Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Vuoden vastuullisuusteko -palkinto yhdenvertaisuuden edistämisestä voimistelussa
20.11.2023

Vuoden vastuullisuusteko -palkinto yhdenvertaisuuden edistämisestä voimistelussa

Voimistelun Vuoden 2023 vastuullisuusteko -palkinnon saivat soveltavan rytmisen voimistelun ohjaajat Noora Kantola, Milla Karvinen ja Ella Ristimäki Joensuun Katajan Voimistelujaostosta. Voimistelutoimijoita palkittiin yhteensä kymmenessä eri kategoriassa voimistelugaalassa Tampereella 18.11.2023.

Palkitut ovat:

Vuoden vastuullisuusteko: Noora Kantola, Milla Karvinen, Ella Ristimäki (Joensuun Katajan Voimistelujaosto)
Vuoden lasten voimistelun toimija: Elisa Keränen (Oulun Voimisteluseura) 
Vuoden ohjaaja: Tomi Kajasviita (Järvenpään Voimistelijat) 
Vuoden kouluttaja: Marja Kallioniemi (Olarin Voimistelijat) 
Vuoden valmentaja: Jouki Tikkanen (Tampereen Sisu) 
Vuoden tuomari: Jonna Salonen, naisten telinevoimistelu
Vuoden koreografi: Hymy Larimo-Tullila (Seinäjoen Voimistelijat)  
Vuoden kiltalainen: Päivi Helin (Euran Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden Kilta) 
Vuoden tähtiseura: Kotkan Kirin Voimistelujaosto  
Vuoden nuori urheilija: Marcus Pietarinen, miesten telinevoimistelu (HIFK Gymnastics) 

 

Vuoden vastuullisuusteko: Noora Kantola, Milla Karvinen, Ella Ristimäki  

Soveltavan rytmisen voimistelun ohjaajat Noora Kantola, Milla Karvinen, Ella Ristimäki (Joensuun Katajan Voimistelujaosto), palkitaan yhdenvertaisten harrastusmahdollisuuksien mahdollistamisesta alueella. Laadukas valmennus ja seuran sitoutuminen toimintaan on luonut nopealla tahdilla Joensuuhun soveltavan rytmisen voimistelun ryhmän, jonka osallistujamäärä on kasvanut lyhyessä ajassa. Valmentajat ja seura ovat myös onnistuneet tekemään hyvää yhteistyötä alueen muiden toimijoiden, kuten liikunnan aluejärjestön kanssa. Vuoden vastuullisuusteon palkintoa seura saa 500 euron koulutusstipendin, jonka on lahjoittanut Pohjola Vakuutus.

Vuoden lasten voimistelun toimija: Elisa Keränen (Oulun Voimisteluseura) Elisa Keränen on hyvin konkreettinen, ihmisläheinen ohjaaja, joka tekee paljon työtä sen eteen, että seuroissa tanssin toiminta kehittyisi, voisi yhä paremmin ja syntyisi polkuja pienistä lapsista aina teinien kautta aikuisiin saakka. Elisa toimii kouluttajana ja tuottaa koulutusmateriaalia koko seuraväen käyttöön. Hän myös on tanssin valtakunnallisella leirillä valmentajaforuminen vetäjä. Elisa on ollut strategiakauden aikana kehittämässä tanssin tuomarikoulutusta, Dance 4 Fun -tuotetta, tuottanut materiaalia voimistelukoulun passeihin sekä tanssilajit tutuksi -koulutukseen. 

Vuoden ohjaaja: Tomi Kajasviita (Järvenpään Voimistelijat) 
Tomi Kajasviita palkitaan ansiokkaan ja laadukkaan ohjaustyön ansiosta. Tomi toimii osa-aikaisena ohjaajana ja temppuryhmien koordinaattorina Järvenpään Voimistelijoissa ja hänen ohjaustapansa on lapsilähtöinen, positiivinen ja kannustava. Ohjauskokemusta Tomilla on muun muassa telinevoimistelusta, Freegymistä ja Ninjagymistä sekä erilaisista temppuryhmistä. Tomi vastaa seurassaan harrastetoiminnan kehittämisestä ja ohjaajien kouluttamisesta. Lisäksi Tomi toimii Voimisteluliiton kouluttajana. Kaikissa työtehtävissä näkyy vastuullinen ja laadukas työote.  

Vuoden kouluttaja: Marja Kallioniemi (Olarin Voimistelijat) 
Marja Kallioniemi on tehnyt pitkän uran kouluttajana ja koulutusten kehittäjänä. Viime vuosina hänellä on ollut merkittävä rooli erityisesti tanssillisen voimistelun koulutusten kehittämisessä ja kouluttamisessa sekä valmentajien että tuomareiden osalta; hänellä oli keskeinen rooli tanssillinen voimistelun 2-tason koulutuksen kehityksessä ja toteutuksessa. Marja on kouluttajana ihmislähtöinen, kannustava, oppimista monipuolisesti tukeva, sitoutunut ja asiantunteva. Hän saa koulutuksistaan erittäin hyvää palautetta ja hänen osaamistaan arvostetaan voimistelukentällä laajasti.  

Vuoden valmentaja: Jouki Tikkanen (Tampereen Sisu) 
Jouki Tikkanen on lopettanut oman uransa vuonna 2019 ja siirtynyt urheilijasta valmentajaksi. Hän valmentaa Tampereen Sisussa, ja hänellä on nykyaikainen ja uudenlainen ote valmennukseen. Hän on myös valmis jakamaan omaa osaamistaan ja oppimaan muilta. Omalla toiminnallaan ja esimerkillään hän on mukana valmennuskulttuurin kehittämisessä. Hän on esimerkiksi ollut mukana Valmentajapäivien paneelikeskustelussa ja rytmisen leiritoiminnassa aktiivisesti mukana valmentajana, kouluttajana ja kehittäjänä. Valmennettavia on lapsista nuoriin ja myös menestystä on jo tullut, esimerkiksi tänä vuonna Anastasia Rogozhina edusti Suomea nuorten MM-kisoissa heinäkuussa. 

Vuoden tuomari: Jonna Salonen, naisten telinevoimistelu 
Jonna Salonen tunnetaan asiantuntevana ja toiset huomioon ottavana sydämellisenä toimijana niin naisten telinevoimistelun kansainvälisenä tuomarina, maajoukkueen vastuutuomarina kuin tuomarikouluttajajanakin. Naisten telinevoimistelun kehittämisryhmä LARin puheenjohtajana hänelle ovat toimenkuvansa mukaisestikin vastuullisuusasiat lähellä sydäntä. Jonna toimiikin aktiivisesti vastuullisuusasioiden kehittäjänä ja puolestapuhujana. Jonnaan voit tutustua myös, kun suoritat Reilusti Paras -verkkokoulutuksen. Jonna toimii suurella sydämellä voimistelun parhaaksi.  

Vuoden koreografi: Hymy Larimo-Tullila (Seinäjoen Voimistelijat)  
Vuoden koreografi on Hymy Larimo-Tullila, Seinäjoen Voimistelijoista. Vuoden koreografi on luova tähti Pohjanmaalta. Hänen vakuuttavasta koreografisesta tarinan kerronnastaan olemme saaneet nauttia muun muassa tanssillisen voimistelun kilpailuissa ja uudempana aluevaltauksena myös suurtapahtumien kenttänäytöksissä. Perinteitä arvostaen, mutta jatkuvasti uutta etsien hän luo vaikuttavia ja koskettavia, puhuttelevia koreografioita eri ikäisten voimistelijoiden ryhmille. Hymy toimii vahvasti intohimolla, voimakkaasti tunteella, taidolla ja ilolla.  

Vuoden kiltalainen: Päivi Helin (Euran Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden Kilta) 
Vuoden kiltalaisena palkitaan Länsi-Suomen kiltavastaava, kiltapromoottori 2023 Päivi Helin. Päivi on yhteydessä erittäin aktiivisesti alueensa kiltoihin, hän kannustaa ja innostaa perustamaan myös uusia kiltoja. Loppuvuodesta 2022 perustettiin yksi uusi kilta ja vuonna 2023 on perustettu kolme uutta Kiltaa Länsi-Suomen alueelle. 

Vuoden tähtiseura: Kotkan Kirin Voimistelujaosto  
Vuoden Tähtiseurana palkitaan Kotkan Kirin voimistelujaosto. Kotkan Kirin voimistelujaosto on malliesimerkki kehityshaluisesta, laadukasta toimintaa tekevästä, ajan hermolla elävästä, pienestä, vapaaehtoisvoimin toimivasta lasten ja nuorten Tähtiseurasta. Seuran toiminnassa kuuluu lasten ja nuorten ääni, ja uudet lasten voimistelun linjaukset onkin jo nostettu esille seuran viestinnässä. 

Vuoden nuori urheilija: Marcus Pietarinen, miesten telinevoimistelu (HIFK Gymnastics) 
Marcus Pietarinen sijoittui keväällä historian toisissa nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa kuusiottelufinaalin 18. sijalle ja rengasfinaalin seitsemänneksi. Nuorten SM-kilpailuissa Marcus voimisteli kuusiotteluhopeaa sekä telinemestaruudet hevosella, renkailla ja nojapuilla. Tämän lisäksi Marcus sijoittui hienosti Stuttgartissa järjestetyssä kovatasoisessa DTB-kilpailussa hevosfinaalin ensimmäiselle sijalle, lisäksi hän oli permantofinaalin neljäs ja nojapuufinaalin viides.

kuvatiedot: Teemu Toikka/Suomen Voimisteluliitto

Haku