Värikkäät väliavajaiset auringonpaisteessa

10.7.2019 |

Lähes 20 000 voimistelijaa 65 eri maasta kerääntyi keskiviikkona auringonpaisteessa Birkenwiese-stadionille viettämään tapahtuman väliavajaisia. Avajaiset olivat Dornbirnin Gymnaestradan sloganin Come together, show your colours! mukaiset tuhansine voimistelijoineen ja värikkäine ohjelmanumeroineen. Myös sää oli tällä kertaa sunnuntaista suopeampi. Auringonpaisteessa järjestäjien ainoa huoli oli saada jaettua katsomoihin tarpeeksi vettä.

(Teksti jatkuu kuvan jälkeen.)


Eeva Norros (Attitude Sport) kertoo olleensa sunnuntaina surullinen saadessaan tiedon avajaisten siirtymisestä.

- Olin odottanut avajaismarssia jo Suomesta asti, mutta kun heti tuli viesti, että avajaiset on vain siirretty keskiviikolle, niin se helpotti. Odotin marssia innolla. Avajaismarssi on jo joukkuevoimisteluajoista lähtien ollut minun lempijuttu. Siinä pääsee fiilikseen ja on kaikki muut maat; kun aina keskittyy omiin suorituksiin, niin avajaisissa on kaikki läsnä.

Nyt kun avajaiset ovat viimein ohitse, käynnistyy Dornbirnissa vimmaisa maiden edustusasujen vaihto. Suomen vaatteista erityisesti marssihousuja, huppareita ja Suomi-toppien perään on jo kyselty Suomen ständillä hallissa 14.

(Teksti jatkuu kuvan jälkeen.)


Kuvassa: 65 eri maata osallistuu World Gymnaestrada 2019 -tapahtumaan. Suomi 1 527 osallistujalla on tapahtuman kolmanneksi suurin delegaatio Sveitsin ja Saksan jälkeen. 

Väliavajaisten takana vaikea päätös

Dornbirnin World Gymnaestradassa jouduttiin sunnuntaina 7.7. tekemään kova päätös. Ensimmäisen kerran tapahtuman historiassa avajaiset jouduttiin perumaan. Paikalliset järjestäjät, kansainvälisen Voimisteluliitto FIG:n Gymnastics for All komitea, kaupungin edustajat pormestaria myöten, poliisi ja pelastuslaitos kokoustivat sunnuntaina kahdesti meteorologin kanssa pohtiessaan mitä lähes 20 000 ihmisen avajaisille tehtäisiin ukkosmyrskyn uhatessa.

(Teksti jatkuu kuvan jälkeen.)

Kuvassa: World Gymnaestradan järjestäjät ja FIG kokoustivat kahdesti kaupoungin, pelastuslaitoksen ja eri alojen asiantuntijoiden kanssa pohtiessaan mitä sunnuntain avajaisten kanssa tulisi tehdä. (kuva: FIG/Margaret Sikkens Ahlquist)

 
- Sade on eri asia, silloin kastuu. Mutta ukkonen ja teräsrakenteiset katsomot stadionilla lisäsivät riskitekijöitä liikaa, joten järjestäjät tekivät vaikean, mutta oikean päätöksen siirtäessään avajaisia. Gymnaplana -järjestelmän avulla näimme jo päätöstä tehdessä mahdollisuuden järjestää avajaiset keskiviikkona. Tapahtumasovelluksen kautta viesti saatiin nopeasti ja tehokkaasti kaikille osallistujille, FIG:n Gymnastics for All komitean presidentti Margaret Sikkens Ahlquist kertaa sunnuntain tapahtumia.

Ajavaisten peruuttamisesta kokonaan ei missään vaiheessa puhuttu.

(Teksti jatkuu kuvan jälkeen.)


Kuvassa: Tapahtumajärjestäjän LOC (Local Organising Committee) puheenjohtaja Marie-Louise Hinterauer (vas.) ja FIG:n Gymnastics for All komitean presidentti Margaret Sikkens Ahlquist nauttivat onnistuneista avajaisista keskiviikkona.

Avajaisten siirtäminen ei ollut mikään helppo työ järjestäjille. Mutta liian paljon työtä oli tehty avajaisia varten, että ne olisi vain peruttu. Paikalliset voimistelijat ja joukkueet ovat valmistautuneet ja harjoitelleet kaksi-kolme vuotta avajaisia varten. Myös osallistujille avajaiset marssin kanssa kuuluvat tärkeänä osana tapahtumaa, jota on odotettu viimeiset neljä vuotta, Sikkens Ahlquist muistuttaa ja kiittelee samalla voimistelijoiden suhtautumista asiaan.

- Osallistujat ja eri maiden delegaatiot ovat ottaneet tämän muutoksen todella hyvin vastaan, siitä olemme kiitollisia.

Dornbirnin väliavajaiset ovat varmasti yksi Gymnaestrada-muisto, mikä muistetaan tapahtuman historiasta vielä vuosien jälkeenkin.