Annamari Maaranen pysyi voimistelun parissa

10.9.2019 |

Annamari Maaranen suuntaisi voimistelun perässä Amerikkaan noin vuosikymmen sitten tarkoituksenaan harjoitella kohti Pekingin olympialaisia. Olympialipun Maaranen sai lunastettua, mutta loukkaantuminen esti osallistumisen.  Voimistelu näkyy kuitenkin edelleenkin hänen elämässään, urheilupsykologiaa opiskellut Maaranen teki lopputyönsä niin sanotusta flikkikammosta ja työskentelee useiden voimistelijoiden kanssa vielä tänänkin päivänä. 

Tampereelta voimistelun tähtitaivaalle hypännyt Annamari Maaranen muistelee voimisteluvuosiaan Suomessa lämpimästi.

- "Mielestäni minun isoin vahvuus oli mun rakkaus siihen lajiin. Missään vaiheessa voimistelu-uraa ei tuntunut, että haluaisin lopettaa. Jokaisen pienen, muutamankin päivän tauon jälkeen olin aina innoissani menossa salille oppimaan uutta. Jos pystyisin, niin varmaan voimistelisin vieläkin."

Nuoremmalle sukupolvelle tiedoksi, että Maaranen ylsi telinevoimistelun maailmancupissa kolmesti hypyn finaaliin. Uransa paras saavutus hänellä oli neljäs sija Stuttgartista vuodelta 2004. Maaranen oli myös naisten neliottelun hallitseva Suomen mestari vuosina 2005 ja 2006.

Historian kirjoihin Maaranen pääsi, kun hänen mukaansa nimettiin virallinen liike ensimmäisenä suomalaisena naistelinevoimistelijana.

Voimistelu-lehdessä 3/2019 kerroimme Tansaniassa vaikuttavasta valmentajasta Maiju Missokiasta (os. Kemppi), joka aikoinaan valmensi Annamari Maarasta. Annamarista voit lukea kokopitkän haastattelun marraskuussa ilmestyvästä Voimistelu-lehdestä 4/2019.

 

Teksti: Anne Lius-Liimatainen