Rope Skipping Day kokosi yhteen 50 hyppijää

24.3.2019 |

Rope skipping eli hyppynarulla hyppiminen on rantautunut Suomeen! Lajin harrastajat päättivät yhdistää voimansa ja järjestää yhteisen treenipäivän kaikille Suomen hyppijöille. Päivään osallistui myös noin 20 hengen delegaatio Tallinnan Trikit-seurasta.

”Rope skipping -kulttuuriin kuuluu yhdessä harjoitteleminen, ja myös kansainvälisten kilpailujen yhteydessä järjestetään yhteistreenejä kaikille osallistujille. Siistiä tuoda hyppiskulttuuria Suomeen”, iloitsee Kimmo Hietanen järjestelyporukasta.

Hyppää mukaan päivän tunnelmaan videokoosteen avulla:

 

Rope skippingiä voi harrastaa Suomessa vasta muutamassa seurassa, joten yhteistreeneille on tarvetta:

”Kun on uusi laji ja seurassa vain yksi ryhmä, niin on tosi tärkeää, että harrastajat pääsevät näkemään muita taitavia hyppijöitä sekä inspiroitumaan rennosta hyppiskulttuurista”, miettivät niin ikään järjestelyihin osallistuneet Jaana Hyrkäs ja Eeva Norros.

Päivän aikana harjoiteltiin single rope -temppuja omalla narulla, double dutch -harjoitteita kahdella pitkällä narulla, chinese wheel -parihyppyjä sekä akrobatiatemppuja, joita voi yhdistää naruliikkeisiin. Lopun Show & Tell -osiossa kaikki saivat mahdollisuuden esittää päivän aikana oppimiaan liikkeitä. Esittämään rohkaistuneet saivat palkinnoksi helmen, jonka voi kiinnittää kengännauhaan.

”Ensimmäinen Rope Skipping Day sujui kivasti ja hyvässä hengessä. Kesällä aiomme Suomesta mennä vastavuoroisesti Tallinnaan harjoittelemaan päiväksi”, kertoo Rope Skipping Dayssa opettanut Miriam Hägele.

Seuraa ilmoittelua ropeskippingi.fi-sivustolla, mikäli mielit mukaan!

Päivä järjestettiin yhteistyössä Linnanmäen Sirkuskoulun, Attitude Sportsin ja Voimistelu- ja urheiluseura Elisen kanssa. Lisäksi päivään osallistui hyppijöitä Keravan voimistelijoista, Haminan Teinisirkuksesta ja Kumpula Skippersistä.