Aerobicin energisyys tempaa mukaansa

13.6.2016 |

Voimistelupäivien katsomossa istuu joukko tyttöjä. Heillä kaikilla on tummanvihreät nutturadonitsit ja jokainen taputtaa käsiään yhteen silmät kiiluen ja tsemppihuudot raikuvat: ”Hyvä! Hymyä!” Kilpailuvuorossa on parhaillaan yksi heidän seuratoverinsa Turun Urheiluliitosta.

Tyttöjen  kannustusjoukossa istuvat mukana Mathilda Heinonen, 11, Camilla Paganus, 10, ja Taija Sinisalo, 10. He kilpailevat itse kilpa-aerobicissa 9-11 -vuotiaiden 3- eli ND-luokassa niin yksilöinä, joukkueessa kuin ryhmässäkin. 

Tyttöjen mielestä kisaaminen onkin yksi heidän lajinsa hauskimmista puolista. 

”Pääsee näyttämään tuomareille, mitä osaa ja saa esiintyä. Lisäksi muiden kannustuksesta saa energiaa ja alkaa hymyilyttämään, kun muut taputtavat itselle”, tytöt kertovat. 

Yhtä hymyä ja energiaa kaikki kilpa-aerobicin kisaajat Voimistelupäivillä ovatkin.

Aerobic on menevää, nopeatempoista ja hauskaa. Luulen, että tytöt tykkäävät juuri tästä lajin räväkkyydestä, kuten siitäkin, että yksilön lisäksi saa kisata kavereiden kanssa kokoonpanoissa”, kuvailee tyttöjen valmentaja Heidi-Maria Alander. Hän valmentaa heitä yhdessä Iida Rantasen kanssa.

Voimistelupäiville he tulevat varmasti uudestaan. 

”Ensi vuonna olisi kiva ehtiä ajan kanssa tutustumaan ja katsomaan myös muita voimistelulajeja”, Heidi-Maria suunnittelee. 


Kuva: Katsomossa kannustamassa Mathilda Heinonen (oik.), Camilla Paganus, ja Taija Sinisalo (Milla Vahtila).