Annamari Maaranen pysyi voimistelun parissa

10.9.2019 |

Voimistelu-lehdessä 3/2019 kirjoitettiin Maiju Missokiasta, joka on valmentanut myös Annamari Maarasta. Lue Maijusta, joka valmentaa nykyisin Tansaniassa lisää lehdestä 3/2019!

 

Tampereelta voimistelun tähtitaivaalle hypännyt Annamari Maaranen muistelee voimisteluvuosiaan Suomessa lämpimästi.

- "Mielestäni minun isoin vahvuus oli mun rakkaus siihen lajiin. Missään vaiheessa voimistelu-uraa ei tuntunut, että haluaisin lopettaa. Jokaisen pienen, muutamankin päivän tauon jälkeen olin aina innoissani menossa salille oppimaan uutta. Jos pystyisin, niin varmaan voimistelisin vieläkin."

Nuoremmalle sukupolvelle tiedoksi, että Maaranen ylsi telinevoimistelun maailmancupissa kolmesti hypyn finaaliin. Uransa paras saavutus hänellä oli neljäs sija Stuttgartista vuodelta 2004. Maaranen oli myös naisten neliottelun hallitseva Suomen mestari vuosina 2005 ja 2006. Nainen saavutti jopa henkilökohtaisen paikan Pekingin kesäolympialaisiin, mutta loukkaantuminen esti kisoihin osallistumisen.

Historian kirjoihin Maaranen pääsi, kun hänen mukaansa nimettiin virallinen liike ensimmäisenä suomalaisena naistelinevoimistelijana.

 

Voimistelu-lehdessä 3/2019 kerroimme Tansaniassa vaikuttavasta valmentajasta Maiju Missokiasta (os. Kemppi), joka aikoinaan valmensi Annamari Maarasta. Annamarista voit lukea kokopitkän haastattelun marraskuussa ilmestyvästä Voimistelu-lehdestä 4/2019.

 

Teksti: Anne Lius-Liimatainen