Uuden olympiadin myötä muun muassa hypyn säännöt muuttuvat ja arvostelussa korostetaan taiteellisuutta.
Hyppyfinaalissa tai hypyn karsinnassa voimistelijat hyppäävät kaksi hyppyä. Uutta on se, että hyppyjen loppulennot voivat olla samanlaiset, vaikka hyppyjen pitää edelleen olla kahdesta eri hyppyryhmästä. Naisten telinevoimistelussa on viisi eri hyppyryhmää. Hypyn loppupisteet muodostuvat kuten ennenkin eli pisteet ovat kahden hypyn keskiarvo.
Uutta on myös hypyn loppuisteisiin lisättävä bonus 0,2 pistettä. Bonuksen saa, jos hyppyjen loppulennoissa on voltit, joka pyörivät eri suuntiin. Bonuksen saamiseksi vaaditaan myös, ettei hyppyjen alastuloissa ole kaatumista.
Muut muutokset
Nojapuut
Nojapuilla muutaman liikkeen arvo muuttuu. Tällä ei ole suurta käytännön merkitystä, vaikka muutosten myötä sarjoihin voi tulla lisää monipuolisuutta.
Suomalaisten kannalta merkittävämpi muutos on uusi tulkinta nojapuuyhdistelmässä, joka koskee muun muassa Maisa Kuusikkoa. Hän on tähän asti vaihtanut ala-aisalta yläaisalle lentovaiheisella Shaposhnikova-liikkeellä, tehnyt heilahduksessa puolikäännöksen ja siitä jatkanut irrotuksen ala-aisalle. Jatkossa tästä yhdistelmästä ei saa hyvityspisteitä, vaan siitä tulee iso pistevähennys.
Puomi
Puomisarjojen taiteellisuuden arviointi tiukkenee entisestään. Vartalon ja pään asennon virheistä vähennetään aiempaa enemmän, koska voimistelun halutaan olevan tyylikästä, puhdasta ja ryhdikästä.
Permanto
Permannolla on alastulobonus, joka koskee sarjan viimeisen volttipätkän vaikeinta volttia. Bonuksen 0,2 pistettä saa, kun vaikein voltti on arvoltaan vähintään D-osa eikä volttipätkässä ole kaatumista. Aikaisemmin bonuksen saamiseen on riittänyt, että permantosarjassa on kaksi volttipätkää, nyt volttipätkiä pitää olla vähintään kolme.
Taiteellisuuden arviointi tiukkenee samalla tavalla kuin puomilla. Lisäksi permannolla kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota ilmaisuun.
Asiantuntijana jutussa tuomari Jonna Salonen.