pienelle voimistelijanalulle. Voimistelu kuitenkin houkutti ja pian perhe löysi seuran Jyväskylästä ja Pavel alkoi kulkea harjoituksissa Juvalta Jyväskylään pari-kolme kertaa viikossa.

Urheilulukioon päästyään Pavel muutti Jyväskylään harjoittelemaan voimistelua täysipainoisemmin. Harjoittelu tuotti tulosta ja mies nappasi muun muassa ottelukultaa nuorten SM-kilpailuista ja jatkaa harjoittelua kohti kärkeä edelleen, tavoitellen edustuspaikkoja niin MM- kuin EM-kilpailuihin tulevalla kaudella.

Musiikki tuli mukaan kuvioihin pikkuhiljaa, kitaran soittoa ja omia biisejä oli kertynyt niin sanotusti pöytälaatikkoon. Käänteen Pavelin musiikkiuralle teki kohtaaminen ”veksissä” eli varuskuntasairaalassa asepalvelusta suorittaessa. .

-"Sairastupaan sattui kämppäkaveriksi nykyinen bändikaveri Miikka Martikainen, jonka kanssa tuli sitten puhuttua kipeänä pötkötellessä niitä näitä ja myös musiikista. Siitä ajatus lähti ja pistettiin yhtye, M.T.N pystyyn vuonna 2014. Kielenä oli aluksi englanti ja venäjä."

Vuonna 2017 miehet päättivät panostaa musiikkiin enemmän, hankkia kunnolliset laitteet ja satsata laatuun. Biisejä tulee vuodessa nelisen kappaletta, jotka syntyvät pääasiassa viikonloppuisin. Viikolla jää siten aikaa voimistelulle.

Ajatus Jyväskylän Voimistelijoiden omasta kappaleesta syntyi yhdessä JyVo:n toiminnanjohtajan Kari Kasurisen kanssa viime talvena. Vaikka voimistelu ei yleensä näy kappaleiden teemoissa ammensi Pavel JyVon biisiin myös omasta voimistelu-urastaan.

 


 

Teksti on alunperin julkaistu Voimistelu-lehdessä 3/2019. Teksti Merja Mettänen, kuva M.T.N. Tutustu muihin Voimistelu-lehden digitaalisiin materiaaleihin.