Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Valmentajien lisenssit tarkastetaan Kisanetissä 1.1.2024 alkaen
18.12.2023

Valmentajien lisenssit tarkastetaan Kisanetissä 1.1.2024 alkaen

Kaikilla Voimisteluliiton virallisiin kilpailuihin, tapahtumiin tai leireille osallistuvien urheilijoiden tai joukkueiden valmentajilla tulee jatkossa olla valmentajalisenssi. Lisenssi tullaan tarkistamaan kilpailuilmoittautumisen yhteydessä Kisanetissä 1.1.2024 alkaen.

Milloin valmentajalisenssi tulee ostaa?

Valmentajalisenssi tulee ostaa, kun henkilö valmentaa Voimisteluliiton virallisiin kilpailuihin, tapahtumiin tai leireille (pl. koulutukset, Stara ja Gym for Life) osallistuvia urheilijoita tai joukkueita. Valmentajien, jotka osallistuvat urheilijoidensa kanssa vain Stara- ja/tai Gym for Life -tapahtumiin, ei tarvitse ostaa valmentajalisenssiä.

Valmentajalisenssi on henkilökohtainen, eli jokaisella valmentajalla tulee olla oma lisenssi. Valmentajalisenssi on myös seurakohtainen, eli sillä voi osallistua kilpailuihin/tapahtumiin/leireille vain yhden seuran edustajana. Jos valmentaja valmentaa useammassa seurassa, tulee jokaiseen seuraan hankkia oma lisenssi.

Seura voi ostaa valmentajalisenssit ns. nippulisenssinä eli yhteen lajiin kaikki kerralla. 

Lisätietoja valmentajalisenssistä löydät Voimisteluliiton nettisivuilta.

Ohjeet lisenssin ostoon löydät Voimisteluliiton materiaalipankista.

Valmentajien kilpailuilmoittautuminen Kisanetissä

Kaikilla valmentajilla tulee olla voimassa oleva valmentajalisenssi ja lisenssi tullaan tarkistamaan kilpailuilmoittautumisen yhteydessä Kisanetissä 1.1.2024 alkaen.

Lisäksi valmentajien kilpailuilmoittautumisen näkymä Kisanetissä tulee yhtenäistymään kaikkien lajien osalta. 

Jatkossa Kisanetissä tullaan ilmoittamaan urheilijan tai joukkueen valmentaja/muut valmentajat (koko valmennustiimi) sekä erikseen kilpailuissa mukana oleva valmentaja/valmentajat.

Valmentajailmoittautuminen Kisanetissä.

Miksi valmentajalisenssi vaaditaan jatkossa kaikilta valmentajilta?

Valmentajat toimivat keskeisenä osana voimistelulajien kilpailutoimintaa. Kaikki voimistelutoiminnassa mukana olevat henkilöt sitoutuvat noudattamaan voimistelun yhteisiä eettisiä ohjeistuksia ja Voimisteluliiton vastuullisuusohjelmaa. Voimisteluliiton tavoitteena on vaalia puhdasta urheilua sekä taata kaikille jäsenilleen oikeus reiluun ja tasavertaiseen urheiluun ja kilpailuun.

Valmentajalisenssin haltijana sitoudut noudattamaan Voimisteluliiton yleisiä kilpailu- ja kurinpitosääntöjä, Voimistelun eettisiä periaatteita, antidopingohjelmaa ja kilpailumanipulaation torjuntaohjelmaa sekä Suomen Antidopingsäännöstöä.

Haku