”Saatoin jäädä vähän koukkuun”

14.8.2017 |

- "Harrastevoimistelun piireistä tulee harvemmin lähdettyä suuriin voimistelutapahtumiin, niinpä ei ole tullut aikaisemmin käytyä tällaisissa tapahtumissa, mutta saatoin jäädä vähän koukkuun”, tunnusti Ari-Pekka Taivassalo kesäkuussa Berliinissä järjestetyn saksalaisen voimistelutapahtuman Turnfestin pyörteissä.

Voimisteluliitto lähetti keäskuussa viisi kouluttajaa Saksan Turnfestiin tutustumaan tapahtuman monipuoliseen Academie-osuuteen, jossa oli esillä ryhmäliikunnan riemua satojen erilaisten tuntien muodossa. 

Freegymiä luomassa ja kehittämässä olleen Ari-Pekan tarkoituksena oli matkansa aikana tutustua erityisesti saksalaisten parkour-tunteihin, trikkaukseen ja muihin saman tyyppisiin tunteihin.

- ”Nyt kun Kansainvälinen voimisteluliito FIG on hyväksynyt parkourin lajikseen, uskon suosion myös Suomessa kasvavan. Täältä hain näkemystä, kehitystä ja uutta pontta, miten viedä lajia eteenpäin Suomessa.”

Osaamisen kehittämistä yhteisöllisesti, muilta oppien

Tuntitarjontaa Academiessa löytyi niin jumppapallojen rummutuksesta fascia-tanssiin kuin ulkotreenistä lasten joogaankin. Turnfestin parhaimpia paloja pääsee maistelemaan myös tulevassa Helsingin Convention-koulutusviikonlopussa, jossa osa matkalle osallistuneista kouluttajista jakaa osaamistaan osallistujille. 

Myös Ari-Pekan on tarkoitus jalostaa näkemäänsä ja kokemaansa myös muiden ohjaajien ja seurojen käyttöön erilaisten koulutusten, ideapäivien ja tuntimallien muodossa.

- ”Tämä reissu on ollut täynnä huippuohjaajia, joiden ohjauksista pystyy ottamaan parhaat asiat itselleen käyttöön. Täältä on tullut oivalluksia, mutta ohjauksellisen kehittymisen lisäksi suuressa roolissa on ollut yhteisöllisyys. Oppii tuntemaan muita ohjaajia ja kouluttajia, rakentamaan yhteistyötä ja luomaan uudenlaisia yhteistyökuvioita.”

Kotiintuomiset

Ari-Pekalle heti aktiivisen Turnfest-viikon jälkeen päällimmäisenä tunteena oli pieni hullunmylly päässä, kun kaikki nähty ja koettu oli vielä pureksimatta ja prosessoimatta. Mutta uusien liikkeiden ja liikeideoiden lisäksi seuraavat asiat Ari-Pekka pakkasi Turnfestilta kotiintuomisikseen:

      1. Airtrackin monipuolinen käyttö

”Ohjaan harrasteryhmiä, ja Suomessa meillä airtrackin käyttö on hyvin rutiininomaista. Turnfestin 
eri tunnit ja näytökset osoittivat välineen monipuolista käyttöä. Pyrin itse myös ottamaan erilaisen airtrackin käytön omiin rutiineihini.”

 

      2.  Parkour-telineet

”Parkour-salia rakentaessa kokonaisuus hahmottui, että mitä tarvitaan.”

      3. Hauskuus

”Ollaanhan me Suomi vähän takapajula verrattuna Saksan meininkiin. Turnfestilla oli koko kansalle leipää ja sirkushuveja mikä näkyi ylipäänsä tunnelmassa. Saksan voimistelukenttä on meitä monipuolisempi ja elinvoimaisempi. Monipuolisuutta ja luovuutta haluaisin lisää myös Suomeen. Minun tunneilla on tästä eteenpäin paljon hauskempaa, eikä kenenkään tarvitse seistä tunneilla. Enemmän tekemistä, vähemmät puhetta.”

 

Lue lisää Turnfest-kokemuksista