Uusi verkkopalvelu seurakehittämisen tueksi

11.10.2018 |

Seurojen uusi kehittämistyökalu eli Tähtiseura-verkkopalvelu on nyt avattu seurojen käyttöön. Verkkopalvelua voivat käyttää muutkin kuin Tähtiseurat. Palvelu on helppokäyttöinen, seuralle maksuton ja se toimii myös mobiilissa. Palvelusta löytyvät seuratoiminnan kehittämiseen tarvittavat tehtävät ja työkalut. 

Tähtiseura-verkkopalvelussa seura voi tehdä omaa kehittämistyötään itsenäisesti ja vuorovaikutteisesti lajiliiton tai aluejärjestön seurakehittäjien kanssa. Jatkossa Tähtiseurat käyttävät verkkopalvelua myös auditointiprosessin osana. Tähtiseurat auditoidaan kolmen vuoden välein ja uutena toimintatapana seura tekee verkkopalveluun Tähtiseura-ohjelman laatutekijöiden itsearvioinnin ennen auditointilaisuutta. Auditoijana toimiva seurakehittäjä puolestaan merkitsee verkkopalveluun omat arvionsa ja auditoinnin yhteenvetoraportin.

Tähtiseura-verkkopalvelu toimii osana Suomisportia. Suomisport on urheiluyhteisön oma, laajeneva digipalvelu, joka helpottaa seurojen arkea ja tuottaa tietoa seuran toiminnasta. Verkkopalvelun käyttöönotto edellyttää henkilökohtaisia käyttäjätunnuksia ja käyttöoikeuksia seuran omaan lajikohtaiseen kehittämisympäristöön.

Tästä syksystä lähtien myös opetus- ja kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuen) hakeminen tapahtuu verkkopalvelun kautta.

Tähtiseura-verkkopalveluun pääset tästä.

Verkkopalvelun käyttöohjeita löytyy Olympiakomitean nettisivuilta.