Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Tietoa uusista Tanssi Cup -kilpailuista
03.11.2023

Tietoa uusista Tanssi Cup -kilpailuista

Voimistelun ja tanssin Lumo-tapahtumista on päätetty luopua osallistujilta saadun palautteen vuoksi. Tilalle on kehitetty tanssijoille oma kilpailujärjestelmä ja erikseen oma Gym for Life -tapahtuma. Gym for Life -tapahtumista voit lukea lisää tämän linkin kautta. 

Tanssi Cup ikäsarjat (soolot, duot&triot ja ryhmät)

Tanssi Cup -kilpailuissa on ikäsarjat 10-12-vuotiaista alkaen aina aikuisiin saakka. Näissä ikäsarjoissa voi kilpailla niin soolot, duot&triot sekä ryhmät -sarjoissa. Jokaisessa cup-kilpailussa tuomaristo antaa näiden sarjojen teoksille kirjallisen palautteen ja pisteet. Pisteiden perusteella palkitaan sarjoittain kolme eniten pisteitä saaneet tanssijat kulta-, hopea- ja pronssimitalein. Lisäksi on mahdollista saada kunniamainintoja.

Uudenlainen sarja – Koreografiakilpailu

Lisäksi Tanssi Cup -kilpailuissa on koreografiakilpailu, jossa kaikilla osallistujilla on sama teema, josta he luovat oman versionsa. Koreografiakilpailuun voi osallistua minkä tahansa kokoisella kokoonpanolla ja mukana voi olla kaiken ikäisiä, kuitenkin niin, että alle kuusivuotiaat ovat mukana perheliikuntamuotoisesti. Teoksessa voi olla mukana eri-ikäisiä tanssijoita. Sarja toteutetaan aina, jos ilmoittautuneita teoksia on vähintään yksi. Epäselvässä tilanteessa otetaan yhteyttä Tanssi Cup:ista vastaavaan Voimisteluliiton toimihenkilöön ja tilanne käsitellään tanssin kehittämisryhmässä. Koreografiakilpailun teema on kaudella 2023-2024 luonto.

Tuomaristo antaa kaikille tämän sarjan teoksille kirjallisen palautteen ja sijanumeron, jonka mukaan palkitaan kulta-, hopea- ja pronssiteos. Lisäksi tuomaristo voi antaa kunniamainintoja. Koreografiakilpailussa arvioidaan kuinka annettu teema näkyy koreografiassa.

Muita huomioita Tanssi Cup -kilpailuista

Tanssijoilla voi olla vain yksi ikäsarjan ja/tai Stara-sarjan soolo -teos ja/tai yksi duo&trio -teos. Ikäsarjan ryhmäsarjaan, koreografiakilpailuun ja Stara-sarjaan tanssija voi osallistua useampaan eri ryhmään, mutta sama ryhmä ei voi osallistua useammalla teoksella samaan sarjaan. HUOM! Kisanettiin on osallistujan vastuulla ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoa -kohtaan, mikäli tanssijoita on useammassa teoksessa: missä sarjassa ja missä teoksessa nämä samat tanssijat tanssivat.

Tutustu Tanssi Cup -kilpailun sääntöihin ja arviointilomakkeisiin tämän linkin kautta. 

Maksut Tanssi Cup -kilpailuissa

Kilpailumaksut ovat uudistuneet kauden 2023-2024 alussa. Tällä kilpailukaudella tanssijoiden maksu on muuttunut Lumo-tapahtumien aikaisesta ryhmämaksusta Tanssi Cup -kilpailun myötä yksilömaksuksi, joka on 30€/henkilö kaikissa cup-kilpailuissa ja finaalissa. Voit tutustua kilpailumaksuihin lisää tämän linkin kautta. 

HUOM! Kausi 2023-2024 on siirtymäkausi, joka tarkoittaa sitä, että tämän kauden eli 31.8.2024 saakka maksu on 30€/hlö, jolla voi osallistua yhteen tai useampaan sarjaan. 1.9.2024 alkaen maksu on henkilö ja teoskohtainen.

Lisenssi 

TANSSIJAT
Tanssi Cup -kilpailuihin tulee hankkia harrastelisenssi: TANSSI (Esittävä voimistelu ja tanssi). Mikäli kilpailijalla on jo jokin korkeampi lisenssi, esim. tanssillisen voimistelun kilpa B-lisenssi, ei TANSSI harrastelisenssi maksa enää mitään, mutta se tulee hankkia itselleen. Voit lukea lisensseistä lisää tämän linkin kautta. Mikäli sinulle tulee kysymyksiä liittyen lisensseihin, voit olla yhteydessä Katja Sokeroon.

Tanssi Cup -kilpailujen perheliikuntakoreografioissa (esim. koreografiakilpailuun osallistuvilla) riittää, että vanhemmalla on voimassa oleva lisenssi ja vakuutus, jos lapsi on syntynyt 2017 tai myöhemmin. Lapsella on kuitenkin oltava voimassa oleva vakuutus.

VALMENTAJAT JA TUOMARIT
Valmentaja- ja tuomarilisenssi tulee ostaa kun:

  • Henkilö tuomaroi Voimisteluliiton alaisissa kilpailuissa (pl. Stara ja Gym for Life).
  • Henkilö valmentaa Voimisteluliiton virallisiin kilpailuihin, tapahtumiin tai leireihin (pl. koulutukset, Stara ja Gym for Life) osallistuvia urheilijoita tai joukkueita. (Voimassa 1.1.2024 alkaen).

Jokainen tuomari ja valmentaja tarvitsee oman lisenssin (11 €). Seura voi ostaa valmentaja- ja tuomarilisenssit ns. nippulisenssinä eli yhteen lajiin kaikki kerralla. Ohjeet lisenssin ostoon täältä. Tuomari- ja valmentajalisenssit ovat seurakohtaisia, joten jokaiseen seuraan on ostettava oma lisenssi. Lisenssit kiinnittyvät henkilötunnukseen, joten seuraostoja tehdessä on huomioitava, että henkilöt ovat lisänneet henkilötunnuksen käyttäjätililleen Hoikassa. 

Valmentajien ja tuomareiden, jotka osallistujat vain Stara- ja/tai Gym for Life-tapahtumiin, ei tarvitse ostaa valmentaja- eikä tuomarilisenssiä. 

Kisanetissä tarkistetaan 1.1. alkaen myös valmentajien ja tuomarien lisenssit eli ilman lisenssiä, ei voi henkilöä ilmoittaa kilpailuun. Lue lisää tämän linkin kautta. 

Lue lisää valmentaja ja tuomarilisenssistä tämän linkin kautta. 

Cup-pisteet

Cup-kaudella on mahdollista kerätä Cup-pisteitä ikäsarjoissa (ryhmä-, duo&trio- ja soolosarjoissa) eri Cup-osakilpailusta. Mikäli ikäsarjoissa halutaan kerätä Cup pisteitä, teoksen kokoonpanon on säilyttävä ryhmissä vähintään 50% samana teoksen nimettyjen tanssijoiden osalta ja 100% soolo ja duo&trio -sarjoissa kuluvan Cup-osakilpailukauden ajan. Koreografia voi vaihtua tai muuttua Cup osakilpailukauden aikana. Koreografiakilpailu ja Stara-sarjat eivät kerrytä Cup-pisteitä.

Cup pisteisiin lasketaan kolmet korkeimmat pisteet/teos Cup-osakilpailuista, joita on yhteensä neljä. Finaali järjestetään Tanssi Cup 4 -osakilpailun yhteydessä. Tanssi Cup 4 ja Finaali -kilpailussa: Kilpailun päätyttyä järjestetään ensin Tanssi Cup 4 -osakilpailun palkintojenjako ja sitten Finaalin palkintojenjako, jossa palkitaan koko Cup -kauden kolme eniten pisteitä saanutta teosta pokaaleilla ikäsarjoittain.

Pisteitä kertyy seuraavanlaisesti:
1. sijoittunut: 15 pistettä
2. sijoittunut: 13 pistettä
3. sijoittunut: 11 pistettä
4. sijoittunut: 9 pistettä
5. sijoittunut: 8 pistettä
6. sijoittunut: 7 pistettä
7. sijoittunut: 6 pistettä
8. sijoittunut: 5 pistettä
9. sijoittunut: 4 pistettä
10. ja sitä suuremmille sijoille sijoittuneet: 3 pistettä

Tuomarivelvoite

Tanssi Cup -kilpailuissa on tuomarivelvoite. Tuomarivelvoite koskee ikäsarjoihin ja/tai koreografiakilpailuun ilmoitettuja teoksia. Tuomarivelvoitteeseen lasketaan kaikki saman seuran ilmoittamat teokset. Tuomareiden ilmoittautuminen kilpailuun tehdään Kisanetin kautta ilmoittautumisohjeiden mukaan määräaikaan mennessä tuomarivelvoitteen mukaisesti. Tanssin kilpailuissa on käytössä tuomarisakko 250€/seurasta puuttuva tuomari. Ikäsarjojen (soolo, duo&trio, ryhmä) ja koreografiakilpailun tuomariksi voi ilmoittautua Voimisteluliiton tanssin tuomarikoulutuksen käyneet.

Tuomarivelvoite siirtymäkaudella 2023-2024:

Samasta seurasta ilmoitettujen teosten määrä Tuomarivelvoitteen mukainen tuomarimäärä
1 teos ilmoitettu seurasta Ei velvoita ilmoittamaan tuomaria, mutta seura saa halutessaan ilmoittaa tuomarin.
2 tai useampi teos samasta seurasta Seuran tulee ilmoittaa vähintään 1 tuomari kyseiseen kilpailuun. Mikäli tuomaria ei ilmoiteta, kilpailun järjestävä seura lähettää 250€ tuomarisakon osallistuvaan seuraan.

 

Tuomarivelvoitteeksi on suunniteltu siirtymäkauden jälkeen eli 1.9.2024 alkaen:

Samasta seurasta ilmoitettujen teosten määrä Tuomarivelvoitteen mukainen tuomarimäärä
1 teos ilmoitettu seurasta  Ei velvoita ilmoittamaan tuomaria, mutta seura saa halutessaan ilmoittaa tuomarin.
2-3 ilmoitettua teosta samasta seurasta Vähintään 1 tuomari ilmoitettava
4-6 ilmoitettua teosta samasta seurasta Vähintään 2 tuomaria ilmoitettava
7 tai useampi teos samasta seurasta  Vähintään 3 tuomaria ilmoitettava

Mikäli seura ei noudata tuomarivelvoitetta, kilpailun järjestävä seura lähettää 250€ tuomarisakon tähän kyseiseen osallistuvaan seuraan.

Tuomarivelvoitetta ei ole Stara-tapahtumissa, mutta suositeltavaa on, että mikäli ilmoittautuu Stara-sarjaan/-sarjoihin, ilmoittaa myös vähintään yhden tuomarin eli Arvin Stara-sarjaan. Stara-sarjaan voi ilmoittautua Arviksi Voimisteluliiton Arvi-koulutuksen käynee.

Lue lisää tuomarisakoista tämän linkin kautta.

Tanssin Stara

Tanssi Cup -kilapilun yhteydessä järjestetään myös mahdollisuuksien mukaan aina Tanssin Stara-sarjat eli Stara-tapahtuma. Stara-tapahtumat ovat tarkoitettu kaikille vähintään 6-vuotta täyttäneille harrastajille. Yläikärajaa ei enää ole. Stara-tapahtumissa pääsee loistamaan lavalla näyttäen opittuja taitoja. Jokainen Staraan osallistunut saa esiintymisestään kannustavaa palautetta ja Stara-mitalin.

Stara-tapahtumissa on tanssijoille oma tanssin sarja. Voit lukea lisää Stara-tapahtumista tämän linkin kautta.  Olethan jo kuullut, että tanssin Stara-sarjoissa voi käyttää valmiita koreografioita? Lue valmiista tanssin Stara-koreografioista tämän linkin kautta. 

Kisanet

Ensimmäinen Tanssi Cup -kilpailu järjestetään sunnuntaina 10.12.2023 Mäntsälässä. Lue kaikki kilpailuajankohdat ja ilmoittaudu mukaan Kisanet.fi -osoitteessa.

 

Lisätietoa Tanssin Cup -kilpailusta:
Nea Vallin
etunimi.sukunimi@voimistelu.fi

 

Uutista on muokattu 13.1. 
– Maksut ovat 30€/henkilö myös finaalissa (aikaisemmin 40€ finaalissa)
– 1.1. alkaen Kisanetissä tarkistetaan myös valmentajien ja tuomarien lisenssit (tähän uutiseen nostettu myös uutinen lisenssien tarkistuksesta ja syistä)

Haku