Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomen ryhmä etenee finaaliin kilpa-aerobicin EM-kilpailuissa
18.11.2023

Suomen ryhmä etenee finaaliin kilpa-aerobicin EM-kilpailuissa

Kilpa-aerobicin EM-kilpailuiden toinen karsintapäivä on voimisteltu päätökseen Turkin Antalayassa. Tänään karsintakilpailuissa Suomea edustivat kaksi joukkuetta, ryhmä sekä aerodance-kokoonpano. Finaaliin tiensä selvitti ryhmä.

Ryhmäsarjassa kilpailivat tänään Nea Hukkanen, Nea Kivelä, Adeelia Koponen, Hilda Laaksonen sekä Nanne Teinikivi (Turun Urheiluliitto). Ryhmä ylsi upeasti finaaliin, sijoittuen karsinnoissa toiselle sijalle, pistein 19,217.

”Päivän suoritus oli perus varma. Olemme erittäin tyytyväisiä finaalipaikkaan ja pisteisiin. Huomenna lähdetään parantamaan suoritusta hyvällä fiiliksellä”, ryhmä kommentoi iloisena finaalipaikkaansa.

Joukkuesarjan karsinnoissa Suomea edusti kaksi joukkuetta. Anni Pulkki, Anniina Nääppä ja Lumi Vahteristo (Tampereen Sisu) voimistelivat tänään sijalle 10, pistein 18,658.

”Olemme todella tyytyväisiä päivän suoritukseen. Saimme tehtyä tänään ehjän ja kauden parhaan suorituksen. Finaalipaikka jäi pienestä kiinni, mikä harmittaa, mutta lavalla otimme kaiken irti ja nautimme tekemisestä”, joukkue pohtii tyytyväisenä.

Joukkue Adeelia Koponen, Nanne Teinikivi ja Hilda Laaksonen (Turun Urheiluliitto) ylsivät 11. sijalle, pistein 18,605. Kumpikaan joukkueista ei karsiutunut sunnuntain finaaliin.

”Joukkueen suoritus oli vahva ja yksi kauden parhaista, mutta valitettavasti yksi vaikeusliike jäi saamatta, josta finaalipaikka jäi kiinni”, Turun joukkue kommentoi suoritustaan.

Aerodance-sarjassa Suomea edustavat Olivia Huiko, Jessica Lahtonen, Mea Lauroma, Kia Österholm, Nea Kivelä, Adeelia Koponen, Hilda Laaksonen ja Nanne Teinikivi (Vantaan Voimisteluseura ja Turun Urheiluliitto). Kokoonpano oli lokakuun maailmancupissa finaalin kolmas, ja näihinkin kilpailuihin lähdettiin hakemaan finaalipaikkaa. Suomea EM-kisoissa edustaa seuraedustusryhmä, sillä aerodance Suomessa kuuluu kansallisen tason toimintaan.

”Saimme tehtyä vahvan ja ilmeikkään suorituksen, johon voimme olla tyytyväisiä. Sijoitus oli kuitenkin valtava pettymys. Normaalisti finaaliin pääsee kahdeksan parasta, nyt vain kuusi. Finaalipaikka jäi vain 0.05 pisteen päähän”, kokoonpano harmittelee sijoitustaan.

Sunnuntain finaalissa Suomea edustaa ryhmä Nea Hukkanen, Nea Kivelä, Adeelia Koponen, Hilda Laaksonen ja Nanne Teinikivi. Ryhmien finaalit käydään Suomen aikaan kello 16:35-17:05.

Finaalia voi seurata maksullisen livestreamin kautta.
Livetulokset päivittyvät smartScoring-palveluun.
Lisätietoja kilpailusta ja kaikki tulokset löydät kilpailun järjestäjän verkkosivuilta.