Kansainväliset kilpailut

Joukkuevoimistelussa kilpaillaan kansainvälisesti seurakilpailuissa, C- ja B-kategorian kilpailuissa, maailmancupissa (naiset) ja Challenge Cupissa (nuoret), EM-kilpailuissa sekä MM-kilpailuissa.

Maailmancup- ja Challenge Cup -kokonaiskilpailu koostuu neljästä osakilpailusta, joihin joukkueet valitaan valintakilpailuilla. EM-kilpailujen edustajat määräytyvät valintakilpailun perusteella ja niitä järjestetään joka toinen vuosi. Vuonna 2021 järjestetään EM-kilpailut. MM-kilpailuihin valitaan edustamaan valintakilpailuiden perusteella nuorten ja naisten arvokilpailuedustajat. A-kategorian kilpailujen yhteydessä järjestettäviin B-kategorian kilpailuihin nuorten ja naisten sarjojen edustajat valitaan valintakilpailun perusteella. Kaikille avoimiin kansainvälisiin seurakilpailuihin joukkueet voivat osallistua vapaasti nuorten ja naisten sarjoihin; Joukkueiden tulee kuitenkin aina ilmoittaa liittoon lajipäällikölle osallistumisestaan kansainvälisiin kilpailuihin! Lasten sarjojen osalta B-kategorian kilpailuihin haetaan osallistumisoikeutta Voimisteluliitolta.

Kansainvälinen kilpailukalenteri ja kilpailukutsut löytyvät IFAGG:n nettisivuilta sekä rgformista.

Lajiasiantuntijaryhmä pidättää oikeuden muutoksiin ja esimerkiksi sairastumis- ja loukkaantumistapauksissa tilanne katsotaan tapauskohtaisesti Suomen parhaan menestyksen saavuttamiseksi ko. kisoissa.

Eusa Cup, Short Program, yliopistosarjan ja Mixed Team osallistujat valitaan vapaamuotoisten hakemusten perusteella. Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan lajipäällikölle sähköpostilla.

 HUOM! Voimisteluliitto suosittelee, että kustannusten takia joukkueet harkitsevat tarkoin KV-kilpailuihin osallistumista ja laativat yhdessä seuran ja perheiden kanssa matkasuunnitelman ja budjetin ennen kilpailupaikan hakemista.

Kansainväliset seurakilpailut kaikissa ikäsarjoissa
Seurakilpailut, jotka eivät ole A- tai B-kategorian kilpailuita: joukkueet voivat osallistua ilmoittautumalla kilpailun järjestäjälle ja  ilmoittamalla osallistumisesta Voimisteluliittoon. Kaikki matkaan, majoitukseen, kuljetuksiin ja kilpailuun liittyvät asiat tulee joukkueen hoitaa itse.

HUOM! Mistä tietää, onko kilpailu A-kategorian, B-kategorian tai kansainvälinen seurakilpailu?
Katso kilpailukutsu, jossa tulee lukea kilpailun kategoria. Mikäli kutsussa ei mainita IFAGG:n kategoriaa, kilpailu on seuran järjestämä kansainvälinen seurakilpailu, joka ei ole IFAGG:n alainen.