Voimisteluliitto on muokannut organisaatiorakennettaan vastatakseen paremmin jäsenseurojen ja voimistelun yhteisen strategian tarpeisiin. Muutoksilla henkilöstöresursseissa pyritään vahvistamaan kilpailukyky ja toiminnan tehokkuus myös tulevina vuosina.
Liiton jäsenpalveluita on uudistettu strategiatyön yhteydessä. Uusi seurapalvelumalli on rakennettu niin, että siinä huomioidaan paremmin seurojen tarpeita ja vaatimuksia. Jatkossa seurapalvelut jäsenseuroille kohdennetaan seuraavasti.
Seurapalvelut jäsenseuroille:
1. Seurojen ja seuratoimijoiden osaamisen kehittäminen
2. Voimistelupalvelut (harrastevoimistelu ja lajitoiminta)
3. Digitaaliset työkalut ja palvelut
4. Muut asiantuntijapalvelut
5. Hallinto ja jäsenyys
Seurojen ja seuratoiminnan kehittäminen
Voimistelun aluetoiminta jatkuu alueellisten vaikuttajaverkostojen, ja niiden kautta toimivien alueellisten seuraverkostojen kautta. Voimistelutoimintaa, koulutuksia, kilpailuja ja tapahtumia järjestetään edelleen lähellä seuroja, mutta liiton seurapalvelut kohdennetaan jatkossa entistä paremmin palvelemaan erilaisten jäsenseurojen tarpeita.
Seurojen ja seuratoimijoiden osaamisen kehittämisestä vastaa seurakehityspäällikkö Tiina Saulila tiimeineen, johon kuuluu seurakehityksen asiantuntija Tiina Koljander, seurakehittäjä Klara Westerlund, seurakehittäjä Eija Ojala, joka vastaa edelleen myös kiltatoiminnasta, sekä yhteiskuntavaikuttamisen asiantuntija Janina Mäkinen.
Voimistelupalvelut
Voimistelun strategian painopisteenä vuosina 2021–2024 on vetovoimainen lasten voimistelu. Tätä tukemassa on Voimisteluliitossa joukko lasten voimistelun asiantuntijoita, joita johtaa lasten liikunnan päällikkö Liisa Lappalainen. Tiimissä toimivat lasten ja nuorten voimistelun kehittäjä Satu Åkerlund ja voimistelun kehittäjä Nea Vallin, jonka toimenkuvassa on voimistelun monimuotoinen kehittäminen aina tanssista aikuisten liikuntaan ja tanssilliseen voimisteluun. Lisäksi hanketyöntekijöinä Voimisteluliitossa jatkavat projektikoordinaattori Anu Louhivuori (Ikiliike) sekä tammikuun ajan Jenni Tuomela projektikoordinaattorina Erityistä voimaa ja Liiku mun kaa -hankkeissa. Projektien jatkajan rekrytointi on kesken.
Lajitoiminnassa naisten telinevoimistelun lajipäällikkönä ja lajiryhmävastaavana toimii Satu Murtonen. Rytmisen voimistelun lajipäällikkö Emma Tast vastaa jatkossa myös huippu-urheilusta. Miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Kasper Holopainen kehittää lajitoiminnan näkökulmasta lasten voimistelutoimintaa. Joukkuevoimistelun uutena lajipäällikkönä on aloittanut Tinja Aistola, jolle kuluu myös lajitoiminnassa seuratoiminnan näkökulman huomioiminen.
TeamGymin lajivastaavana työskentelee Sonia Solismaa (ostopalveluna, 60 % työaika) ja akrobatiavoimistelun lajivastaavana Laura Salo (ostopalveluna, 40 % työaika). Kilpa-aerobicin ja trampoliinivoimistelun lajivastaavien tehtävistä neuvottelut ovat kesken.
Terve voimistelija -asiantuntijana toimii Veera Kainulainen yhteispalkkauksen Kisakallion urheiluopiston kanssa (50% työaika). Tanssillisen voimistelun, joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun leirikoordinaattorina on aloittanut Anne Salminen yhteyspalkkauksena Kisakallion urheiluopiston kanssa (50 % työaika).
Voimisteluliiton työntekijöinä nuorten olympiavalmentajina jatkavat Iida Ritokoski (rytminen voimistelu) ja Antti Palkola (miesten telinevoimistelu). Muut voimistelun nuorten olympiavalmentajat (NOV) julkistetaan tammikuun aikana.
Voimistelu- ja seuratoiminnan johtajana koko toimintaa johtaa Susanna Porola.
Muut asiantuntijapalvelut
Voimisteluliiton muissa asiantuntijapalveluissa uutena lisäyksenä on yhteyspäällikön tehtävistä huolehtiva Jaana Hyrkäs, joka vastaa liiton yritysyhteistyökumppanuuksien hankinnasta. Viestinnän ja markkinoinnin saralla työskentelevät viestintä- ja markkinointipäällikkö Sanna Yli-Patola, viestintäsuunnittelija Pinja Tavasti ja markkinointiviestinnän koordinaattori Matleena Ronkainen.
Kilpailu- ja tapahtumatoiminnasta vastaa projektijohtaja Päivi Tamminen, jonka työn fokus on seuraavat vuodet erityisesti Gymnaestrada Tampere -suurtapahtuman järjestelyissä.
Osaamisen kehittämistä johtaa jatkossakin kehitysjohtaja Heli Pekkala, joka toimii liiton yhteyshenkilönä myös epäasialliseen käytökseen liittyvissä asioissa.
Hallinto ja jäsenyys
Voimisteluliiton toiminnanjohtajana jatkaa Maria Laakso, talouspäällikkönä Sanna Heikkilä ja kirjanpitäjänä Terttu Jokinen. Asiakaspalvelukokonaisuudesta vastaa jatkossa hallintokoordinaattori Veera Karvonen ja digitaalisten työkalujen ja palveluiden kehittämisestä järjestelmä- ja hallintokoordinaattori Inkeri Lohikoski.
Voimisteluliiton jäsenmaksuihin, vuosikokouksiin ja muihin jäsenille tarkoitettuihin hallinnollisiin palveluihin liittyvät toiminnat jatkuvat entisellään.
Voimistelun eteen tehdystä työstä kiittäen
Voimisteluliiton 27.11.2020 aloitetut yhteistoimintaneuvottelut päättyivät perjantaina 11.12.2020. Neuvottelut koskivat yhdeksäätoista toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa työskentelevää henkilöä.
Voimisteluliitto kiittää pitkäaikaisia työntekijöitään Hannele Lyytikkää, Leeni Asola-Myllystä ja Mervi Arsiolaa heidän ammattitaitoisesta ja omistautuneestaan työstään, jota ovat suurella sydämellä tehneet voimistelun eteen. Lyytikkä tunnetaan erityisesti suositusta koulutusviikonlopusta Conventionista, josta hän projektipäällikkönä vastasi. Leeni Asola-Myllynen on tehnyt pitkän ja merkittävän uran terveysliikuntapäällikkönä kehittäen erityisesti voimistelukentän aikuisten liikuntaa. Mervi Arsiola on toiminut Savo-Karjalan ja Pohjois-Suomen aluepäällikkönä, ja ollut erityisesti alueellisesti tärkeä voimisteluvaikuttaja.
Voimisteluliiton yhteistoimintaneuvotteluiden tarkoituksena oli varmistaa tarkoituksenmukainen organisaatio uuden voimistelun strategian toteuttamiseksi. Voimistelun strategian tavoitteille luodut mittarit esitellään ja käsitellään liiton kevätkokouksessa 20.3.2021 Tampereella.
Voimisteluliiton päivittyneet yhteystiedot