Rytmisen EM-kilpailut starttaavat torstaina

14.5.2019 |

Rytmisen voimistelun vuoden 2019 EM-tittelit jaetaan viikonloppuna Bakussa, Azerbaidžanissa. Euroopan mestaruuksista kisaavat naisten yksilöt omassa sarjassaan sekä nuorten maajoukkueet omassaan. Kilpailut alkavat torstaina 16.5. ja päättyvät sunnuntaina 19.5. kisattaviin finaaleihin.

 

Suomea kisoissa edustavat Rebecca Gergalo (Olarin Voimistelijat), Jouki Tikkanen (Rekolan Raikas) sekä nuorten maajoukkue. Vaikka kisojen taso on kova, nuorten maajoukkue odottaa viikonloppua innolla:

 

”Joukkueen ohjelmat ovat edistyneet kauden aikana todella paljon, ja tytöt ovat hyvässä fyysisessä kunnossa. Tavoitteena on tehdä oma hyvä suoritus ja kilpailun päätteeksi katsotaan, mihin se riittää. Tänä vuonna nuoret kilpailevat ensimmäistä kertaa EM-kilpailuissa kahdella eri joukkueohjelmalla, sillä aikaisemmin ohjelmia on ollut kisoissa vain yksi. Tämä on ollut kaikille joukkueille uusi haaste ja on mielenkiintoista nähdä, millainen kilpailusta tulee”, kertoi nuorten joukkueen valmentaja Iida Ritokoski

 

Nuorten maajoukkueessa voimistelevat Linnea Haikarainen (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Emilia Helin (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Viliina Sipilä (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Nuppu Tapaninen (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Jenni Tarkiainen (Voimistelu- ja urheiluseura Elise) sekä Polyxeni Ioannidou (Sport Club Vantaa). 

 

Nuorten joukkueiden kaksiottelun euroopanmestari selviää lauantaina illalla. Yksilöillä neliottelun 24 parasta saa paikan ensi vuoden EM-kisoista, joissa lopullinen euroopanmestari selviää. Karsinnassa lasketaan yhteen kolmen välineen pisteet, ja jokaisesta maasta kisaamaan pääsee maksimissaan kaksi voimistelijaa. Välinekohtaiset euroopanmestarit selviävät sunnuntain finaalissa.

 

Lauantaina selviää myös team-kilpailun voittanut maa. Team-kilpailussa nuorten joukkueen ja naisten yksilöiden pisteet lasketaan yhteen, ja parhaat yhteispisteet saanut maa voittaa. 

 

Yle TV2 näyttää viikonloppuna televisiossa yksilöiden välineohjelmat sekä finaalin. Myös nuorten joukkueiden viiden nauhan kilpailu näytetään televisiossa lauantaina.

 

Rytmisen voimistelun EM-kisojen lisäksi viikonloppuna päästään jännittämään myös joukkuevoimistelun MM-kisojen tuloksia. Suomea kisoissa edustavat naisten sarjassa Minetit (Tampereen Sisu), OVO Team (Olarin Voimistelijat) sekä Gloria (Pakilan Voimistelijat ja Tapiolan Voimistelijat). Nuorten sarjassa Suomea edustavat OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat), Illusion Junior (Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) ja Minetit Elite (SC Vantaa / Tampereen Sisu).  

 

 

Lisää tietoa rytmisen EM-kisoista sekä tarkempi kisa-aikataulu löytyvät täältä.

 


Ylen lähetykset voimistelun EM-kisoista TV2:lla

 

Pe 17.5.

19.00–20.00 yksilöiden pallo- ja vanneohjelma

 

La 18.5.

17.00–18.30 yksilöiden keila- ja nauhaohjelma, nuorten joukkueiden viiden nauhan ohjelma

 

Su 19.5.

18.00–19.00 yksilöiden välinekohtaiset finaalit

 

 

Kuvassa nuorten maajoukkue. Kuva: Tapio Ahonen.