
Kannelmäen Voimistelijat järjesti maanantaina 20.1. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen messupäivän senioreille. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa ja tapahtumapaikkana toimi Kanneltalo, seuran toiminta-alueen keskeinen kohtaamispaikka.
Miksi seura halusi järjestää tällaisen tapahtuman?
Kannelmäen Voimistelijat on mukana Helsingin kaupungin hankkeessa, jonka tavoitteena on lisätä kotona asuvien seniori-ikäisten ihmisten liikettä ja aktiivisuutta ja tämä tapahtuma oli osa hanketta. Seurallamme on kova halu yhteisölliseen toimintaan alueellamme ja kaiken ikäisten ihmisten aktiivisuus on meille sydämen asia, kertoo tapahtumatiimiläinen, seuran varapuheenjohtaja Marke Kaukonen.
Mitä tapatuma sisälsi ja mitä tahoja oli mukana yhteistyössä
Tapahtuma koostui tapahtumatorista, jossa seura ja eri yhteistyötahot esittelivät toimintaansa sekä tietoiskuista ja luennoista monipuolisten teemojen ympärillä. Saimme tapahtuman yhteistyökumppaneiksi ilahduttavan monta erilaista tahoa, kertoo tapahtumavastaava Satu Huttunen. Mukana olivat mm. Kaaren apteekki, alueen eläkeläisyhdistykset, Helsingin kaupungin Kaarelan alueliikuttaja, Parkour Akatemia, Kannelmäen Martat, Sydän- ja Nivelyhdistykset sekä alueen yrittäjiä, yhteensä 18 eri toimijaa. Merkittäviä yhteistyökumppaneita olivat kirjasto ja Kanneltalo, jotka mahdollistivat tapahtuman tilat ja markkinoivat tapahtumaa paljon etukäteen.
Miten tapahtuma tavoitti kävijöitä?
Tapahtuman kävijämäärä löi meidät täysin ällikällä, kertovat Kaukonen ja Huttunen. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä tapahtumassa tilaisuuden vetovoimaisuus on aina arvoitus. Yhteistyökumppaneiden aktiivisuus herätti meissä toivoa sanan kiirimisestä laajasti ja varasimme rohkeasti kahvitarjoilun 100 ihmiselle. Heti tapahtuman alkaessa kävi selväksi, että olimme olleet turhan varovaisia arvioissamme. Kaikkiaan päivän aikana arvioitiin tapahtumassa vierailleen n. 600 kävijää, jotka tulivat paikalle pääasiassa lähialueelta, mutta myös ympäri pääkaupunkiseutua.Tapahtuman luennot ja tietoiskut olivat niin suosittuja, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet istumapaikoille. Mm. itsemyötätuntoa sekä nivelterveyttä käsittelevät tietoiskut olivat erittäin suosittuja.
Mitkä asiat johtivat onnistumiseen?
Uskomme, että tilaisuuden nimeäminen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen asialle, esim. liikuntamessujen sijaan, houkutteli paikalle laajasti sekä yhteistyökumppaneita että kävijöitä. Ajankohta, tammikuinen maanantai-iltapäivä, oli täysosuma. Se, että laaja verkosto yhteistyökumppaneita löytyi ja moni niistä osallistui myös ennakkomarkkinointiin omissa verkostoissaan. Omasta seurastamme tapahtumaa oli rakentamassa tapahtumavastaava, seurakoordinaattori sekä joukko vapaaehtoisia, mikä mahdollisti onnistuneen tapahtuman.
Mitä seura sai tapahtumalta?
Tärkein tavoitteemme oli saada seniorit liikkeelle oman hyvinvointinsa eteen ja tässä onnistuttiin äärettömän hyvin, ilakoi seuran tapahtumatiimi. Onnistunut ja positiivinen tapahtuma lisää myös seuran tunnettuutta ja positiivista imagoa omalla toiminta-alueella. Seura sai merkittävästi uusia yhteistyökumppaneita, joista osan kanssa on jo sovittu jatkoyhteistyöstä.
Mitä neuvoja antaisitte vastaaviin tempauksiin muille seuroille?
Kannattaa välillä rohkeasti kokeilla uutta! Järjestelyissä oli työtä, mutta uskomme, että tapahtuman toistuessa työmäärä on murto-osa tämän vuotisesta. Paljon työtä aiheuttivat tilajärjestelyt, joissa haasteena olivat mm. aikataulut, saavutettavuus sekä tilojen koon arviointi uudelle tapahtumalle. Yhteistyökumppaneiden mukaan saanti maksutta taas oli yllättävän helppoa ja monella oli intoa tapahtumatorin lisäksi pitää myös luentoa omista aiheistaan, jolloin saimme tapahtuman sisällöstä todella monipuolisen. Ison tapahtuman järjestäminen maltillisella budjetilla on mahdollista kun kaikki ovat yhdessä samalla tärkeällä asialla!