Suomen naistriolle hopeaa kilpa-aerobicin maailmancupissa

28.10.2018 |

Bulgarian Plovdivissa Suomea edustanut Turun Urheiluliiton Erika Rautiainen, Fanny Samppa ja Linn Agha onnistuivat erinoimaisesti tänään kisatussa maailmancupin viimeisessä osakilpailussa. Trio voimisteli ennätyspisteensä 20.827 ja sijoittuivat hopealle tehden samalla Suomen kilpa-aerobicin historiaa. Joukkue kommentoi suoritustaan:
"Tänään saimme finaalisuoritukseen todella hyvän fiiliksen päälle. Lähdimme parantamaan erityisesti suorituspuhtautta ja siinä onnistuimme. Pisteemme  nousivat ennätystasolle, yli pisteellä korkeammalle kuin karsintakilpailussa. World Cupin tunnelma oli kisapaikalla käsinkosketeltava ja olemme todella 
tyytyväisiä suoritukseemme".

Myös maailmancupin yhteydessä kisatussa Open-kilpailussa nähtiin onnistuineita suomalaissuorituksia. Valkeakosken Koskenpoikien Sampo Nousiainen voimisteli itselleen 
poikien sarjan neljännen sijan pistein 18,650. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kansainvälisellä kilpa-areenalla nähdään suomalaisedustusta myös poikien finaalissa.

AG1-sarjassa tyttöjen ryhmä Lumi Vahteristo, Nelli Paulamäki, Anni Pulkki, Auli Ollila ja Saana Tolonen (VaKP) sijoittuivat finaalissa kuudenneksi pistein 17.700. 
Tyttöjen AG2-sarjan yksilöissä puolestaan Jutta Nikander (TuUL) voimisteli tiensä finaaliin sijoittuen loppukilpailussa kahdeksanneksi pistein 19.300. 

Open-kilpailussa kisatussa naisten yksilöiden SEN-sarjassa neljänneksi nousi Linn Agha (TuUL) pistein 19.650. 

 

kuva Melogym