Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun kevään 2022 kilpailut avoimessa haussa
29.04.2021

Rytmisen voimistelun kevään 2022 kilpailut avoimessa haussa

30.3.2021

Voimisteluliiton rytmisen voimistelun kevään 2022 kilpailut ovat avoimessa haussa 1.4.-30.4.2021 Kisanetissä. Haussa olevat kilpailut löytyvät myös tästä uutisesta.


Kilpailuja hakevien seurojen tulee lukea myös lajien yhteinen uutinen kilpailujen järjestämishausta ja perehtyä uutisen kautta löytyviin lajien yhteisiin ohjeisiin sekä rytmisen voimistelun lajikohtaisiin sääntöihin Kilpailusääntö ja sen liite sekä Tuomariohjesääntö.

Seuroja pyydetään huomioimaan, että haussa ovat myös kevään 2022 kilpailut, joihin seurat voivat toivoa järjestettäväksi tiettyä kilpailutyyppiä ja niiden sarjoja (ikäkausikilpailu, välinekilpailu, duo/trio, yksilöt, joukkueet). Kyseisiä kilpailuja kutsutaan tässä avoimessa haussa ”seurakilpailuiksi”. Haussa tulee mainita kilpailun nimi, toivottu kilpailutyyppi ja sarjat sekä toive KV – kilpailusta. sekä  Jatkossa kaikki kilpailut myönnetään samassa aikataulussa eikä niitä tulla myöntämään pitkin vuotta mihin tahansa viikonloppuun. Näitä seurakilpailuja voidaan myöntää myös yksipäiväisiksi.Rytmisen voimistelun kilpailujen jaossa huomioidaan seuraavat kriteerit:

– mahdollista kilpailupäivämäärää hakenut seura 

– järjestysvuorossa muita edellä oleva seura 

– kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde kyseiselle kilpailulle (erityisesti arvokilpailukarsinnat, SM- kilpailut ja joukkuekilpailut)

– Voimisteluliiton ja lajin kehittämisryhmän arvio (mm. laatu, jolla seura on aiemmin järjestänyt kilpailuja ja hoitanut kilpailun järjestäjän velvoitteet, kuten kisajärjestäjän palautteiden täyttämisen, järjestettyjen kilpailujen taso, esim. onko seura järjestänyt aiemmin tai järjestää myös SM – kilpailuja, muiden kilpailujen järjestämishistoria, mahdollisuuksien mukaan seuran ilmoittama prioriteettijärjestys useampaa kilpailua haettaessa)

– viimeiseen hakupäivään mennessä tulleet hakemukset

– Voimisteluliiton lajien yhteiset kriteerit

 

 

Hakemuksissa Kisanetiin tulee kuvailla kilpailupaikan soveltuvuus kyseiseen kilpailuun (katon korkeus, harjoitustilojen koko yms.) ja nimetä seuran yhteyshenkilö sekä tuomarivastaava. Tuomarivastaavalla tulee olla kilpailun järjestämisen kannalta olennainen sääntötuntemus (esim. tietää, mitä lomakkeita missäkin luokassa/sarjassa tarvitaan arvostelussa). Tuomarivastaava huolehtii tuomaritoimintaan liittyvistä etukäteisjärjestelyistä ja järjestelyistä kilpailun aikana ylituomarin apuna.

 

Mikäli seura hakee järjestettäväkseen useampaa kilpailua, tulee hakemuksissa priorisoida, mitä kilpailua haetaan ensisijaisesti, mitä toissijaisesti jne. Lajien yhteisen ohjeistuksen mukaisesti, seuroja pyydetään huolellisesti arvioimaan, mitä kilpailuja ne voivat järjestää. Ei ole tarkoituksenmukaista hakea kaikkia kilpailuja, vaan niitä, mitä on oikeasti paikkakunnalla mahdollista ko. ajankohtana ja riittävissä olosuhteissa järjestää.

 

Staratapahtumat haetaan aina erikseen Staratapahtuman ohjeen mukaisesti. 

 

 

Lisäksi samassa aikataulussa avoimessa haussa Kisanetissä on Special Olympics rytmisen voimistelun kilpailu ajankohdalle 13.11.2021 TAI 4.12.2021. Kilpailusarjoina yksilö levelit 1-4. Kilpailun järjestämisestä kiinnostuneet seurat voivat tehdä haun Kisanetissä haluamalleen viikonlopulle. Hakuaika 1.4.-30.4.2021.

 

 

 

Rytmisen voimistelun kilpailukalenteri kevät 2022


Muutokset kilpailusarjoissa ovat mahdollisia myöhemmin, esimerkiksi luokkakilpailujen luokkia voidaan tarvittaessa lajin kehittämisryhmän päätöksellä jakaa toisin luokkakilpailujen kesken.


Kevään 2022 osalta huomioitavaa on, että Tokion olympialaisten jälkeen rytmisen voimistelun säännöt vaihtuvat ja kaikki tuomarit uusivat tuomarikortin. Voimisteluliitto kouluttaa tuomareita tammi-, helmi-  ja maaliskuussa kansainvälisten tuomarikoulutusten jälkeen. Kilpailukausi alkaa PM – karsintaa lukuun ottamatta normaalia hieman myöhemmin, jotta kaikilla toimijoilla (tuomarit, valmentajat, voimistelijat) on aikaa kouluttautua ja omaksua sääntömuutoksia.5. – 6.2. Pohjoismaiden mestaruuskilpailun karsinta ja Ikäkausikilpailu: naisten ja nuorten joukkueet sekä duot/triot, yksilöiden nuorten A ja B sarjat sekä naisten A ja B sarjat. Mahdollinen vaihtoehtoinen viikonloppu 29.-30.1.2022. Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestetään 4.-6.3.2022 Upsalassa, Ruotsissa.

 

Vko 7/8/9    RV seurakilpailu 1 (yhdelle viikonlopulle)

 

12.-13.3.     RV seurakilpailu 2

 

26.-27.3.     Luokkakilpailut 1: Yksilöt 3, 6, duot/triot ja Stara                 

2.-3.4.         Luokkakilpailut 2: Yksilöt 2, 5, kaikki joukkueiden luokat

9.-10.4.       Välinekilpailut 1: Kaikki välinekilpailun sarjat ja duot/trio – kilpailu sekä Stara

 

16.-17.4.     RV seurakilpailu 3

 

23. – 24.4.   Luokkakilpailut 3: Yksilöt 1, 4, JM, M (JM – A luokka on alustavasti samalla nuorten yksilöiden EM – karsinta 1)

 

7.-8.5.         SM – karsinta, nuorten ja naisten yksilöt (kilpailu on alustavasti samalla nuorten yksilöiden EM – karsinta 2) 

 

14.-15.5.     RV seurakilpailu 4

 

20.-22.5.     Rytmisen voimistelun ja joukkuevoimistelun yhteinen SM – kilpailu (RV sarjoina nuorten ja naisten yksilöt)

 

28.-29.5.     RV seurakilpailu 5

 

Lisäksi Gymnaestradan 2022 yhteydessä järjestettävillä Voimistelupäivillä 9.-12.6. kilpaillaan rytmisessä seuraavissa sarjoissa: Lasten yksilöiden (8v.-12v.) Ikäkausikilpailu, Välinekilpailun kaikki sarjat ja duot/triot.

 

 

Syksyn 2022 kilpailut tulevat avoimeen hakuun syyskuussa 2021.


Lue lisää:

rytmisen voimistelun kilpaliujärjestelmä

tuomarijärjestelmä

 

 

Voimistelu liikuttaa. Myös seuraavat 125 vuotta.

 

Jo yli 125 vuoden ajan voimistelu on tarjonnut erilaisia polkuja liikunnallisesta elämäntavasta huippu-urheiluun. Voimistelun 125-vuotisjuhlavuosi on jokaisen voimistelijan juhla, joka huipentuu kesäkuussa 2022 Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan. Varmista, että sinunkin seurasi on mukana juhlavuoden huipennuksessa. Onhan seurastanne ilmoitettu jo Gymppi-yhteyshenkilö?

Nyt on aika juhlia. Osallistu juhlavuoteen jakamalla sosiaalisessa mediassa oma voimisteluliikkeesi, temppusi tai tervehdyksesi #onnittelutemppu #voimistelu125

Suomalaisen voimistelun 125-vuotista liittotaivalta juhlitaan yhdessä Suomen Voimisteluliiton, Finlands Svenska Gymnastikförbond FSG:n ja Suomen Työväen Urheiluliiton TUL:n kanssa.

 

 

Kuva: Milla Vahtila

Haku