Vartiaisten tarina: Voimistelu on koko perheen harrastus

15.8.2017 |

Arjen helppo organisointi harrastuksen kanssa, uusien elämysten saaminen ja lähellä olevat liikuntapaikat- voimistelu on kaikkea tätä ja paljon muuta Vartiaisten mukaan.


Tapasimme Sissi Vartiaisen ja Siiri Vartiaisen, voimistelevan äiti-tytär-duon, jotka ovat molemmat aktiivisesti voimistelutoiminnassa mukana. Sissi harrastaa aikuisten ryhmäliikuntatunneilla laajasti ja Siiri on mukana joukkuevoimistelussa. Perheeseen kuuluu myös isä, 2 poikaa ja Siirin isosisko Nella, joka harrastaa myös joukkuevoimistelua. Keskustelimme miten voimisteluharrastuksen pystyy yhdistämään kätevästi arkeen, miten yhteisöllistä harrastaminen on ja mitä sekä lapsi että aikuinen hyötyvät harrastuksesta.


Voimisteluharrastus sopii kiireiseenkin arkeen

Siskosten joukkuevoimisteluharrastus asettaa omia organisointihaasteitaan perheen arkeen ja kysymys siitä, kuka vie ja noutaa harjoituksista on yleinen. Tähän on löytynyt helpotusta Siirin ja Nellan ryhmistä, joissa yhteisöllisyys ja toisten auttaminen on läsnä. ”Meillä on molempien tyttöjen kanssa kuljetusringit, joissa on 3-4 perhettä mukana. Ne, jotka jotakuinkin asuvat lähellä toisiaan ovat ringissä mukana, joka helpottaa joka perheen arkea.”, Sissi kertoo. 


Tyttöjen harrastus paikallisseurassa herätti myös äidin mielenkiinnon, joka oli aiemmin käynyt muiden ketjujen liikuntatunneilla. Hän huomasi, että paikallisseurojen ryhmäliikuntatunteja löytyy todella laaja valikoima ja päätti lähteä kokeilemaan. Kuva aikuisten ryhmäliikunnasta muuttui vahvasti, kun Sissi alkoi käymään tunneilla. ”Aluksi kyselin, että kehtaako sinne tulla ja millaista se on.”, Sissi kertoo. Yllätys tuli siinä vaiheessa, kun hän huomasi että tunti oli kovatasoinen, sopivasti haasteellinen ja yleisesti ottaen paljon odotettua parempi. ”Siitä lähti se kipinä ja lähdin kokeilemaan muillekin tunneille. Olen ollut kyllä tosi tyytyväinen ja odotukset ovat ylittyneet.”  Tunneille on helppo lähteä eikä perhearkea tarvitse suunnitella tarkasti. Sissin mukaan tunneille voi lähteä sen mukaan, miten omaa aikaa löytyy. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita eikä paikan vapautumista tarvitse odottaa, vaan tunneille mahtuu aina.

 

Harrastuksen kautta uusia ystäviä

Parasta tunneissa on yhteisöllisyys ja Sissin mukaan ryhmissä syntyy todella nopeasti hyvä yhteishenki. Toisten tervehtiminen on tavallista ja tuntien ulkopuolellakin nähdään ja jutellaan. ”Kaikki ovat tästä lähialueelta, mikä on jo yksi yhdistävä tekijä, niin aika nopeasti sieltä löytyy juttuseuraa ja saa uusia ystäviä.”, hän kertoo. Siirin mielestä joukkuevoimistelussa on parasta se, kun saa treenata ja liikkua. Myös uusia kavereita tulee yhteisen harrastuksen myötä ja tunneilla saa viettää aikaa kavereiden kanssa.


Sekä äiti että tytär suosittelevat tunteja. Joukkuevoimistelussa saa hyvän kunnon, kavereita ja elämyksiä Siirin mukaan. Esimerkiksi leiriviikonloput ja kisamatkat ovat kivoja reissuja, joista saa uusia kavereita. Sissi suosittelee kokeilemaan aikuisliikuntaa ja uskoo monen yllättyvän, ettei se olekaan niin sanotusti perinteistä voimistelua vaan tunneissa on paljon valinnanvaraa ja monipuolisuutta. ”On joogaa, pilatesta ja rauhallisempaa liikuntaa. Sitten löytyy myös tosi kovaa hikijumppaa ja ulkoliikuntaa. Myös miehet ovat tervetulleita kaikille tunneille, ja heille on myös erikseen suunniteltu omia ryhmäliikuntatunteja.", Sissi lisää. Tunnit ovat myös lähellä.”Tyttöjen tunneille menee maksimissaan 10 minuuttia autolla ja kaikki aikuisten ryhmäliikuntatunnit ovat kävelymatkan päässä.”, Sissi kertoo. 

Lähellä.

Edullisesti.

Helppoa.

 

Täältä löydät seurat, jotka tarjoavat liikuntatunteja aikuisille ja lapsille, sinua lähellä. 

Täältä löydät lisätietoa monipuolisesta liikuntatarjonnasta.