Helmi Murto avaa kisakauden Bakussa

13.3.2018 |

Bakun maailmancup Azerbaidzhanissa, 15.-18.3. polkaisee kisakauden käyntiin suomalaisten telinevoimistelijoiden osalta. Suomea kilpailuissa edustaa yhteensä kuusi voimistelijaa.


Telinevoimistelun maailmancup saa jatkoa torstaina, kun Bakun osakilpailu käynnistää kevään kisakauden. Helmi Murto Turun Urheiluliitosta edustaa kilpailuissa Suomen naistelinevoimistelijoita. Helmi kilpailee tämän hetkisen tiedon mukaan eritasonojapuilla, puomilla ja permannolla. Hänet on kuitenkin ilmoitettu myös hyppyn, joten hänellä on mahdollisuus myös neliotteluun.Valmentajna mukana on Helmin valmentaja Jenni Lindroos,  sekä tuomarina Raila Kosonen


Torstaina karsitaan  naisten hypyn sekä eritasonojapuiden finaalipaikoista, perjantaina voimistellaan  puomin ja permannon karsinnat. Viikonloppuna kilpaillaan finaaleissa mitalisijoista. Kilpailun kotisivut löytyvät täältä.


Uudistunut maailmancup-kausi jatkuu vielä maaliskuun loppuun, jolloin viimeinen osakilpailu käydään Dohassa, Qatarissa. Varsinainen maailmancup koostuu kahdeksasta osakilpailusta, jonka lisäksi järjestetään useita Challenge Cup -osakilpailuja. Telinekohtaisesta maailmancupista on kaudella 2018–2020 mahdollisuus karsiutua myös Tokion Olympialaisiin. Jokaisen telineen maailmancup-voittaja lunastaa itselleen tuolloin paikan mukaan Olympialaisiin. Nyt käynnissä oleva kausi on vielä uuden järjestelmän testausta, seuraavasta, syksyllä avattavasta kaudesta (2018–2020) odotetaan erityisen kovatasoista maailman kärkinimien taistellessa olympiapaikoista. 

Lue myös, ketkä Suomen miehistä ovat mukana kilpailuissa.