Joukkuevoimistelun MM-kisat käyntiin viikonloppuna

13.5.2019 |

Joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut käydään tulevana viikonloppuna 18.–19.5. Espanjan Cartagenassa. Kilpailua voi seurata Suomesta käsin kisajärjestäjän livestreamin välityksellä.

Suomen MM-edustajina naisten sarjassa voimistelevat Minetit (Tampereen Sisu), OVO Team (Olarin Voimistelijat) ja Gloria (Pakilan Voimistelijat ja Tapiolan Voimistelijat). Nuorten sarjassa Suomea edustavat OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat), Illusion Junior (Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) ja Minetit Elite (SC Vantaa / Tampereen Sisu).  

Naisten joukkueista Minetit ja OVO Team ovat käyneet kevään aikana tiukkaa taistelua niin kansainvälisten kuin kotimaistenkin kilpailujen kärkisijoista, ja joukkueiden saavutukset kevään maailmancupin osakilpailuissa antavat odottaa Suomeen jopa kahta MM-mitalia. Joukkuevoimistelun lajipäällikön Susanna Porolan mukaan Suomen joukkueet lähtevät MM-matkalleen odottavilla mielillä.

Suomalaisjoukkueet matkustavat Cartagenaan torstaina 16. toukokuuta. Suomen MM-delegaatioon kuuluu kaikkiaan 80 henkilöä. MM-kilpailuihin on ilmoittautunut 38 naisten joukkuetta 17 maasta ja 36 nuorten joukkuetta 14 maasta. 

MM-kilpailujen aikataulut Suomen ajassa 

Lauantai 18.5.2019: MM-alkukilpailu klo 16.20–21.45 
sunnuntai 19.5.2019: MM-loppukilpailu klo 12.00–14.30 

Tarkat suoritusaikataulut arvotaan alkukilpailua varten torstai-iltana ja finaaliin heti alkukilpailujen jälkeen. Lisätietoja joukkuevoimistelun MM-kilpailuista löytyy kilpailutapahtuman nettisivuilta.

Joukkuevoimistelun MM-kilpailujen yhteydessä Cartagenassa kilpaillaan myös sekajoukkueiden IFAGG Trophy -sarjassa.  SC Vantaan Mixed Team on mukana IFAGG Trophy- kilpailussa ensimmäisenä suomalaisena sekajoukkueena. Sekajoukkueiden alku- ja loppukilpailut käydään samaan aikaan MM-sarjojen kanssa.

Viikonloppuna voimistellaan myös rytmisen voimistelun Euroopan mestaruuksista Azerbaidžanin Bakussa. Suomesta EM-kilpailuihin lähtevät naisten yksilöistä Rebecca Gergalo (Olarin Voimistelijat) ja Jouki Tikkanen (Rekolan Raikas) sekä nuorten maajoukkue voimistelijoinaan Linnea Haikarainen (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Emilia Helin (Elise), Polyxeni Ioannidou (Sport Club Vantaa), Viliina Sipilä (Elise), Nuppu Tapaninen (Elise) ja Jenni Tarkiainen (Elise).

MM-kilpailujen livestream

Joukkuevoimistelun MM-kilpailut näytetään suorana lähetyksenä Youtubessa. Alkukilpailun livestream käynnistyy täällä lauantaina kello 16 Suomen aikaa. Loppukilpailun streamia voi seurata puolestaan tämän linkin kautta sunnuntaina kello 11.30 alkaen. 

 

EDIT 13.5.2019 klo 13.13: Lisätty kuva.

EDIT 16.5.2019 klo 16.30: Lisätty livestreamin tiedot.