Gymnaestrada on koko perheen yhteinen kokemus

6.7.2019 |

Porthinin auto kaartaa Höchstin kylään lukuisten pihassa pysähtyneiden linja-autojen jälkeen. Aivan kuten linja-autoista on purkautunut suomalaisia voimistelijoita osallistumaan kansainväliseen World Gymnaestrada -tapahtumaan, on Porthanin kuusihenkisellä perheelle samat suunnitelmat.

Pietarsaarelainen perhe edustaa tapahtumassa IF Drott’sia. Vaikka seurasta ei tällä kertaa lähtenyt muita osallistujia Dornbirniin, piti Porthinin perhe suunnitelmistaan kiinni. He päättivät jo 2015 osallistuvansa seuraavaan kansainväliseen Gymnaestradaan yhdessä.

”Helsingin Gymnaestrada oli kiva kokemus, ja se innosti meitä osallistumaan myös tänne. Meillä vanhemmilla ei ole voimistelutaustaa, vaan olemme tulleet lajiin lasten harrastusten kautta”, isä Tomas Porthin perustelee lähtöpäätöstä.  

Tomas esiintyi jo Helsingin Gymnaestradassa yhdessä tyttärensä Elinin kanssa, ja Dornbirnissä Gymnaestrada-esiintymiskokemuksen saavat myös perheen pojista Isak ja Arik.  

”Esiinnymme kahdessa eri hallinäytöksessä. Ihan yksin ei ole sentään tarvinnut valmistautua, olen harjoitellut yhdessä kaupungin muiden voimisteluseurojen kanssa, jotka ovat mukana samassa hallinäytöksessä”, Elin kertoo.

Perheen miehet ovat harjoitelleet yhdessä videon perusteella Pietarsaaressa ja käyneet kahteen otteeseen Helsingissä hallinäytöksen yhteisharjoituksissa.

H-hetki, johon kaikki harjoittelu on tähdännyt, on nyt käsillä. 16. World Gymnaestrada -tapahtuma käynnistyy sunnuntaina avajaisilla ja Porthinin perheenjäsenet pääsevät estradille maanantaina FIN12 ja FIN14 hallinäytöksien myötä.

Voimisteluviikon jälkeen perheen lomamatka jatkuu Müncheniin, jossa vanhemmat ovat asuneet kuusi vuotta.

”Tämä on samalla perheen yhteinen kesälomareissu. Olemme ajaneet Itävaltaan Itä-Euroopan kautta. Meillä on täällä alueella tuttuja, entisiä naapureita ja pelikavereita, joita tapaamme tässä samalla. Ajattelimme, että tämä on viimeisiä, yhteisiä koko perheen reissuja, kun nuoriso kasvaa koko ajan”, Porthinit summaavat, nousevat autoonsa ja lähtevät majoituspaikkaansa, leirintäaluetta kohti.

 

Voit seurata suomalaisten tunnelmia World Gymnaestradasta voimistelun Instagram-tilin tarinoiden kautta. Tutustu myös muihin suomalaisten hallinäytöksiin ja lataa käyttöösi tapahtumasovellus, niin tiedät mitä kaikkea ympärilläsi tapahtuu.  

#wg2019
#worldgymnaestrada2019


Kuvassa: Isak, Annika, Arik, Tomas, Jonathan ja Elin Porthin ovat kuukauden lomareissunsa puolessa välissä. Automatka Itä-Euroopan halki on tuonut perheen Itävaltaan, World Gymnaestrada -tapahtumaan.