Suomen synkroparille finaalipaikka

15.4.2018 |

Trampoliinivoimistelun EM-kilpailuissa tehtiin jälleen historiaa kun Voimisteluseura Bouncen synkropari Ella Korhonen ja Oona Tujula saavuttivat finaalipaikan junioreiden synkrokilpailussa. Pari hyppäsi alkukilpailuissa pisteet 78,675. Tämä on ensimmäinen kerta koskaan kun Suomi on edustettuna EM-kilpailujen finaaleissa trampoliinilla. Sunnuntaina käydyissä finaaleissa parilla oli kuitenkin hieman epäonnea matkassa ja kilpailusarja katkesi. Trampoliinivoimistelu on todella herkkä laji, jossa uusintayrityksiä ei sallita. Finaaleissa Korhonen ja Tujula hyppäsivät pisteet 24,050 sijoittuen seitsemänsiksi, joka on Suomen paras trampoliinilla saavutettu arvokisatulos koskaan.

Korhonen ja Tujula kommentoivat suoritustaan: ”Nyt on helpottunut olo koska valmistautuminen kilpailuun vei paljon energiaa. Nyt kun tiedämme mihin pystymme niin nälkä kasvaa ja meidät tullaan näkemään muissakin isoissa kisoissa.”

Junior tyttöjen yksilötrampoliinin semifinaalit käytiin Bakussa lauantaina. Ensimmäisenä suomalaisena koskaan semifinaaleihin trampoliinilla yltänyt Tampereen Voimistelijoiden Lili Walta suoritti sarjansa ehjästi läpi ansaiten pisteet 47,350. Pisteet riittivät kahdeksanteentoista sijaan. ”Paineista huolimatta pystyin tekemään siististi vaikka jännitys oli kova ja sarja liikkui paljon”, Walta kommentoi suoritustaan semifinaalissa. "Kokeilussa jännitti niin paljon että tipuin trampoliinilta, onneksi ei sattunut", Walta lisää nauraen.

Suomen delegaation joukkueenjohtaja Marleena Malkki on tyytyväinen joukkueen kisamenestykseen. ”Kuuden voimistelijan joukkueessa pystyttiin tekemään kolme historiallista saavutusta: ensimmäinen suomalainen ikinä aikuisten sarjassa EM-kilpailuissa, ensimmäinen semifinaalipaikka yksilötrampoliinissa ja ensimmäinen finaalipaikka trampoliinilla”, Malkki toteaa.


Kuvassa vasemmalta oikealle: Henna-Riina Nurmi, Elsa Walden, Lili Walta, Lilli Rossi, Reea Eräheimo, Ella Korhonen, Oona Tujula, Marleena Malkki.
Kuva: Henna-Riina Nurmi