Vauhdikasta menoa tuplaminirampoliinilla

13.6.2016 |

Järjestyksessään 68. Voimistelupäivillä Espoossa nähtiin jos jonkinmoista. Kahdeksan eri voimistelulajin joukossa suoritettiin yhteensä noin 3000 suoritusta; ohjelmaa tai telinettä. Harvinaisempana näkynä päivillä oli esimerkiksi trampoliinivoimistelun DMT-teline, eli tuplaminitrampoliini. 

Tavallisesti trampoliinivoimistelussa urheilija pomppii isolla trampoliinilla ja suorittaa siinä erilaisia hyppyjä ja voltteja. DMT:ssä kuitenkin hyppyyn lähdetään juoksuvauhdilla, joka ponnistamalla kaltevalle tasolle muutetaan korkeudeksi. Itse trampoliinilla suoritetaan yksi tai kaksi hyppyä ja alastulo on patjalle. DMT-voimistelussa pistelasku nojaa enemmän suorituksen vaikeusasteeseen kuin tavallisessa trampoliinivoimistelussa.

14-vuotias Tyko Lund on harrastanut trampoliinivoimistelua Voimisteluseura Helsingissä kaksi vuotta, jota ennen hän harrasti useita vuosia telinevoimistelua. Hän vaihtoi trampoliinivoimisteluun, kun kyllästyi telinevoimistelun pikkutarkkuuteen ja ojennuksiin ja halusi vauhdikkaampaa menoa.

Tykon suoritus Voimistelupäivillä oli osaava ja itsekin taituri oli telineeseen tyytyväinen. Vaikeudeksi trampoliinivoimistelussa Tyko kertoo ”uskaltamisen”. 

Temppuihin, kuten kaksinkertaisen takaperinvoltin suorittamiseen, ei ole oikotietä eikä puolittaisia harjoitteita. Temppu on vain uskallettava tehdä – ja lopputulos puhuu puolestaan,” Tyko muistutaa.

Tyko Lund on toista kertaa Voimistelupäivillä ja on aiemmin kilpaillut myös muissa kilpailuissa.

Tuplaminitrampoliinin tulokset

Trampoliinivoimistelun tulokset