Perhevoimisteluun uutta virtaa liikekorteista

13.7.2017 |

Perhevoimisteluun ja – liikuntaan saat uusia ideoita tulevalle kaudelle aktiivisuutta tukevien korttien kautta. Ne ovat Voimistelupassien kaltaisia liikepankkeja, joista hyötyvät niin lapset, perheet kuin ohjaajatkin. Kortit on suunniteltu vuodenaikojen mukaan tuntien teemallista suunnittelua silmällä pitäen. Korteissa vaihtuvat tavoitteet, liikkeet, leikit ja ideat.

Kortteja on 4 erilaista: syys-, talvi-, kevät- ja kesäkortti. Tunnistat ne lasten kanssa erilaisista väreistä. 

Tilaamalla kortit liikkujille, saat koko nipun (4  korttia) käyttöösi ja voit itse valita, otatteko seurassa käyttöön kortin kerrallaan vai koko nipun yhtä aikaa. Korteissa on tuttuja kuvioita eri vuodenaikoihin liittyvistä tunnuksista. Syksyn kortista löydät sieniä ja puiden lehtiä, talvella heitellään lumipalloja, keväällä nautitaan sirkuksesta ja kesän kortissa annetaan vinkkejä myös omaehtoiseen liikkumiseen lomalla. Kortit ovat värikkäitä ja täynnä ihastuttavia kuvia pienimmistä liikkujistamme. 

Korttien hinnat: 1,5€ / nippu seuroille, joilla on Voimistelukoululisenssi ja 3€ /nippu muille seuroille.

 

 

Ohjaajalle:

  • Kortit ohjaavat kauden suunnittelua ja tavoitteiden asettelua.
  • Korteissa huomioidaan motoristentaitojen lisäksi tiedollisten, taidollisten ja sosiaalisten taitojen kehittymistä.
  • Korteissa on liikkeiden kohdalla vapaavalintainen ympyräpaikka, johon voit laittaa tarran tai merkin, kun olette liikettä tai harjoitetta kokeilleet. Voit myös jättää ympyrän tyhjäksi, jos merkintöjen tekeminen kesken harjoitusten ei sovellu omalle tunnillesi.
  • Korttien puhekuplissa on kysymys perheille. Sen tarkoituksena on aktivoida heitä liikkumaan myös salituntien ulkopuolella ja antaa ideoita, miten he voivat liikkua. Voisiko hiekkalaatikon reunalla tasapainoilla?

     

     

    Huom, korttien tilauskaavake löytyy täältä.