Voimistelun ja jälleennäkemisen iloa

14.8.2017 |

Sitä harva kasvattiseura ymmärtää, millaiset eväät voimistelijoilleen antaa. 

Osa Sari Tuunasen parhaista ystävistä tulee edelleen omasta telinevoimistelujoukkueesta. Samasta joukkueesta, joka 1976 voitti joukkuekultaa Suomessa Voimisteluliiton A-cupissa.

Joensuun Katajan kasvatti Tuunanen tottelee nykyään Sari Zimmermann nimeä, sillä 40 vuotta Saksassa ovat tuoneet paitsi saksalaisen perheen myös kaksoiskansalaisuuden. Zimmermann kantoi kesäkuussa Turnfest-voimistelutapahtumalla oman voimisteluseuransa ”Turnverein Kollnau-Gutach” verkkaria, mutta saapui ensitöikseen käymään Suomen ständillä, kun omalta aikataulultaan ehti.

Aikuisiällä takaisin kilpa-areenoille

Lounais-Saksassa Waldkirch’issä asuva Zimmermann on tehnyt paluun telinevoimistelun kilpa-areenoille yhdeksän vuotta sitten. Joensuun Katajasta alkujaan saatu oppi ja voimistelun kipinä ovat kantaneet yli 2000 kilometrin päähän. Zimmermann laittoi Saksan senioreiden mestaruuskilpailuissa 55­59 -vuotiaiden sarjassa ottelusuoritukseensa Joensuusta ja Pirkko Alholta saadut opit peliin.

- ”Kilpailuissa on tärkeää keskittyä oleelliseen ja pyrkiä siten toistamaan harjoituksien suorituksia.”

Tämä Joensuun oppi kulkee edelleen Zimmermannin mukana kilpailutilanteissa.

Saksassa senioreiden sarjassa naisten telinevoimistelun ottelutulokseen lasketaan neljästä telineestä kolme parasta. Zimmermann on jättänyt suosiolla hypyn pois. 

Muutenkin senioreiden mestaruuskilpailussa on 50 ikävuoden jälkeen tarjolla tiettyjä helpotuksia vaatimuksissa ja sarjoissa. Puomi esimerkiksi on vaihtunut Zimmermannin sarjassa penkkiin.

Rennosti kannustaen

Zimmermann tavoitteli mestaruuskilpailuissa sijoitusta 10 parhaan joukkoon.

- ”Kilpailussa DDR:n naiset ovat edelleen omaa luokkaansa, he vievät voiton”, Zimmermann totesi ennen kilpailuja, mutta jatkoi hymyillen

- ”Kilpaileminen on edelleen jännää, adrenaliini nousee yhä. Mutta muuten kilpailu on rennompaa. Meillä on kannustava ilmapiiri kisoissa.”

Senioreiden mestaruuskilpailuissa kyse onkin Zimmermannin mukaan enemmän itsensä voittamisesta, että pääsee näkemään mihin vielä pystyy. Samalla saa tavoitetta kauden harjoitteluun ja kilpailuissa näkee tuttuja. 

Sen takia tätä tehdään – voimistelun ja jälleennäkemisen ilosta.

Senioreiden Saksan mestaruuskilpailuissa Zimmermann saavutti tavoitteensa sijoittuen 8. sijalle pisteillä 37,75.

 

Kuvateksti: Zimmermannin (kuvassa vasemmalla) seuraavat kansainväliset kilpailut ovat todennäköisesti kesäkuussa 2018 Riikassa, muuten hän olisi tullut Turkuun Voimistelun Suomi Gymnaestradaan


Lue lisää suomalaisten Turnfest-kokemuksista viime kesäkuulta.