Ei suoritusten vaan ideoiden kilpailua

10.9.2019 |
Gym for Life on kansainvälisten voimistelutapahtumien perheessä kuopus, uusin tulokas. Tapahtuma on pienempi osallistujamääriltään kuin parhaiten tunnettu esittävän voimistelun tapahtuma World Gymnaestrada. Gym for Life tarjoaa areenan kilpailuhenkisille ja palautetta suorituksistaan kaipaaville ryhmille.

- "Tällä hetkellä on kysyntää kilpailullisille tapahtumille, joissa osallistujat saavat palautetta ja arviointia, kuten lukuisat televisio-ohjelmat Got a Talent ja muut osoittavat. Halusimme Gym for Life -tapahtumalla vastata ajan henkeen ja voimistelijoiden toiveisiin," kansainvälisen Voimisteluliitto FIG:n Gymnastics for All -komitean jäsen Marco Bortoleto kertoo.

Mutta Gym for Life -tapahtumassa eivät suoritukset kilpaile keskenään. Paras voimistelutekniikka, taitavin ryhmä tai vaikein suoritus ei tässä tapahtumassa välttämättä voita. Kansainvälinen Voimisteluliitto FIG loi tapahtumakonseptin, jotta voimistelun monipuolisuus kehittyisi ja laji-ihmiset haastaisivat itseään tekemään jotain uutta, jotain ennennäkemätöntä.

Tarina, teema ja tulos

Tähän asti Gym for Life -yleisöä on tavalla tai toisella sykähdyttänyt muun muassa huimat akrobatiasuoritukset; amerikkalaisten erityisryhmä; saksalaiset naiset nojapuilla ”rikkomassa” sääntöjä ja tekemässä liikkeitä, joita yleensä nähdään vain miesten tekeminä; Italian voimistelijat, joiden rytmisen voimistelun tausta näkyy liikkeissä, mutta välineinä on aina jotain muuta kuin perinteisiä rytmisen välineitä sekä viimeisimpänä kreikkalaisten susitarina, jonka sisääntuloulvontaan yhtyi lopulta koko tapahtumayleisö.

- Gym for Life on tapahtuma, jossa on mahdollista miettiä voimistelu kokonaan uudella tavalla. Hyvien suorituksien lisäksi peräänkuulutamme erityisesti luovuutta, Bortoleto sanoo ja kehottaa ajattelemaan omaa tekemistä aivan uudesta näkökulmasta.

Gym for Life -tapahtumiin on mahdollista osallistua niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Suomessa Gym for Life -tapahtuma sisältyy Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtumaan, joka järjestetään seuraavan kerran kesäkuussa 2020 Kuopiossa. Euroopan tai koko maailman vastaavan tapahtuman voittajat kutsutaan puolestaan World Gymnaestradan FIG-gaalaan esiintymään.

- Gym for Life -tapahtumalle on rakentunut oma polkunsa: kansallisista tapahtumista on helppo osallistua isompiin, kansainvälisiin tapahtumiin. Niin kansallisissa kuin kansainvälisissä Gym for Life -tapahtumissa tuomaristot toimivat samoilla säännöillä ja arvioinnilla.

 

Katso aiemien vuosien Gym for Life voittajia sekä kooste vuodelta 2017:

Kreikkalainen Olympiada Thrakomakedonon voittaja vuodelta 2017 (Heillä myös todella upea mainosvideo!)

Zurcaroh voittaja vuodelta 2013

Vuoden 2017 Gym for Life -tapahtuman soittolista, jolta voit löytää myös suomalaisten ohjelmia!

 

Teksti: Sanna Yli-Patola

Kuva:Voimisteluliitto, Gym for Life 2017, Kuopion Reippaan Voimistelijat - Alien