T-median toteuttamassa tutkimuksessa lajiliitoista Voimisteluliitto nousi sijalle kaksi: Salibandyliitto (3,52), Voimisteluliitto (3,46) ja Palloliitto (3,37). Voimisteluliitto on koko tutkimuksen suurin nousija.
Edellisessä tutkimuksessa vuosi sitten Voimisteluliitto oli sijalla kolme (3,28).
Mainetta arvioitiin tutkimuksessa kahdeksan osatekijän avulla: hallinto, talous, johtaminen, innovatiivisuus, vuorovaikutus, tuotteet & palvelut, työpaikka ja vastuullisuus. Voimisteluliiton hallinnon arvosanan nousun ohella myös liiton tuotteiden ja palveluiden sekä vastuullisuuden osa-alueiden arvosanat nousivat merkittävästi viime vuodesta.
Yksi esimerkki vastuullisuusteoista on tämän vuoden alussa voimaan astunut Lasten voimistelun linjaus. Se vahvistaa lapsen oikeuksien toteutumista voimistelussa.
”Vastuullisuustoimemme on pantu merkille. Seuroille tästä on kilpailuhyötyä. Seuroista on tullut viestiä, että voimistelu kiinnostaa ja varsinkin lasten ryhmät ovat täyttyneet hyvin syksyllä. Voimistelu oli esillä näyttävästi olympialaisissa, mikä on vahvistanut voimistelun fanikulttuuria, moni lapsi aloittaa voimistelun esikuvien innoittamana”, toteaa Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso.
Taustatietoa tutkimuksesta
T-Median urheilujärjestöjen ja -liittojen Luottamus&Maine 2024 -tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten järjestöjen mainetta suuren yleisön keskuudessa. Tutkimuksessa tarkasteltiin kolmea suomalaista urheilun palveluorganisaatiota: Suomen Olympiakomitea ry, Suomen Paralympiakomitea ry sekä Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry. Lajiliitoista tutkimuskierrokselle valittiin viisi eniten vuonna 2024 yleisavustusta saanutta lajiliittoa: Suomen Jääkiekkoliitto, Suomen Palloliitto, Suomen Salibandyliitto, Suomen Urheiluliitto sekä Suomen Voimisteluliitto.
Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin sähköisellä kyselylomakkeella 30.8.-18.9.2024. Tutkimukseen osallistui kaiken kaikkiaan 3 342 suomalaista. Analyysit urheilujärjestöistä perustuvat yli 1 600 annettuun validoituun organisaatioarvioon. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 15–65-vuotiaat suomalaiset valtakunnallisesti (poissulkien Ahvenanmaa). Otos on painotettu väestöä edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan. Koko aineiston tilastollinen virhemarginaali on korkeintaan noin 1.70 prosenttiyksikköä suuntaansa.
Lue lisää T-median sivuilta >>
Kuva: Milla Vahtila