Hallinäytökset parasta mainosta Suomelle

12.7.2019 |

World Gymnaestradan sydän on messuaukio, jota ympäröivät suuret hallirakennukset. Jokaisen hallin ovesta virtaa eri maiden edustusasuihin pukeutuneita voimistelijoita, kuka pujahtaen sisään, kuka ulos.

Päivän aikana näissä halleissa voi parhaimmillaan nähdä yli 30 erilaista voimisteluesitystä, jos istuu hallissa aamuyhdeksästä sulkemisaikaan saakka. Kestoltaan 10-15 minuutin hallinäytökset vievät katsojaa ympäri maailmaa, tunnelmasta ja kulttuurista toiseen. Viikon aikana suosituimmat hallinäytökset tulevat osallistujille tutuiksi, ja kyseisten ryhmien viimeisissä hallinäytöksissä istumapaikasta saa vain haaveilla.

World Gymnaestrada tapahtuman aikana on mahdotonta nähdä kaikkia hallinäytöksiä, sillä hallinäytöksiä pyörii lähes tauotta useissa eri halleissa. Parhaimmillaan Gymnaestrada-päivän voikin viettää vain hallista toiseen pujotellen, eikä aina tarvitse edes olla tiedossa kuka hallissa esiintyy.

Suomalaisia esiintyi kahdeksassa eri hallinäytöksessä.

(Teksti jatkuu kuvien jälkeen.)


Kuvassa: FIN10 Vantaan Voimisteluseuran, Mäntsälän Voimistelijoiden ja Liikuntaseura Vihti-Gymin yhteisnäytös. 


KuvassaGrankulla Gymnastikförening, Gymnastikförening i Helsingfors, Helsingfors Gymnastikklubb HGK ja Viherlaakson Veikot yhdistivät voimansa ja tekivät yhteisen hallinäytöksen FIN12. 


Kuvassa: FIN14 näytöksen loivat GIF Toppen, Hejdi, IF Drott, Jakobstads Gymnastikförening, Lappfjärds Gymnastikförening, Lovisa Gymnastikförening, Närpes Gymnastikförening, Närpes Gymnastikklubb - Artistica rf, Vasa Gymnastikförening.


Kuvassa: Neljä vuodenaikaa tarjoili puolestaan FIN16 eli yhdessä seurat Riikkaset, Helsingin Jyry ja Tapiolan Voimistelijat.

Pakilan Voimistelijoiden hallinäytöksessä (FIN13 pääkuvassa) viisi kuukautinen Aada Laine oli nuorin esiintyjä. Voimistelemisen tekee vielä äiti Liisa Laine, mutta Aada Laineen voimistelumatkojen voidaan sanoa alkaneen Dornbirnin Gymnaestradasta.

Kieltämättä useampi ohikulkija on Aadasta tunnistanut meidät ja tullut kehumaan näytöstä ja erityisesti sen iloisuutta, Liisa Laine kertoo ja jatkaa

Hallinäytöksissä parasta on se, että se on tutulla porukalla tehty. Koreografiat tehdään ryhmien vahvuudet ja osaamiset huomioiden, ja esiintymisessä pääsee usein ilmaisemaan itseään.

Myös Laineet olivat käyneet katsomassa muiden hallinäytöksiä.  

Gymnaestradassa on aina ihan huikea tunnelma. On ihanaa päästä täällä esiintymään ja näkemään muiden esityksiä. Täällä on tarjolla niin laaja voimistelun kirjo, että pääsee näkemään todella monenlaista. Vaikka olemmekin tulleet eri puolilta maailmaa, niin Gymnaestradassa kaikki on kuin yhtä porukkaa.

(Teksti jatkuu kuvan jälkeen.)


Kuvassa: Liisa ja Aada Laine kuluttivat aikaa kiertelemällä Messukeskuksen ständejä. 

Suomalaisten näytöksissä on ollut ilo nähdä seurojen välistä yhteistyötä ja koreografisesti onnistuneita yhtenäisiä kokonaisuuksia. Eri seurojen ja ryhmien ohjelmia on onnistuneesti nidottu hallinäytöksissä toisiinsa. Taidokasta voimistelua ja hyvin harjoiteltuja ohjelmia on ollut nautinto seurata.

(Teksti jatkuu kuvan jälkeen.)


Kuvassa: FIN11 Hämeenlinnan Voimisteluseuran kanssa samassa näytöksessä esiintyi Attitude Sports. 

Voimistelu-lehdessä 2/2019 kerroimme Hämeenlinnan Voimisteluseuran ja Attitude Sportsin hallinäytöksestä, jossa mukana oli monenlaista välinettä ja lajia. Kävimme kysymässä miten Gymnaestrada on heillä sujunut.

Myös Hämeenlinnan Voimisteluseuran naiset ja Keijot olivat saaneet kehuja ja ylistystä katsojiltaan. Näin naiset kommentoivat:

Useampi on tullut sanomaan, että ”Super” ja kehumaan esitystämme ja erityisesti Keijojen ideaa.

Välilä on saanut tuntea itsensä ihan kuin idoliksi, kun kaikki haluaa kuvia ja tulee sanoen ”Photo, photo”.

On aivan mahtavaa saada olla mukana tässä näytöksessä. Tämä on hieno kokonaisuus, missä saa olla mukana ja voi olla ylpeä siitä mitä tekee ja tietää, että myös muut nauttii.

(Teksti jatkuu kuvien jälkeen.) 


Kuvassa: Hämeenlinnan naiset olivat tyytyväisiä Gymnaestrada-viikon esiintymisiin ja tunnelmaan. 


Kuvassa: Olarin Voimistelijoiden hallinäytös FIN15 kertoi suomalaisen talviyön taiasta.  


Kuvassa: Raahen Naisvoimistelijoiden hallinäytös FIN17 oli tarinallinen kokonaisuus. 

Hallinäytöksien lisäksi suomalaisia seuroja ja ryhmiä on esiintynyt pitkin viikkoa kaupunkilavoilla Dornbirnin lähikylissä ja -kaupungeissa. Hallinäytöksiä ja kaupunkilavoja voi kierrellä katsomassa vielä perjantain ja lauantain ajan.