Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Ryhmäcoaching-prosessi tueksi Suomeen muuttaneille valmentajille ja heidän esihenkilöilleen
16.04.2024

Ryhmäcoaching-prosessi tueksi Suomeen muuttaneille valmentajille ja heidän esihenkilöilleen

Voimisteluliitossa on tänä keväänä käynnistynyt kehitysprosessi, jonka tavoitteena on tukea Suomeen muuttaneiden valmentajien integroitumista valmennuskulttuuriimme ryhmäcoachingin avulla. Tavoitteena on luoda prosessi, jota voimme jatkossa hyödyntää ja räätälöidä vastaamaan erilaisiin tarpeisiin eri kohderyhmille. 

Ryhmän koko on maksimissaan kymmenen henkilöä, joista puolet ovat valmentajia ja puolet esihenkilöitä. Perustamme mahdollisesti kaksi rinnakkaista ryhmää, jolloin voimme mahdollistaa osallistumisen useammalle parille. Työskentelykielinä toimivat englanti ja suomi.

Prosessi sisältää alkuhaastattelut, etänä toteutettavan yhteisen starttitapaamisen (kesäkuu), syksyllä toteutettavat neljä yhteistä tapaamiskertaa (elo-marraskuu) ja loppukeskustelun (joulukuu). Neljä lähitapaamista toteutetaan osallistujien kotipaikkakunnista riippuen Turussa, Tampereella tai Helsingissä. Coachina hankkeessa toimii lajin ulkopuolelta tuleva ammattilainen.

Ilmoittautuminen prosessiin alkaa 25.4. E-Taikan kautta. 

Ryhmäcoaching on osa Voimisteluliiton hanketta, jossa tavoitteena on vaikuttaa valmentajien ja muiden seuratoimijoiden arjen työhön ja sitä kautta urheilijoiden kokonaishyvinvointiin. Tavoitteena on, että valmennuskulttuuri muuttuu positiivisemmaksi ja sitä kautta urheilijoiden ja liikkujien hyvinvointia kokonaisvaltaisesti tukevaksi ja että kaikki valmennustoiminta pohjautuu Voimisteluliiton Lasten voimistelun linjauksiin sekä Voimistelun eettisiin periaatteisiin. Erityistä huomiota kiinnitetään siihen, että valmennus on psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia tukevaa; menestystä tuovat vain hyvinvoivat urheilijat. Positiivisessa valmennuskulttuurissa jokainen voi pyrkiä omiin tavoitteisiinsa turvallisessa toimintaympäristössä ja saada voimistelusta elinikäisen harrastuksen.

Lisätietoa hankkeesta ja coaching-prosessista: 
Metti Pelkonen
metti.pelkonen@voimistelu.fi 

 

Haku