Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Helsingin olympiavalmennuskeskuksen toiminta alkaa – Urhea-halliin huippuvoimistelun olosuhteet
11.06.2021

Helsingin olympiavalmennuskeskuksen toiminta alkaa – Urhea-halliin huippuvoimistelun olosuhteet

Helsingin olympiavalmennuskeskuksen toiminta on käynnistymässä. Keskuksen myötä urheilijoiden ja valmentajien arjen tuki vahvistuu ja mahdollisuudet huippusuorituksiin niin urheilussa kuin kaksoisurapolulla paranevat. Kesällä avautuva Helsingin olympiavalmennuskeskus tulee olemaan osa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean toimintaa.

Urheiluakatemia on alueellinen verkosto, joka sitoo yhteen urheilijoita yläkouluikäisistä huippuvaiheen urheilijoihin, valmentajia ja asiantuntijoita, seuroja ja lajiliittoja sekä oppilaitoksia. Urheiluakatemia mahdollistaa urheilijan kaksoisuran eli valmentautumisen ja opiskelu- tai työuran yhdistämisen tai ammattilaisuuden urheilussa. Suomalainen kaksoisuramalli alkaa yläkouluvaiheesta ja jatkuu aina huippu-urheilu-uran päättymisen jälkeiseen urasiirtymään. Akatemiatoiminnassa pääkaupunkiseudulla on satoja voimistelijoita useista eri voimistelulajeista.

Helsingin olympiavalmennuskeskus tekee yhteistyötä Urhea kampuksen kanssa. Olympiavalmennuskeskus tarjoaa jo huipulla oleville lajeille ja urheilijoille päivittäisharjoittelun keskittymän, joka auttaa kansainväliseen menestykseen. Voimistelun osalta toiminta keskittyy miesten telinevoimisteluun, rytmisen voimistelun joukkuetoimintaan ja naisten telinevoimisteluun. Lisäksi Urhean tilat tarjoavat erinomaiset olosuhteet joukkuevoimistelulle.

Olympiavalmennuskeskuksen toimintaa kuvaa suomalaisen huippu-urheilun toimintatapa, jossa parhaat urheilijat valmentautuvat parhaiden kanssa, parhaissa olosuhteissa ja parhaassa valmennuksessa.

– Olympiavalmennuskeskuksen käynnistymisen myötä Urhean laadukas työ vahvistuu entisestään, kun jo huipulla oleville urheilijoille syntyy kansainvälisesti kilpailukykyinen päivittäisvalmennuksen keskittymä, kertoo Urhea-säätiön toimitusjohtaja Simo Tarvonen.

 

– Henkilökohtainen tavoitteeni on saavuttaa olympiamitali ja joukkueena tavoitteemme on päästä Pariisiin, Olympiavalmennuskeskus kyllä auttaa siinä tosi hyvin, kommentoi Oskar Kirmes miesten telinevoimistelun maajoukkueesta.

 

Lue lisää Helsingin Olympiavalmennuskeskuksen toiminnasta Olympiakomitean tiedotteesta.

 

Voimistelun olosuhteet Urheassa  

 

Mäkelänrinteen urheilulukion ja Uintikeskuksen alueelle rakennettu Urhea-kampus tarjoaa urheilijoille tilat urheiluun, opiskeluun, asumiseen, ruokailuun ja terveydenhoitoon.

Uuteen Urhea-halliin on rakennettu 630 m² alueelle kaksi rytmisen voimistelun kanveesia, mikä parantaa huomattavasti lajin harjoitteluolosuhteita Helsingissä. Telinevoimistelulle hallissa on 1400 m² voimistelusali. Lisäksi hallista löytyy kolme peilisalia, joita voimistelijat myös hyödyntävät.

– Halli tuo urheilijoille paremmat olosuhteet ja sujuvamman arjen. Rytmisen kanveesi ja tarpeeksi korkeat tilat parantavat harjoitusolosuhteita ja oikea alusta ennaltaehkäisee loukkaantumisia, kertoo tällä viikolla kilpailtaviin rytmisen voimistelun EM-kilpailuihin valmistautuva maajoukkueen urheilija Amanda Virkkunen.

Urhea-halli käsittää kaikkiaan yli 14 000 m² urheilutiloja. Halliin tulee suorituspaikat yleisurheilulle, koripallolle, miesten ja naisten telinevoimistelulle, rytmiselle voimistelulle sekä painille ja judolle. Lisäksi halliin rakentuu yli 900 m² yleis- ja voimaharjoittelualue, peilisaleja, fysioterapia- ja palautumiskeskus, lääkäri- ja testausasema sekä toimisto- ja kokoustiloja.

 

Urhea-hallin omistajana on Urhea-halli Oy, jonka pääomistajina ovat Urhea-säätiö ja Helsingin kaupunki. Lisäksi osakeyhtiön pienosakkaina ovat Kisakalliosäätiö, Urheiluopistosäätiö, Suomen Voimisteluliitto, Suomen Urheiluliitto ja Koripallosäätiö.

Haku