Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » TeamGymin Suomen mestaruuksista voimistellaan lauantaina 6.11.Tampereella
02.11.2021

TeamGymin Suomen mestaruuksista voimistellaan lauantaina 6.11.Tampereella

TeamGymin Suomen mestaruuskilpailut järjestetään tulevana viikonloppuna 6. marraskuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Aikuisten Suomen mestaruuksia tavoittelevat naisten sarjassa viime vuoden voittajajoukkue Elecstreme (Espoon Telinetaiturit) sekä Helsinki Unified (Fliku-82, Helsingfors Gymnastikklubb HGK). Sekajoukkueiden mestaruutta taas tavoittelee Tampereen Voimistelijoiden TV Mix.

Nuorten SM-kilpailuihin osallistuu yhteensä kuusi joukkuetta. Tyttöjen sarjassa kilpailevat Aurum SM (HIFK Gymnastics), Effects (Espoon Telinetaiturit), Fierce (Tampereen Voimistelijat), Twister (Oulun Pyrintö voimistelujaosto) sekä Zadoria (Taipumattomat). Nuorten sekajoukkueiden sarjaan osallistuu JuniorMix (Joensuun Kataja voimistelujaosto).

TeamGymin lajipäällikkö Sonia Solismaa kertoo, että osallistuneiden joukkueiden määrä on tavallista pienempi. Alun perin SM-kilpailut oli suunniteltu järjestettäväksi keväällä, mutta koronarajoitukset siirsivät kisan syksyyn. Lajipäällikkö Solismaa suhtautuu tuleviin kisoihin kuitenkin odottavasti ja positiivisin mielin.

– Mahtavaa, että pystymme järjestämään keväältä siirtyneet SM-kilpailut nyt syksyllä. Vaikka osallistujia onkin tavallista vähemmän, osallistujamäärä on silti hyvä. Esimerkiksi nuorten tyttöjen SM-sarjaan osallistuu peräti kuusi joukkuetta ympäri Suomea, Solismaa kertoo.

Solismaa uskoo, että viikonlopun SM-kisoista on tulossa tasaväkinen mutta tiukka, vaikka toisaalta pitkä kilpailutauko voi näkyä myös suorituksissa. Joukkueille SM-kisat tarjoavat tärkeän mahdollisuuden saada lisää kisakokemusta alleen.

SM-kilpailujen lisäksi Tampereella voimistellaan tulevana viikonloppuna myös TeamGymin luokkakilpailut. Lauantaina 6.11. käydään SM-sarjojen lisäksi 3. ja 4. luokkien kilpailut. Sunnuntaina 7.11. käydään vielä 1., 2. ja kilpaharrasteluokkien kilpailut.

TeamGymin SM-kilpailujen aikataulu

la 6.11. klo 16:00 Nuorten SM-kilpailu
la 6.11. klo 19:15 Aikuisten SM-kilpailu

Lisätietoja ja tarkemmat aikataulut löydät kilpailujen tapahtumasivulta.

Haku