Osallista nuoret mukaan seuratoimintaan

8.1.2018 |

 

 

Vuoden 2017 aikana Suomen Voimisteluliitossa pilotoitiin Nuoret voimisteluosaajat -toimintamallia, jonka tavoitteena oli löytää keinoja nuorten osallistamiseksi seuratoimintaan. Nuvo-toiminnan ideana on, että seura perustaa nuorista koostuvan tiimin ja valitsee nuorten keskuudesta tiimille leaderin, minkä jälkeen Nuvo-tiimi lähtee toteuttamaan heille annettua projektia. 

 

Nuvo-toimintaa pilotoitiin kymmenen sinettiseuran kanssa ja kokemukset niin nuorten kuin seurajohdonkin suunnalta olivat erittäin positiivisia. Nuvo-toiminta käynnistettiin pilottiin mukaan lähteneiden seurojen kanssa maaliskuussa, ennen kesää ja kesän jälkeen vaihdettiin kuulumisia Skypen välityksellä sekä vielä ennen joulua kokoonnuttiin Voimisteluliiton toimistolle ja vedettiin yhteen Nuvo-vuosi. Tunnelma yhteisessä pilottijakson päätöstapaamisessa oli innostunut ja osoitti, että nuoret ovat saaneet hienoja asioita aikaan. Nuvo-toiminnan käynnistämisestä ja pilotoinnista tehtiin opinnäytetyö, jossa esitellään koko pilotointiprosessi ja avataan nuorten motivaatiotekijöitä seuratoiminnassa. Nuvo-pilottijakson pohjalta kehitettiin seuroille suunnattu opas Nuvo-toiminnan käynnistämiseen.

 

Nuvo-toimintaan luotu malli todettiin toimivaksi ja nyt myös muita voimisteluseuroja kannustetaan osallistamaan nuoret mukaan seuratoimintaan. Seura Tahko -valmennusprosessiin valitut seurat käynnistävät Nuvo-toiminnan seuroissaan heti kevätkauden alussa. Kaikilla Voimisteluliiton seuroilla on mahdollisuus käynnistää Nuvo-toiminta itsenäisesti tai hakea vuoden 2018 Nuvo-ryhmään. 

Nuvo-vuosi käynnistetään 8-10 seuran kanssa 10. helmikuuta klo 11-13 yhteisellä aloitustapaamisella Voimisteluliiton toimistolla Helsingissä. Tapaamisen päätteeksi nautitaan Voimisteluliiton tarjoama lounas ja lähdetään rakentamaan Nuvo-verkostoa. Nuvo-ryhmä tapaa vuoden aikana Webinaarin välityksellä 2-3 kertaa ja kokoontuu yhteen syyskokouksen yhteydessä. Tavoitteena on, että vuoden aikana Nuvo-toiminta kiinnittyy seuraan ja se jatkuu yhteisen Nuvo-vuoden jälkeen seuroissa itsenäisesti.  

 

Nuvo-ryhmän tapaamiseen odotetaan osallistuvan seurajohdosta yksi henkilö sekä 1-2 nuorta, jotka voisivat olla kiinnostuneita Nuvo-toiminnasta. Ilmoita seuranne tapaamiseen 5.2. mennessä sähköpostitse riikka.hormu@voimistelu.fi. Kertokaa ilmoittautumisviestissä, ketkä osallistuvat aloitustapaamiseen ja miksi haluatte päästä Nuvo-ryhmään mukaan. 

 

Seurat voivat käyttää tätä videota vapaasti, houkutellakseen nuoria mukaan ja esitelläkseen Nuvo-toimintaa. Materiaalit jäsenseuroille -sivulta löydät kaikki Nuvo-materiaalit myös jatkossa.

Lisätietoja toiminnasta antaa Nuvo-toiminnan vastuuhenkilö Riikka Hormu riikka.hormu@voimistelu.fi 0400477978.