Telinevoimistelun MM-joukkueet nimetty

11.10.2018 |

Suomesta kilpailuihin lähtee kaksi viiden hengen joukkuetta sekä molempien joukkueiden varavoimistelijat.

Suomea miehissä edustavat Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit), Franz Card (Espoon Telinetaiturit), Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki), Heikki Saarenketo (Jyväskylän Voimistelijat), Juho Kanerva (Turun Urheiluliitto) ja Patrick Palmroth (Tampereen Sisu).

Naisten joukkueen lopullinen kokoonpano vahvistetaan ensi viikolla. Joukkueeseen ehdolla ovat Enni Kettunen (Suomen Taitovoimisteluklubi), Helmi Murto (Turun Urheiluliitto), Isabella Ahlblad (Suomen Taitovoimisteluklubi), Maija Leinonen (Suomen Taitovoimisteluklubi), Rosanna Ojala (Tampereen Sisu), Sani Mäkelä (Suomen Taitovoimisteluklubi) ja Siiri Saukkonen (Voimisteluseura Kieppi)

Suomen joukkueen päätavoite kilpailuissa on tehdä mahdollisimman hyvä tulos ja sijoittua 24. parhaan joukkoon. Tämä sijoitus oikeuttaa täyden joukkueen lähettämiseen ensi vuoden Stuttgartin MM-kilpailuihin, joissa jaetaan yksilöpaikkoja Tokion olympialaisiin. Mikäli Suomen joukkue ei sijoitu 24. parhaan joukkoon tämän vuoden Dohan kilpailuissa, ensi vuoden MM-kilpailuihin voidaan lähettää vain kolme voimistelijaa tavoittelemaan olympiapaikkaa.

Henkilökohtaisesti suurimmat menestysodotukset ovat miehissä Oskar Kirmeksellä ja Heikki Saarenkedolla. Onnistuessaan molemmilla on hyvä mahdollisuus yltää finaaleihin. Heikki Saarenketo menestyi viime vuonna hienosti maailmancupin ja Challenge Cupin osakilpailuissa. Tänä vuonna Saarenketo on saavuttanut useamman finaalinpaikan, joista viimeisin oli syyskuun lopussa Pariisissa, jossa Heikki hyppäsi finaalin neljänneksi.

Valmistautuminen on mennyt hyvin. Pariisin kilpailuissa meni jo todella hyvin ja kunto paranee entisestään. Kroppa toimii ja alkaa olla herkässä kunnossa. Permantosarjaan on tullut hieman lisää vaikeutta ja sarja muuttui niin sanotusti fiksummaksi.

Kilpailujen virallinen ennakkotiedotustilaisuus järjestetään 16.10.2018 Helsingin Liikuntamyllyssä klo 10-12. Paikalla olevalla medialla on mahdollisuus tulla seuraamaan tiedotustilaisuuden lisäksi vapaita harjoituksia.

Kilpailun verkkosivut: http://worldgymdoha18.com/championships.aspx

Suomalaisten kilpailuaikataulu

Suomen joukkueet matkustavat Qatariin 19. ja 21. lokakuuta. Kilpailut etenevät seuraavasti:

to 25.10.: Suomen miesten karsinta
la 27.10.: Suomen naisten karsinta
ma 29.10.: Miesten joukkuefinaali
ti 30.10.: Naisten joukkuefinaali
ke 31.10.: Miesten 6-ottelufinaali
to 1.11.: Naisten 4-ottelufinaali
pe 2.11.: Telinefinaalit
la 3.11.: Telinefinaalit

Voimisteluliitto tiedottaa suomalaisten suorituksista karsintojen ja mahdollisten finaalien jälkeen. Suomalaisjoukkueiden tunnelmia voi seurata kisaviikolla Instagram-tililtä @voimistelu

Yle televisioi MM-kilpailujen finaalipäivät.