Viipurin Reippaassa nautittiin ensimmäisestä kisaisännyydestä

28.4.2019 |


Kevään TeamGym Cup -kilpailusarja jatkui huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Heinolassa. Tämänkertainen osakilpailu oli siinä mielessä historiallinen, että TeamGym Cupissa kilpailtiin ensimmäistä kertaa Vierumäki Areenalla ja lahtelaisseura Viipurin Reippaan isännöimänä. 

Kilpailunjohtaja Noora Sipilä kertoo olevansa todella onnellinen koko kilpailutapahtumasta, sen mahdollistaneista työntekijöistä sekä monilukuisesta osallistujamäärästä. Vierumäellä voimisteli viikonloppuna yli 700 voimistelijaa 67 joukkueessa.

”Näin valtavaa tapahtumaa on ollut tosi jännittävää tehdä, sillä tämä on ollut meille nimenomaan ensimmäinen kerta, ja tapahtumanjärjestämiseen liittyy niin paljon yksityiskohtia sekä laajoja kokonaisuuksia. Se, että kaikki on mennyt hyvin, on ollut hyvän suunnittelun tuotos ja vaatinut yleiskuvan hallintaa sekä paljon skarppeja, reippaita työntekijöitä”, Sipilä kuvailee järjestelyprojektia. 

Ensimmäisillä kotikisoilla on ollut Sipilän mukaan suuri merkitys Viipurin Reippaalle. Sen myötä seura on päässyt näyttämään monipuolista osaamistaan niin järjestely- kuin kilpailupuolella. Päijäthämäläiset voimistelijatkin ovat nauttineet kotikisoistaan.

”Tunnelma oli katossa! Kannustusjoukkoja oli paljon, ja se lisäsi hyvää jännitystä kilpailemiseen. Kaikkiaan oli todella jännittävää ja mielenkiintoista kilpailla ensimmäistä kertaa oman seuran järjestämissä kisoissa. Oli superhauskaa kisata lähellä ja tutussa paikassa”, kehuu Wilma Virtanen Viipurin Reippaan Stelle-joukkueesta.

 

Kullat joka puolelle Suomea

TeamGym Cupin toisen osakilpailun kärkisijat jakautuivat maantieteellisesti laajalle alueelle. Luokista 1.–6. kultaa kannettiin niin Pirkanmaalle, Pohjois-Pohjanmaalle, Lappiin, Uudellemaalle kuin Keski-Suomeenkin.

Cup I:ssä aloittamaansa voittokulkua jatkoivat ensimmäisen luokan Pressit, kolmannen luokan Twister ja kuudennen luokan JyVo Mix. Neljännen luokan Zadoria ja viidennen luokan Celeda kirkastivat viimekertaiset hopeasijansa kultaisiksi. Kakkosluokan voittanut Lilies teki kolmen sijan nousun Cup I:een nähden. 

Kilpaharrasteluokkien kärkeen voimistelivat alle 12-vuotiaiden sarjassa Viipurin Reippaan Luminga ja yli 12-vuotiaissa Jyväskylän Voimistelijoiden Ferya.

Wilma Virtasen Stelle-joukkue voimisteli viidennen luokan neljännelle sijalle. Hän oli tyytyväinen omaan suoritukseensa, ja joukkuekin sai hyvän kokonaisarvion.

”Joukkueen suorituksessa tuli pari pientä virhettä, mutta ne saadaan kyllä kuntoon. Erityisen ylpeä olen meidän vapaaohjelmastamme, josta saimme koko viidennen luokan parhaat pisteet ja omat ennätyspisteemme!”

Virtasen mukaan kotikisoista on helppo jatkaa kisakautta hyvällä ja itsevarmalla mielellä.

”Meillä on loistava joukkuehenki ja kokoonpano, jolla varmasti päästään pitkälle. Nautimme kisaamisesta ja siitä, kuinka pääsemme näyttämään osaamisemme”, hän summaa.

TeamGym Cupin viimeinen osakilpailu käydään äitienpäiväviikonloppuna 11.–12.5. Joensuussa. Kahden osakilpailun jälkeiseen pistetilanteen näkee täältä. Joensuussa kuudennen luokan joukkueet katsastetaan TG Cupin finaalisuoritusten ohessa ensimmäistä kertaa syksyn PM-kilpailuita varten.

 

TeamGym Cup II:n mitalistit

1. luokka: 1. Pressit (TV), 2. Piruetit (TV), 4. Spirals (HäSi)
2. luokka: 1. Lilies (TV), 2. Electric (EsTT), 3. Odessiat (AS)
3. luokka: 1. Twister (OP), 2. Epic (EsTT), 3. Felicia (Fliku-82)
4. luokka: 1. Zadoria (Taipumattomat), 2. Firelle (Fliku-82), 3. Stars (HäSi)
5. luokka: 1. Celeda (Fliku-82), 2. Effects (EsTT), 3. Serene (JyVo)
6. luokka: 1. JyVo Mix (JyVo), 2. Elecstreme (EsTT), 3. HGK

Luokka- ja joukkuekohtaiset pisteet löytyvät tuttuun tapaan Voimisteluliiton Kisapalvelusta

Kuva: Viipurin Reippaan Stelle sai ensimmäisissä kotikisoissaan paljon kannustusta osakseen. (Markku Brummer)

EDIT 28.4.2019 klo 19.00: Lisätty tiedot kilpaharrasteluokkien voittajajoukkueista.