#hypi100 huipentui yli 20 000 hyppijän rajan rikkoontumiseen

3.1.2018 |

Suomen Voimisteluliiton hanke – voimistelu osaksi koulupäivää alkaa olla raporttia vaille valmis. Hanketyö koostui eri paikkakunnilla tehtävästä työstä ja kokeiluista, materiaalin työstämisesti ja lajitiedon levittämisestä. Toiveena oli viedä voimistelun malleja niin liikuntatunneille kuin välitunneille.

Hankkeen tavoitteena oli myös viedä voimistelua yli seurarajojen sinne, missä on harrastajia, jotka eivät ole vielä seuratoiminnan parissa. Tahtotilana on kehittää eri lajien ja seurojen välistä yhteistyötä sekä kouluyhteistyötä. Koulumaailmaan tilatuimmat lajiesittelyt voimistelusta olivat Rope Skipping ja Freegym.

Rope Skipping demot tavoittivat lapsia ja nuoria varhaiskasvatuksesta kouluihin. Hyppelyyn tutustui yli 20 000 kokeilijaa. Erilaiset harrastemessut sekä koulujen liikuntatempaukset olivat loistavia kohtaamispaikkoja, jossa pystyttiin toteuttamaan helposti matalankynnyksen liikuntaa isolle joukolle osallistujia. Lisäksi demoja pidettiin ammattioppilaitoksissa, lukioissa ja yliopistolla. Hankkeen kautta lajia esiteltiin myös opettajaksi opiskeleville jo opintovaiheessa. Voimisteluliitto oli mukana myös alueellisissa Liito-koulutuksissa (liikunnanopettajien miniopintopäivät) sekä Liikkuva koulu-seminaareissa.

Toiminnan vaikuttavuutta ja mm. Rope Skippingin pysyvyyttä kouluissa on vaikea ennustaa vielä, mutta jatkoa on luvassa. Lisää koulutilauksia on tippunut pitkin vuotta ja yli 40 koulua toivoo lajiesittelyä omalle koululleen kevätlukukautena. Näiden lajiesittelyjen läpiviemiseen toivotaan ensisijaisesti seurojen osallistumista. Lisäksi on hienoa, että uusia seuroja on ottamassa Rope Skippingiä tuntivalikoimaansa kevätkaudelle eli laji jatkaa leviämistä.  Lisäksi kesän Suomi Gymnaestradaan on suunniteltu naruhyppelyä osaksi oheistoimintaa ja #hypi100 jäädessä muistoihin, siirrymme käyttämään keväällä #sunhyppy-tunnusta. Eli kaikki hyvät hyppyideat muillekin jakoon ja hypätään esiin valtakunnallisesti ja isosti yhdessä!

Tarkempi hankeraportti on luettavissa myöhemmin keväällä. Mikäli kouluyhteistyöstä ja sen toteuttamisesta on kysyttävää, niin ole rohkeasti yhteydessä lasten ja nuorten tiimiin.