Voimistelun suurtapahtuma Turkuun 2018

8.9.2016 |
Turussa järjestetään 7.-10.6.2018 Voimistelun Suomi Gymnaestrada. Voimistelun suurtapahtumaan odotetaan 10 000 osallistujaa ja tuhansia katsojia päivittäin. Tapahtuma koostuu muun muassa näytöksistä, kilpailuista, kenttäohjelmista, koulutuksista, iltaohjelmista ja voimistelun kokeiluista. 

Voimistelijoille suurtapahtumat ovat odotettuja tilaisuuksia esiintyä, kerätä uusia kokemuksia ja tavata tuttuja. Turussa järjestettävä voimistelutapahtuma on tärkeä voimisteluseuroille, koska se kokoaa kaikkien eri voimistelulajien harrastajat ja kilpailijat yhteen.

Turussa järjestettävä Voimistelun Suomi Gymnaestrada toteutetaan kolme vuotta Helsingissä järjestetyn kansainvälisen Gymnaestradan hengessä. 

- "Suomalaiset ihastuivat Gymnaestradan positiiviseen ilmapiiriin ja voimistelun monimuotoisuuteen. Haluamme järjestää Turussa tapahtuman, joka kiinnostaa mahdollisimman montaa voimistelussa mukana olevaa ja erityisesti onnistua houkuttelemaan uusia katsojia ja kokeilijoita. Olemme tyytyväisiä Turun kaupungin ja paikallisten seurojen kanssa aloitettuun yhteistyöhön. Tavoitteenamme on elämyksellisen tapahtuman lisäksi parantaa voimistelun olosuhteita ja toimijoiden osaamista Turussa", toteaa Voimisteluliiton pääsihteeri Maria Laakso

Voimistelun Suomi Gymnaestrada toteutetaan kumppanuusmallilla Turun kaupungin ja paikallisten seurojen kanssa. Turun kaupungin edustajat iloitsevat Voimisteluliiton päätöksestä tuoda tapahtuma Turkuun.

”Turku haluaa isännöidä tämän kaltaisia suurtapahtumia ja voimistelun Suomi Gymnaestrada onkin hieno lisä sporttitapahtumiimme. Tapahtumien aluetaloudelliset vaikutukset ovat merkittäviä, joten myös ydinkeskustan kaupat ja palvelut toivottavat voimistelijat tervetulleiksi. Uskon, että tapahtuman osallistujat tulevat viihtymään kesäisessä Turussa erinomaisesti”, sanoo Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

Turussa järjestettävä voimistelun suurtapahtuma tukee Voimisteluliiton uutta tulevaisuuskuvaa, jonka painopisteinä ovat olosuhteiden parantaminen, osaamisen kehittäminen ja voimistelun rakentaminen ilmiöksi. 

- "Voimistelussa tapahtumat ovat erittäin tärkeitä. Järjestämme jatkossa suurtapahtuman joka neljäs vuosi. Ketjutamme tapahtumat ja kilpailut niin, että ne tukevat seurojen toimintaa ja motivoivat voimistelijoita sopivasti. Suurtapahtumat houkuttelevat uusia jäseniä seuroihin ja motivoivat seurat kehittämään toimintaansa. Voimistelun yhteisöllisyys kasvaa, voimistelu saa lisää näkyvyyttä ja tunnettavuutta", kiteyttää Laakso suurtapahtumien merkityksen. 

Tapahtumat ovat voimistelun suola


Suomalaisessa voimistelussa suurtapahtumilla on pitkä perinne. Suurtapahtumat muistetaan erityisesti kenttänäytöksistä ja erinomaisesta tapahtumajärjestämisestä. 2000-luvulla suomalaisia voimistelun suurtapahtumia on järjestetty SunSvoli 2006 Tampereella ja SunLahti 2013 Lahdessa. 

Tapahtumat ovat suomalaisen voimistelun suola. Jo pelkästään tämän syksyn aikana on lähes 50 voimistelun kilpailua ja tapahtumaa ympäri Suomen. 

"Tapahtumissa voi kokea ainutlaatuista yhteisöllisyyttä – olla osa suurta voimisteluperhettä – ja kokea hienoja ikimuistoisia elämyksiä yhdessä!" kannustaa Voimisteluliiton projektijohtaja Päivi Tamminen seuroja ja seurojen jäseniä mukaan eri tapahtumiin. 

Seuraava suuri voimistelukilpailu ja -tapahtuma tulee olemaan Joukkuevoimistelun MM-kilpailut 26.-28.5. Helsingin jäähallissa, jolloin Suomi lähtee tavoittelemaan MM-kultaa. 

Turussa järjestettävä voimistelun suurtapahtuma kesäkuussa 2018 on puolestaan suomalaisten välietappi matkalla seuraavaan kansainväliseen Gymnaestradaan. Järjestyksessään 16. kansainvälinen Gymnaestrada järjestetään puolestaan 7. - 13.7.2019 Itävallan Dornbirnissä.

Kuva: Gymnaestrada 2015 Helsinki (Milla Vahtila)