HGK uusi Suomen mestaruutensa

26.5.2019 |

Helsingfors gymnastikklubb uusi TeamGymin Suomen mestaruutensa Voimistelun SM-kilpailuissa Turussa. HGK voitti yhteispistein 49,383. Hopealle pistein 49,250 voimistellut Espoon Telinevoimistelijoiden Elecstreme johti kilpailua hyppykierrosten jälkeen, mutta HGK kiilasi viimeisellä telineellä vapaasuorituksellaan kärkeen. 

HGK:n suorituksissa näkyi tänään vahvasti kokemus ja varmuus. Joukkue sai vapaaohjelmastaan kilpailun korkeimmat pisteet 20,100. Volttiradalta voittajajoukkue nappasi pisteet 15,300 ja trampetilta 13,983.

- "Vapaaohjelma on ollut meidän vahvuus, ja olemme laittaneet siihen paljon aikaa hiomalla ja muokkaamalla ohjelmaa kevään aikana. Me ollaan panostettu vaikeusosiin, sillä se näkyy pisteissä", joukkueen kapteeni Sonja Fredriksson kommentoi palkintojenjaon jälkeen ja lähettää urheilijoiden kiitokset myös yleisölle. 

- "Aivan huikea fiilis. Meillä oli haastava valmistautuminen, mutta yleisö eli upeasti mukana koko kilpailujen ajan. Oli hienoa voimistella tällaisessa tunnelmassa. Meillä on sanonta, että kisat on bileet ja tänään ne olivat juuri sitä!"

Naisten sarjassa pronssille voimisteli Tampereen Voimistelijoiden Edustus pistein 46,999.

Jyväskylän Voimistelijoiden Mix -joukkueelle jaettiin sekajoukkueiden sarjan ja Tampereen Voimistelijoiden Kunniammiähille miesten sarjan kirkkain mitali sarjojensa ainoina osallistujina. TeamGymissä on nähty miesten joukkue kansallisissa kilpailuissa viimeksi 2010.

 

TeamGymin syksyn Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen edustus ratkesi myös SM-kilpailuissa, joka oli samalla toinen PM-karsinta. Helsingfors gymnastikklubb HGK, Espoon Telinetaitureiden Elecstreme ja Jyväskylän Voimistelijoiden Mix- joukkue lähtevät edustamaan Suomea Norjaan TeamGymin PM-kilpailuihin 9.11.2019. Joukkueet on valittu TeamGymin lajiasiantuntijaryhmän asettamin valintakriteerein.


TeamGymin SM-kilpailujen tulokset

naiset 
sekajoukkueet 
miehet 

PM-katsastuksen tulokset


Voimistelun SM-kilpailuissa jaetaan vielä sunnuntain aikana SM-mitalit trampoliinivoimistelussa, telinevoimistelun aikuisten telinefinaaleissa, rytmisen voimistelun välinefinaaleissa sekä joukkuevoimistelun ja TeamGymin nuorten sarjoissa.

 

EDIT: Uutiseen lisätty PM-katsastuksen tulokset 28.5.