Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Laatua lapsuusvaiheeseen -tutortoiminnan haku vuodelle 2024 on nyt auki!
28.09.2023

Laatua lapsuusvaiheeseen -tutortoiminnan haku vuodelle 2024 on nyt auki!

Lasten voimisteluvalmentaja yhdessä lasten kanssa kilpailuissa

Haemme nyt seuroja mukaan vuoden 2024 Laatua lapsuusvaiheeseen -tutortoimintaan! Toiminnan tavoitteena on tukea seurojen lapsuusvaiheen (alle 12 v.) ohjaajien ja valmentajien oppimista omassa seurassa osana arjen ohjaus- ja valmennustyötä. Huom! hakuaikaa jatkettu 15.11. asti!

Mukaan lähtevä seura saa:

 • vuoden mittaisen seuran ohjaajien ja valmentajien oppimisprosessin ja seuran kehittämisprosessin
 • neljä tapaamiskertaa osaavan ja ammattitaitoisen tutorin kanssa
 • tukea laadukkaan lasten voimistelun toteuttamiseen seurassa
 • konkreettisen toimenpiteen seuran vastuullisuusohjelmaan
 • mahdollisuuden suunnata prosessin sisältöä ja tavoitteita seuran tarpeiden ja aikataulun mukaisesti

Seura sitoutuu:

 • nimeämään ja osallistamaan hakulomakkeessa mainitut toimijat mukaan prosessiin ja vastuuttamaan heidät prosessin etenemisestä
 • vastaamaan tutorin ja Voimisteluliiton viesteihin 1 viikon sisällä yhteydenotosta
 • seuran sisäisen viestinnän hoitamiseen prosessissa
 • hankkimaan tarvittavat tilat, välineet yms. tapaamisiin
 • maksamaan omavastuuosuuden laskutuksen mukaisesti

On ollut oikein onnistunut ja tullut tarpeeseen, sillä seurassa on uusia ohjaajia ja korona-aikana kukaan ei päässyt tapaamaan ketään. Nämä uudet ohjaajat ovat osallistuneet ja kertoneet / kyselleet rohkeasti tapaamisissa omista kokemuksista. Mahtavaa tutortapaamisissa on ollut myös se, että meidän vanhat konkaritkin ovat tulleet mukaan. Vanhojen konkareiden ja uusien tapaamiset ovat luoneet yhteisöllisyyttä ja tieto on kaikilla lisääntynyt. Vielä on yksi tapaaminen jäljellä

Toiminta maksaa seuralla 100-300€/vuosi (seuran omavastuuosuus) riippuen seuran koosta: 
– alle 200 jäsenen seurat omavastuu 100€
– 200-499 jäsenen seurat omavastuu 200€ 
– 500- jäsenen seurat omavastuu 300€ 

Muut toiminnan kulut katetaan Suomen Naisten Liikuntakasvatussäätiön tuella sekä Voimisteluliiton resurssoinnilla toimintaan. Omavastuuosuuden lisäksi seuran vastuulla on järjestää tapaamisiin tila, jonka mahdollisista kuluista seura vastaa itse.   

Seura voi hakea mukaan joko yksin tai yhdessä toisen seuran kanssa.  Prosessiin otetaan mukaan 10-20 seuraa / vuosi. Vuoden 2024 prosessiin haku on auki 15.11. asti (hakuaikaa jatkettu), valinta seuroista tehdään 30.11. mennessä.

Tutor-toiminta ei korvaa liiton peruskoulutuksia vaan on lisäväylä osaamisen kehittämiseen. 

Mukaan valittaville seuroille järjestetään toiminnan esittely- ja suunnittelutilaisuus, johon osallistuminen on pakollista seuran kaikille vastuuhenkilöille (vähintään 2 henkilöä). Tilaisuudessa käydään läpi toiminnan periaatteita ja tavoitteita, keskustellaan erilaisista sisältö- ja toteutusmahdollisuuksista prosessiin ja kuullaan esimerkkejä aiempien vuosien onnistuneista toteutuksista sekä tavataan seuralle nimetty tutor. Tilaisuuksia järjestetään kaksi, joista ensimmäinen on ensisijainen ja suositeltava ja toinen varatilaisuus niille, joille ensimmäinen tilaisuus ei sovi. Tilaisuudet järjestetään etäyhteydellä.

 • 7.12. klo 17.30-19.00 ensisijainen tilaisuus
 • 13.12. klo 17.30-19.00; varatilaisuus

Linkki hakulomakkeeseen (linkki aukeaa uuteen ikkunaan) 

Nyt on upea mahdollisuus päästä mukaan prosessiin, joka kehittää valmentajien ja ohjaajien osaamista ja tapahtuu suoraan seuran omassa toimintaympäristössä! 

Lisätiedot: seurakehittäjä Sini Mattila (etunimi.sukunimi@voimistelu.fi)

Esimerkki, miten tutorprosessi etenee seurassa:

”Aloitimme ensimmäisen tapaamisen sillä, että tapasin apuvalmentajat ja vastuuvalmentajat erikseen, ja juttelimme heidän rooleistaan. Keskustelimme myös paljon toiveista, mitä vastuuvalmentajat toivoisivat apuvalmentajilta ja mitä apuvalmentajat vastuuvalmentajilta. Välitin terveisiä keskustelua herättäneistä teemoista ja toiveista eteenpäin ja tein yhteenvedon myös seuran yhteyshenkilölle.

Toisella tapaamisella kävimme seuraamassa seuran ohjaajan tuntia ja teimme apuohjaajien kanssa vertaisarviointia hyödyntäen liitolta löytyviä kaavakkeita.

Kolmannella tapaamisella kävimme läpi apuvalmentajien toiveesta ”ongelmatilanteita” (miten saada ujo lapsi mukaan toimintaan, mitä tehdä jos kuulet/näet jonkun kiusaavan jne) sekä teimme MLL:n verkkokurssin, joka liittyi aiheeseen.

Eilen kävimme yhdessä läpi teoriaa tunnin suunnittelusta, leikin suunnittelusta ja vetämisestä sekä teimme konkreettisia tuntisuunnitelmia ja kehittelimme leikkejä.”

 

 

Haku