JPM-kisat päätökseen tyytyväisissä tunnelmissa

14.4.2018 |

TeamGymin junioreiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestettiin lauantaina 14.4. Joensuussa. Suomalaisjoukkueet onnistuivat kokonaissuorituksissaan hyvin, vaikka parannettavaakin jäi. Espoon Telinetaitureiden Elecstreme sijoittui tyttöjen sarjan kahdeksanneksi ja Fliku-82:n Celeda heti perään yhdeksänneksi. 

”Olemme tosi tyytyväisiä siihen, miten joukkue esiintyi sekä kotiyleisön edessä että ensimmäisellä kansainvälisellä kilpa-areenalla. Trampetti onnistui erityisen hyvin”, summaavat Elecstremen valmentajat Niina Kyrö, Iida Vuori ja Maria Tikkala.

Celeda onnistui parhaiten vapaaohjelmassaan, josta joukkue ansaitsi kauden ennätyspisteensä. 

”Vapaaohjelmasta näki, kuinka tytöt nauttivat sen tekemisestä ja eläytyivät siihen! He sanoivat itsekin permannolta tullessaan, että oli kivaa tehdä ohjelmaa”, valmennustiimi, eli Eveliina Tammisto, Minna Rantalankila, Tiina Pihkanen ja Kaisa Risu, kertoo.
Kuva: Celedan volttiratasuorituksia (Antti Pitkäjärvi)

Kevään kovatasoisimmat kilpailut

TeamGymin suurimmat harrastajamäärät ja tasokkaimmat joukkueet ovat Pohjoismaissa. Joensuun JPM-tuloksista käytiin tiukkaa kamppailua varsinkin tyttöjen sarjassa, jonka mestaruus meni tanskalaiselle Bolbro Gymnasternelle vain 0,1 pisteen erotuksella hopeajoukkueeseen.

Sekasarjan mestaruus meni Ruotsiin GF Framille, poikien mestaruus puolestaan Tanskaan TeamGym Aarhusille.

Suomalaisjoukkueet arvioivat antavansa muille maille tasoitusta suoritustensa vaikeusarvoissa. Kansainvälinen kisatapahtuma oli kuitenkin kokemisen arvoinen.

”Kilpaileminen tuntui tosi jännittävältä ja superhyvältä! JPM-urakka on ollut rankka ja kasvattava kokemus, mutta ehdottomasti kaiken sen arvoinen”, Celedasta tiivistetään. 


Kausi jatkuu TG Cupilla ja SM-kisoilla

Suomalaisen TeamGymin kilpailukausi jatkuu ensi viikonloppuna Espoon Opinmäen koululla, jossa ratkotaan TeamGym Cup -kokonaiskilpailun voittajat. Sen jälkeen järjestysvuorossa ovat TeamGymin SM-kilpailut, jotka järjestetään Jyväskylän Hipposhallissa 5. toukokuuta. 

TeamGym-vuosi huipentuu syksyllä lajin Euroopan mestaruuskilpailuihin, joihin Suomi lähettää maajoukkueet sekä naisten että tyttöjen sarjaan. Elecstremen ja Celedan voimistelijoita on mukana maajoukkuevalmennuksessa.


Tulokset, JPM-kilpailut 14.4.2018, Joensuu

Tytöt:
1. Bolbro Gymnasterne (Tanska)
2. GT Vikingarna (Ruotsi)
3. TeamGym Greve (Norja)

8.  EsTT Elecstreme (Suomi)
9. Fliku Celeda (Suomi)

Pojat:
1. TeamGym Aarhus (Tanska)
2. Holmen (Norja)
3. GK Motus-Salto (Ruotsi)

Sekajoukkueet:
1. GF Fram (Ruotsi)
2. GHG-TeamGym (Tanska)
3. Holmen (Norja)

Tarkat tulokset.

 

Pääkuva: Elecstremen tuuletuksia (Antti Pitkäjärvi)